واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محمدعلي آهنگر: تصوير خوبي از زمان جنگ ارايه نشده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
محمدعلي باشهآهنگر معتقد است: ساخت يك فيلم نيازمند تحقيقاتي وسيع است و در كنار تحقيقات، بيان تلخيهاي زندگي نيز بخشي از وظايف فيلمساز محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نشست نقد و بررسي «فرزند خاك» كه عصر روز گذشته ـ بيستونهم تيرماه ـ درخانهي سينما برگزار شد؛ مهتاب نصيرپور و شبنم مقدمي (بازيگران فيلم)، عباس بلوندي(طراح صحنه و لباس) باشآهنگر را همراهي ميكردند.
درابتدا محمدعلي آهنگر، درگذشت خسرو شكيبايي را تسليت گفت و ادامه داد: شايد نبود فيزيكي شكيبايي در سينماي ما غيرقابل جبران باشد؛ اما به فضل خدا اميدواريم بتوانيم ياد او را زنده نگه داريم و هنرمندي جدي باشيم.
او در ادامه از تجربهي ساخت فيلم «فرزند خاك» سخن گفت و بيان كرد: همواره معتقد بودهام كه پيش از ساخت فيلم لازم است، تحقيقي وسيع صورت بگيرد تا عوامل بتوانند به عمق پديده نفوذ كنند.
جرقهي اوليه اين كار نيز در سال 1378 شكل گرفت، چرا كه در آن زمان فيلمي در قالب ده اپيزود طراحي كرده بودم كه يكي از اپيزودهاي آن، داستان همين فيلم بود، اما به دليل مشكلاتي اين فيلم ساخته نشد و بدين ترتيب از آن طرح در ساخت «فرزند خاك» بهره گرفتم.
او با بيان اينكه؛ تصوير خوبي از زمان جنگ و دفاع مقدس به مردم ارايه نشده است، خاطرنشان كرد: مرحلهي تحقيق اين فيلم مدتها به طول انجاميد و بسياري نيز بهدليل موضوع اين فيلم كه به بحث تفحص ميپرداخت، حاضر به همكاري با گروه نبودند. من نيز قبول دارم كه اين مساله بسيار تلخ است و حتي عنواني كه درابتدا براي اين فيلم درنظر گرفته بوديم «تلخ مثل عسل» نيز بيانگر اين تلخي بود اما به هرحال به عنوان يك سينماگر وظيفه داريم تلخيها را نيز به تصوير بكشيم.
اين كارگردان در بخشي از اين نشست از انتخاب بازيگران اين فيلم سخن گفت و ادامه داد: مدتها براي انتخاب بازيگر اين نقش از ميان زنان كُرد، تلاش كردم اما درنهايت موفق نشدم. براي انتخاب بازيگر ايراني براي اين نقش نيز همواره دغدغهي اداي لهجهي كردي را داشتم كه در نهايت با بيان خوب مهتاب نصيرپور اين مشكل برطرف شد.
او همچنين دربارهي تصاويري كه از مناطق كردستان در «فرزند خاك» ارايه كرده است، هم گفت: مدتهاست ديواري از بياعتمادي ميان ما و مردمان كردستان كشيده شده است و بايد بپذيريم بازتاب بياعتمادي گاه درسينما نيز نفوذ كرده است، اما با همهي اين مشكلات، دراين فيلم سعي شده است تصويري واقعي از كردستان ارائه شود و بگويد عليرغم فقر شديدي كه دراين منطقه حاكم است مردمان آن دلهاي بسيار شاد و وفاداري دارند.
مهتاب نصيرپور هم از همكاري خود با اين گروه ياد كرد و گفت: پس از خواندن فيلمنامه اين فيلم بسيار علاقهمند شدم كه در آن به ايفاي نقش بپردازم، لذا به كارگردان فيلم پيشنهاد همكاري دادم و نهايتا نيز اين پيشنهاد پذيرفته شد.
شبنم مقدمي ديگر بازيگر «فرزند خاك» هم بر نقاط مثبت فيلمنامه اين فيلم اشاره كرد و افزود: شايد در ظاهر سختيهاي نقش مينا مشخص نباشد، اما علاوه براين سختيها، مينا بسيار دور از شخصيت من بود و من از كارگردان اين فيلم بسيار متشكرم كه به من فرصت داد تجربهاي جديد را رقم بزنم.
عباس بلوندي، طراح صحنه و لباس و جواد طوسي منتقد نيز از حاضران اين نشست بودند.
انتهاي پيام
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]