واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير ارشاد در جمع دانشجويان-3/مباشر همه توليدات فرهنگي نيستيم / با اراده خودم به وزارت ارشاد نيامدم
محمدحسين صفار هرندي در پاسخ به پرسشي درباره چگونگي پذيرش مسئوليت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال 84 گفت: به ما گفته شد كه اين مسئوليت را بپذيريم و من خيلي هم با اراده خودم به وزارت ارشاد نيامدم.
به گزارش خبرنگار مهر، صفارهرندي كه در جمع دانشجويان عضو تشكل هاي فعال دانشجويي كشور سخن مي گفت پس از پايان سخنراني اش به تعدادي از پرسشهاي آنان پاسخ داد.
وي در پاسخ به سئوالي درباره وضعيت سينماهاي كشور و فيلم هايي كه با شأن فرهنگي جامعه سازگار نيست، گفت: عرصه فرهنگ عرصه فعاليت مردم است و ما تنها در جايگاه هدايت و نظارت نشسته ايم. ما مباشر همه توليدات فرهنگي نيستيم. درباره فيلمهاي سينمايي هم به اين ترتيب است كه كسي ايده كلي را به شورايي مي آورد و مجوزي مي گيرد اما ممكن است او با همان ايده برود كار ديگري بكند و به همين خاطر وقتي مي رود پروانه اكرانش را بگيرد افرادي كه آنجا هستند به او مي گويند اين كار با ايده اصلي شما خيلي فاصله دارد و بايد آن را اصلاح كنيد. او هم اين كار را مي كند و باز اثرش را به همان شورا مي آورد و باز به او تذكر مي دهند و او دوباره كارش را اصلاح مي كند. در نهايت هم حاصل اين تعامل است كه بر پرده سينما اكران مي شود.
قصد بستن در سينماها را نداريم
وزير ارشاد اضافه كرد: همه كساني كه در شوراي اكران و صدور مجوز پروانه ساخت فيلم ها نشسته اند، همكاران حكومتي و دولتي ما نيستند و بعضي هاشان از جنس خود هنرمندان هستند. بعضي ها بلوا به پا مي كنند كه مثلا فلان فيلم هم به خيل فيلم هاي بايگاني شده پيوست و يا فلان كتاب به جمع كتاب هاي غير قابل چاپ اضافه شد و امثال اينها. اما از سوي ديگر اگر بنا باشد ما استانداردهاي خودمان را در نقطه اي قرار داده باشيم كه هيچ خبط فرهنگي نداشته باشد، آن وقت بايد بگويم تعداد توليدات فرهنگي ما در بعضي از شاخه ها به تعداد انگشتان دست هم نمي رسد. البته ما كادر ورزيده و حرفه اي در اين حوزه ها نداريم اما نيروهاي مستعدي كه بتوانند به اين عرصه بيايند داريم.
محمدحسين صفارهرندي اضافه كرد: اگر بنا باشد به ايده آل مطلق در مقام عمل فكر كنيم بايد در سينماها و همه چيز را تخته كنيم اما ما قصد بستن در سينماها را نداريم و اصلا اجازه نداريم كه برخوردمان برخورد حذفي باشد. امام راحل هم با برخورد حذفي مخالف بود.
خيلي هم با اراده خودم به وزارت ارشاد نيامدم
وي در پاسخ به پرسش ديگري درباره دستاوردهاي سه سال گذشته وزارت ارشاد در عرصه هاي مختلف و چگونگي پذيرش مسئوليت اين وزارتخانه در سال 84 گفت: معروف است كه كسي از آبشار نياگارا خودش را به پايين پرت كرد و آن پايين هم يك خبرنگار خيلي زود آمد جلوي او و از او پرسيد كه چطور شد خودت را به پايين پرت كردي؟ او هم در جواب گفت: چطوري اش را نمي دانم اما اگر بفهمم چه كسي بر پشت من زد و مرا به پايين پرت كرد پدرش را در مي آورم! واقعيت اين است كه به ما گفته شد كه اين مسئوليت را بپذيريم و من خيلي هم با اراده خودم به وزارت ارشاد نيامدم.
