واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با تصويب طرح ارزشيابي توصيفي دبستانيها با نمره خداحافظي كردند
جام جم آنلاين: دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش از تصويب طرح ارزشيابي توصيفي در اين شورا خبر داد و گفت: با تصويب اين طرح از سال تحصيلي جديد، نمره از مقطع ابتدايي حذف ميشود.
به گزارش فارس، مهدي نويد ادهم در نشست خبري كه عصر امروز در ساختمان شماره 5 آموزش و پرورش برگزار شد به مصوبات اخير اين شورا اشاره كرد و گفت: از روزي كه آموزش و پرورش به شكل جديد در كشور ما ايجاد شد، 100 سال ميگذرد و در اين مدت به جز دو سال، روشهاي ارزشيابي كمي بود و با دادن نمره، ميزان يادگيري و فراگيري فرزندان و كودكان كشور را ميسنجيديم.
او ادامه داد: اين شيوه ارزشيابي كمي در عين اينكه محاسني داشت اما داراي اشكالات جدي آموزشي و تربيتي بود كه از سالها پيش صاحبنظران براي اصلاح آن بررسيهايي را انجام دادند. به ويژه در دوره ابتدايي كه معايب و آسيبهاي ارزشيابي كمي و سنجش فعاليتها با عدد، نمره و انجام امتحانات ثلثي و پاياني، بيش از آثار مثبت است.
نويد ادهم اظهار داشت: در كشورمان شاهد بوديم كه دانشآموزان به خاطر اضافه شدن 25 صدم نمره دچار اضطراب ميشدند و مشكلات رواني براي آنها و خانوادهشان ايجاد ميشد.
وي با بيان اينكه طرح ارزشيابي توصيفي از حدود 5 سال پيش آغاز شد، گفت: اجراي ارزشيابي توصيفي نياز به بسترسازي فرهنگي و ايجاد مهارتهاي لازم بود به همين دليل در دو دوره 2 ساله و 3 ساله به صورت آزمايشي اجرا شد و پس از گزارش پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، در جلسه مورخ 18 تير 87، ارزشيابي توصيفي به تصويب رسيد.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش اضافه كرد: اجراي طرح ارزشيابي توصيفي يا كيفي از سال تحصيلي 88 - 87 در دوره ابتدايي اجرا ميشود. البته در گام اول مدارسي كه در سالهاي قبل اين طرح را به صورت آزمايشي اجرا كردند و مدارسي كه آمادگي اجراي آن را دارند تحت پوشش قرار ميگيرند.
او با بيان اينكه بر اساس اين طرح ديگر دانشآموزان ابتدايي كارنامه بر اساس نمره دريافت نميكنند، گفت: بر اساس اين طرح، معلم در طول سال تحصيلي، فعاليت دانشآموز را مشاهده كرده و آن را براي خانواده توصيف ميكند.
نويد ادهم در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين طرح در مقطع ابتدايي و دبيرستان نيز اجرا خواهد شد، اظهار داشت: پبشنهاد اجراي طرح ارزشيابي توصيفي در مقطع راهنمايي داده شده است كه در مرحله بررسي قرار دارد.
وي با اشاره به اين نكته كه خانوادهها بايد به كيفيت آموزش توجه داشته باشند نه به نمره، افزود: معلمان براي ارزشيابي كيفي بايد مهارت داشته باشند به همين دليل براي معلمان، مديران و معلمان راهنما در اين طرح، 30 ساعت كلاس ضمن خدمت پيشبيني شده است.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش در پاسخ به اين پرسش كه آيا طرح ارزشيابي توصيفي با دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني كه مربوط به مديريت منابع مالي آموزش و پرورش است، تناقض ندارد، گفت: دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني آموزش و پرورش در جهت افزايش بهرهوري است و با طرح ارزشيابي تناقضي ندارد. آموزش و پرورش آماده انجام فعاليت است.
او به طرح ارزشيابي توصيفي اشاره كرد و افزود: در اين طرح نيز ممكن است مردودي داشته باشيم و قرار نيست دانشآموزي كه صلاحيت ندارد، به پايه بالاتر برود.
