واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: با انتقال غير كارشناسي باشگاه ها به استان ها خبيري : فوتبال ايران 40 سال به عقب برده شد
عضو سابق كميته انتقالي فدراسيون گفت : با انتقال غير كارشناسي باشگاه ها به استان ها فوتبال ايران 40 سال به عقب برده شد .
مهدي خيبري در خصوص نحوه فعاليت اتحاديه فوتبال باشگاه هاي ايران و واگذاري امتياز باشگاه ها به استان ها گفت و گويي با خبرگزاري فارس انجام داد كه متن آن را در زير مي خوانيد :
فدراسيون بايد نقش سياستگذاري داشته باشد
هر اتحاديه و انجمن مرتبط با فوتبال مانند انجمن داوران مربيان و بازيكنان بايد ابتدا اساسنامه خود را تهيه و آن را به تاييد فدراسيون برساند و حق عضويت خود را پرداخت كند. شايد روزگاري در فوتبال به جايي برسيم كه مثلا برگزاري كلاس آموزشي را به انجمن مربيان واگذار كنيم . در كشوري مثل انگليس انجمن مربيان بيش از سي هزار عضو دارد و كارهاي آموزشي را انجام مي دهد و فدراسيون نقش سياست گذاري نظارت و تصويب آئين نامه ها را دارد.
سازمان ليگ مستقل از فدراسيون است
سازمان ليگ اكنون از فدراسيون جدا شده ; اما با انجمن هاي ديگر متفاوت است . بايد رابطه نزديكي با فدراسيون داشته باشد و از كميته داوران استفاده كند. در هيچ كجاي دنيا اتحاديه باشگاه ها به اين شكل كه در ايران هست وجود ندارد. اگر در انگليس گفته مي شود جام اتحاديه در آنجا به فدراسيون اتحاديه مي گويند يا سازمان بوندس ليگا سازمان كالچو و ... وجود دارد.
رابطه حقوقي فدراسيون و اتحاديه بايد مشخص شود
در ايران خلط مبحث صورت گرفته است . بايد ابتدا اساسنامه اتحاديه باشگاه ها مورد تاييد فدراسيون قرار بگيرد و عضو فدراسيون شود. ساختار تشكيلاتي و حقوقي آن هم مشخص شود. ساختار تشكيلاتي آن به خودشان مربوط است ; اما درباره ساختار حقوقي و اينكه چه نوع رابطه اي با فدراسيون داشته باشد بايد مشخص باشد چرا كه برداشت هاي مختلفي وجود دارد.
سازوكار انتقال باشگاه ها مناسب نيست
در مورد انتقال امتياز باشگاه هاي تهران به استان ها بايد بگويم كه اصل طرح بسيار خوب و پسنديده است . اينكه فوتبال در شهرستان ها زنده شود و تماشاگران بيشتري به ورزشگاه ها بيايند بسيار خوب است ; اما بايد ساز و كار درستي داشته باشد. مسئله هويت در باشگاهداري بسيار مهم است و براي آنكه يك تيم در يك استان يا شهر صاحب هويت شود حداقل به سه تا پنج سال زمان نياز است . هويت باشگاه ها خريدني نيست .
هويت سوزي به جاي هويت سازي
با انتقال يك باشگاه به استان آذربايجان شرقي دو اتفاق بد رخ مي دهد. اول تيمي مثل تراكتورسازي كه هويت دارد آن را از دست مي دهد و دوم تيمي كه از تهران به اين استان منتقل شده هويت خود را از دست داده است . با انتقال امتياز باشگاه ها به استان ها به جاي هويت سازي هويت سوزي مي كنيم . در انگليس تيمي مثل ليدز يونايتد كه حدود صد سال سابقه دارد با وجود حضور در ليگ دسته سوم همچنان تماشاگر دارد زيرا قدمت صدساله ارزش دارد.
نساجي مازندران را حمايت كنيد
قبول دارم كه برخي تيم هاي تهراني طرفدار نداشتند; اما بايد براي اين مسئله تدبيري انديشيد; نه آنكه صورت مسئله را پاك كرد. انتقال اينگونه باشگاه ها مانند آن است كه درختي را از ريشه قطع كنيم و آن را به محل جديدي ببريم . درخت تا زماني كه خودش شاداب است سرحال مي ماند; اما بعد از آنكه خشك شد از بين مي رود چون بي ريشه است . باشگاه داري مسئله ساده اي نيست . براي باشگاه هايي مثل راه آهن پيكان پاس و ... خون دل ها خورده شده تا قدمت پيدا كرده اند. باشگاهي مثل نساجي مازندران يك باشگاه قدمت دار در مازندران است كه مي توان با كمي توجه و برنامه مدون سه ساله دوباره اوج بگيرد. به اين شكل بازيكنان براي پيراهن باشگاه هاي خود احترام قائل مي شوند. زمان بازيگري ما به تيم هما تعصب داشتيم . با اين شرايط مي توان به بازيكنان تعصب به پيراهن را آموخت .
روش خطرناك انتقال باشگاه ها
در تهران حدود يك صد تيم در رده هاي مختلف فعاليت مي كنند تا خود را به ليگ دسته دوم و ليگ دسته اول و ليگ برتر برسانند. با انتقال باشگاه ها به شهرستان ها انگيزه اين تيم ها از بين مي رود و مانند آب سردي است كه روي بازيكنان اين تيم ها ريخته مي شود. مي دانيد بعد از انتقال باشگاهي مثل سپاهان نوين اصفهان اميد چند هزار جوان نااميد شد مسئله فقط 23 بازيكن تيم سپاهان نيست جوانان بسياري در تيم هاي مختلف استان تلاش مي كنند تا تيم خود را به ليگ برتر برسانند اما به راحتي و با پرداخت مبلغي زحمت جوانان استان به هدر مي رود. اين روش انتقال باشگاه ها بسيار خطرناك مريض غيرقابل توجيه و غيركارشناسي است .
فوتبال ايران 40 سال به عقب رفت
با اين گونه انتقال باشگاه ها به استان ها فوتبال ايران چهل سال عقب رفت . به خوبي به ياد دارم كه در دهه 1340 تيم هاي منتخب شهرستان ها درست كرديم . حالا كه باشگاه ها را به استان ها مي دهيم در واقع به دهه 40 بازگشته ايم . اين روش را غير كارشناسي مي دانم .
به بازيكنان تعصب ياد بدهيم
از سر دلسوزي و بدون غرض ورزي حرف مي زنم و در هيچ باشگاهي منفعتي ندارم . اگر هويت باشگاه ها را رعايت كنيم و بازيكنان نسبت به پيراهن تيم خود تعصب داشته باشند در تيم ملي هم با تمام وجود بازي خواهند كرد. يك تماشاگر خارجي مي گويد من را با پرچم تيم باشگاهم دفن كنيد زيرا به تيم محبوب خود عشق مي ورزد. بايد بر مسئله هويت تاكيد كرد. زيرساخت هاي نرم افزاري مهم است . تمام اين مسائل در فوتبال به هم ربط دارند. چرا اكنون بازيكن به پيراهن تيم ملي بي حرمتي مي كند و آن را به نيمكت مي كوبد بايد خودمان بحث هويت و تعصب را به بازيكنان آموزش دهيم .
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]