وزير ارشاد افزود: يكي از اتهامات ما اين است كه خيلي سختگيرانه برخورد مي كنيم اتهام ديگرمان هم اين است كه خيلي تسامح و تساهل داريم اما واقعيت اين است كه كارهاي بسيار خوبي انجام شده كه بعضي از آنها خاطره بسياري از كارهاي ديگر را تغيير مي دهد و آنها را از ذهن ها پاك مي كند. اگر فرهنگ، هنر، سينما و تئاتر بدون اعتقادي داشته باشيم، من خودم را متعهد سينما نمي دانم. من خودم را متعهد سينمايي مي دانم كه متعهد به اخلاق و اعتقادات باشد. ما توانستيم در شبهايي تئاترهاي مذهبي را بر صحنه ببريم كه 2500 نفر از آنها ديدن كردند. در حوزه موسيقي هم در طول يك سال گذشته كارنامه شرافتمندي داريم كه از جمله آن "رسول عشق و اميد" است كه متنش را سيد مهدي شجاعي نوشته است.
ستادي براي هماهنگي ميان دستگاههاي فرهنگي و زيرنظر رئيس جمهور پيش بيني شده است
صفارهرندي گفت: ما در تدارك اين هستيم كه در پيوند زدن اين نوع موسيقي و سفارش هاي داده شده تا پايان سال اقدامات مهمي انجام دهيم با اين حال اين را هم بگويم كه بعضي از مجوزهاي آثار موسيقي كه در جامعه وجود دارد مجوز واقعي نيست. به هر حال شايد براي دومين بار باشد كه اين را مي گويم و خيلي هم قصد تعريف و تمجيد كردن از خودمان را ندارم اما از نگاه رهبر انقلاب كه به ما يادآور شده اند، از ابتداي انقلاب تا به حال در هيچ شرايطي از فعاليت وزارتخانه فعاليت آن به اين خوبي نبوده است.
وي در پاسخ پرسش ديگري درخصوص نوع و ميزان نظارت مسئولان اين وزارتخانه بر فرزندان اين مملكت گفت: بايد در كنار تمام تمهيداتي كه از سوي دولت ها و دستگاه هاي دولتي از قبيل صدا و سيما و وزارت ارشاد انتظار داريم به خودسازي هم توجه كنيم و اين را توسط والدين به فرزندان تاكيد كنيم. البته اخيرا هم پيش بيني شده است ستادي براي هماهنگي ميان دستگاه هاي فرهنگي زيرنظر رئيس جمهور و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشكيل شود.
آرزو مي كنيم كه برخورد نيروي انتظامي با شهروندان قهرآميز نباشد
وزير ارشاد در پاسخ به سئوال ديگري درباره وضعيت پوشش و حجاب در جامعه گفت: مجلس قانون ساماندهي مد و لباس را در سال گذشته تصويب كرد و اين مصوبه توسط هيئت دولت به ما ابلاغ شد كه مسئوليتي براي معاونت فرهنگي پيش بيني كرد و كارگروهي تشكيل شد كه در حال رسيدگي به اين وضعيت است. كارهايي هم كه ما مي توانيم بكنيم كارهاي ايجابي و ارشادي است. آرزو مي كنيم كه برخورد نيروي انتظامي با شهروندان ما برخورد قهرآميز نباشد.
صفار هرندي ادامه داد: نبايد از كساني كه با ظاهر مذهبي در جامعه حركت مي كنند در فيلم ها چهره سازي منفي شود و دليل جلوگيري از اكران يكي از فيلم هايي كه خيلي هم سر و صدا كرد اين بود كه آن فرد از اول فيلم تا آخر آن خودش را متصل به خانواده اي مذهبي كرده بود.
فعاليت فرهنگي مسجد محور نسبت به شروع دولت نهم 10 برابر شده است
وي با اعلام حمايت كامل وزارتخانه متبوعش از ساخت فيلم هاي مذهبي گفت: براي فيلمي مانند "سليمان نبي" تاكنون ميلياردها تومان هزينه شده و از اين به بعد هم مي شود اين را هم بگويم كه در حال حاضر فعاليت فرهنگي مسجد محور نسبت به شروع اين دولت 10 برابر شده است. هزينه اي هم كه براي فعاليتهاي قرآني مي شود نسبت به سه سال گذشته 30 برابر شده است.
به گزارش مهر وزير ارشاد همچنين در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسشي درباره بودجه اختصاص يافته به بخش فرهنگ در طرح تحولات اقتصادي گفت: تمام تحولات و تغييرات اقتصادي، طرح هاي اقتصادي، صنعتي و... قرار است كه در آينده و در برنامه پنجم داراي پيوست فرهنگي باشند. ما اميدواريم در طرح تحول اقتصادي هم طرح پيوست فرهنگي لحاظ شود.
دومين روز هفتمين اردوي آموزش سياسي دانشجويان دانشگاه هاي كشور عصر ديروز با سخنراني وزير ارشاد در ميان بيش از 500 دانشجوي دختر عضو بسيج دانشجويي، كانونها و تشكل هاي زيرنظر نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه ها به پايان رسيد.
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]