نويد ادهم، ميانگين تراكم دانشآموزي را در دوره ابتدايي زير 25 نفر ذكر كرد و گفت: فكر نميكنم براي اجراي طرح از نظر تراكم دانشآموزي مشكل داشته باشيم البته بررسيها نشان داده است كه اگر تعداد دانشآموزان زياد باشد، معلم فرصت مشاهده مناسب ندارد.
او در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه چه تضميني براي اعتماد به توصيف مناسب معلمان از دانشآموزان در طرح ارزشيابي توصيفي وجود دارد، اظهار داشت: فرض ما بر اعتماد، مسئوليتپذيري و صلاحيت حرفهاي معلمان است.
تصويب اصول راهنماي برنامه و فعاليتهاي پيشدبستاني
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش از تصويب اصول و چارچوب راهنماي برنامه و فعاليتهاي آموزش و پرورش پيشدبستاني در شوراي عالي آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در سه سال پيش اساسنامه دوره پيشدبستاني در شوراي عالي آموزش و پرورش تصويب شد و بر اساس آن آموزش و پرورش موظف بود كه راهنماي برنامه درسي اين دوره را تدوين كند كه توسط سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي تهيه كرد و در جلسه قبل شوراي عالي آموزش و پرورش به تصويب رسيد.
او ادامه داد: تمام مراكز پيشدبستاني دولتي و خصوصي جدا از اينكه مجوز كار خود را از كدام سازمان گرفتهاند، موظف هستند تا محتواي آموزشي خود را با برنامهها و سياستهاي آموزش و پرورش در زمينه پيشدبستاني تطبيق دهند.
نويد ادهم اضافه كرد: براي اينكه اين برنامهها در كلاس و مهدهاي مختلف اثربخشي مطلوبي داشته باشد، اصول و اهدافي را پيشبيني كرديم و اصليترين رويكرد، شكوفايي فطرت كودكان و نوجوانان است البته برنامهها طوري پيشبيني شده است كه باعث نشاط و شادابي شود و كلاسي خشك نباشد.
وي افزود: شيوه ارزشيابي در اين دوره، ارزشيابي توصيفي و ارزشيابي گروهي است.
تصويب ايجاد شوراي سياستگذاري هماهنگي فعاليتهاي تحقيقي و پژوهشي
نويد ادهم با بيان اينكه ماده واحده تعيين شوراي سياستگذاري در امر تحقيق و پژوهش در آموزش و پرورش به تصويب شوراي عالي آموزش و پرورش رسيده است، اظهار داشت: در آموزش و پرورش در بخشها و معاونتهاي مختلف، فعاليتهاي پژوهشي انجام ميشود و اعتبار خوبي نيز اختصاص مييابد كه براي جلوگيري از كارهاي موازي و ارتقاي كيفيت، اين شورا به تصويب رسيد.
او ادامه داد: مسئوليت اين شورا با وزير آموزش و پرورش، دبير آن نيز معاون پژوهشي وزير و رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي است ضمن اينكه دبيرخانه اين شورا در سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي قرار دارد.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش گفت: اين شورا براي سامانبخشي به فعاليتهاي پژوهشي وزارت آموزش و پرورش و تعيين خط مشيها و بايد و نبايدهاي پژوهشي تصويب شده است.
وي در خصوص بودجه پژوهشي آموزش و پرورش اظهار داشت: همه دستگاهها موظف هستند كه يك تا 4 درصد بودجه غيرپرسنلي خود را به امر پژوهش اتخاذ دهند كه اميدواريم حداكثر اين ميزان در آموزش و پرورش هزينه شود.
نويد ادهم در خصوص حضور غلامعلي حداد عادل در جلسه شوراي عالي آموزش و پرورش گفت: وي از قديم عضو شوراي عالي آموزش و پرورش و از اعضاي فعال بود و اكنون نيز قرار است در اين شورا حضور مستمر داشته باشند.
او در پاسخ به پرسشي در مورد كانون همبستگي معلمان و اينكه آنان نظام معلمي را منتسب به خود ميدانند، اظهار داشت: هماهنگيهاي با اعضاي اين كانون انجام شده است و اميدواريم مشكل آنان حل شود.
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]