واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مصرف بي رويه انرژي اقتصاد كشور را در معرض خطر قرار داده است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): عضو ارشد دپارتمان وزارت نيرو در دفتر توسعه فرهنگي سازمان انرژي ايران گفت: افزايش بي رويه مصرف انرژي،اقتصاد كشور را در معرض خطر جدي قرار داده است.
شيوا مقصودي روز يكشنبه در همايش " بانوان مديران صرفه جويي " در سنندج مركز استان كردستان گفت: در افق 1400 همه توليد انرژي كشور در داخل مصرف خواهد شد كه اين به مفهوم كاهش درآمد است.
وي گفت: سالانه يك هزار و 200 ميليارد ريال انرژي در كشور مصرف مي شود كه حدود 25 درصد آن با روش هاي مديريت انرژي از جمله آموزش و آگاه سازي قابل بازيابي است.
وي با اشاره به اين كه رشد مصرف انرژي در جهان سالانه بين يك تا دو درصد است اين ميزان را در كشور بين پنج تا هشت درصد اعلام كرد و گفت: 10 درصد صرفه جويي در اين ميزان مي تواند كل بودجه وزارتخانه يك ميليون نفري آموزش و پرورش را تامين يا اعتبارات فعلي اين دستگاه را به دو برابر افزايش دهد.
وي با اشاره به اين كه مصرف سرانه انرژي در ايران 64 درصد بيش از متوسط جهان و تقريبا دو برابر برخي كشورهاي جهان است افزود: شاخص شدت انرژي در ايران بيش از 10 برابر ژاپن، پنج برابر آلمان، پنج برابر آمريكا،سه برابر تركيه، 5/2 برابر ونزوئلا و دو برابر مصرف عربستان و مصر است.
وي سرانه مصرف برق خانگي در ايران را دو هزار و 900 كيلو وات و تعداد مشتركان برق خانگي، صنعتي، كشاورزي و تجاري كشور را 20 ميليون مشترك اعلام كرد.
وي گفت: بيش از 41 درصد از كل انرژي توليدي كشور و 33 درصد برق توليدي در بخش خانگي مصرف مي شود كه رتبه اول را نسبت به ساير بخش ها دارد.
وي با اشاره به اين كه بخش خانگي مهمترين سازنده قله هاي پيك در منحني بار مصرف روزانه برق را در كشور دارد از زنان به عنوان عامل تعيين كننده و موثر و به عبارتي مديران صرفه جويي در مصرف بهينه برق و انرژي نام برد.
مصطفي نجفيان مدير عامل شركت توزيع برق استان كردستان نيز در اين همايش يك روزه با اشاره به كاهش توليد انرژي برق از صرفه جويي به عنوان موثرترين ابزار براي جبران كمبود اين بخش نام برد.
وي گفت: كشور به دليل خشكسالي با كمبود سه تا چهار هزار مگاوات ، معادل 10 درصد توليد فعلي انرژي برق كشور مواجه است كه با صرفه جويي به راحتي اين كاستي قابل جبران است.
وي با اشاره به اين كه بيش از 50 درصد مصرف برق استان كردستان مربوط به مشتركين خانگي است افزود: از 370 هزار مشترك برق استان 320 هزار مورد آن خانگي است كه نشان دهنده نقش خانواده در صرفه جويي مصرف انرژي است.
وي متعادل سازي سامانه روشنايي معابر عمومي و بوستان ها و مراكز تفريحي را از جمله اقدامات انجام شده در استان براي جبران كمبود برق ذكر كرد و گفت: بانوان كردستاني با توجه به جايگاهشان در جامعه مي توانند نقش موثري در ترغيب جامعه به مصرف درست و صرفه جويي داشته باشند.
همايش " بانوان مديران صرفه جويي " به همت شركت توزيع برق كردستان و دفتر امور بانوان استانداري كردستان براي آموزش و توجيه بانوان در زمينه جلوگيري از مصرف بي رويه و صرفه جويي در مصرف انرژي برق در كانون امام خميني (ره ) شهر سنندج برگزار شد.
568/610/1139 شماره 764 ساعت 21:04 تمام
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 449]