واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ستون فراسو - شش ماه فرصت براي حل معماي هستهاي جهان
حضور ويليام برنز معاون وزير خارجه آمريكا در ژنو نه فقط جدي بودن آمريكاييان در مورد مذاكره با ايران را تصريح ميكند بلكه نشان ميدهد كه تهران نيز بايد دست به انتخاب بزند؛ به نوشته اكونوميست انتخابي پيش از آنكه بوش كاخ سفيد را ترك كند.
اكونوميست (انگليس:) حركت غيرمنتظره؛ حضور آمريكا در مذاكره با ايران
نمي توان نتيجه مذاكرات ژنو را پيشبيني كرد و معلوم نيست كه خواست آمريكا و ساير اعضاي گروه 551 براي تعليق شش هفتهاي گسترش فعاليت غنيسازي اورانيوم در ايران در برابر خودداري شوراي امنيت از وضع تنبيههاي بيشتر برآورده شود و بر سر ادامه مذاكرات به منظور تعليق تمامي فعاليتهاي غنيسازي در برابر مشوقهاي اين گروه توافقي به دست آيد. دليل حضور برنز در ژنو چيست؟ كاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريكا، براي مذاكره با ايران در هر زمان و مكاني ابراز آمادگي كرده و جورج بوش، رئيسجمهور، هنوز ميگويد كه ايران بايد در اجراي قطعنامههاي شوراي امنيت، نخست فعاليت در زمينه غنيسازي اورانيوم و توليد پلوتونيوم را متوقف كند. آقاي بوش تا خاتمه دوره رياستجمهوري و حل و فصل خطرناكترين معماي هستهاي جهان تنها شش ماه فرصت دارد و در همان حال، ايران نيز تحت فشار قرار گرفته است.
رويترز (انگليس:) ديپلمات آمريكايي در ژنو، تغيير سياست آمريكا در قبال ايران؟
ويليام برنز كه به هدايت گفتوگوها با ليبي كه به از سر گرفتن روابط آمريكا و تريپولي پس از نزديك به ربع قرن انجاميد، كمك كرده بود اكنون نماينده مهم آمريكا در مذاكره با ايران است. ويليام برنز كه عاليترين سمتها را در امور خارجي آمريكا عهدهدار بوده است، نماينده واشنگتن در مذاكرات هستهاي با ايران در روز شنبه خواهد بود. اين فاصلهگيري سريع از سياست آمريكاست كه ميتواند نقطه عطفي براي كاهش تنشها باشد. اين تماس ديپلماتيك در عاليترين رتبه با ليبي پس از 24 سال و پس از آن بود كه تريپولي اعلام كرد از برنامه تسليحات كشتار جمعي صرف نظر خواهد كرد. ديپلماتها به تجربه برنز در چنين مذاكراتي اشاره ميكنند و ميگويند كه اين تجارب در برخورد با ايران كه از سال 1979 تاكنون با آمريكا رابطه ديپلماتيك نداشته است، بسيار به كارش خواهد آمد.
فرانسپرس (فرانسه:) برنز و جليلي بر سر يك ميز؛ تغيير موضع واشنگتن و پيروزي عملگراها
دولت جورج بوش كه موافقت خود را با حضور در مذاكرات هستهاي با ايران اعلام كرده است، به نظر ميرسد بسيار عملگرايانهتر شده و به اين حقيقت كه گزينه ايران براي محور شرارت نامي ناآشناست، نزديك ميشود. كاخ سفيد در سال 2006 ميلادي نيز در مقابله با كره شمالي به اين اقدام دست زد و بر سر ميز مذاكره نشست. به نوعي ميتوان تغيير موضع واشنگتن را بازگشتي جالب و ديدني براي دولت بوش به شمار آورد. از آغاز دوران رياستجمهوري بوش، وجود يك مبارزه ميان عملگرايان كه خواستار مذاكره با كره شمالي و ايران بودند با مخالفان كه همواره بر سرنگوني اين دو نظام تاكيد داشتهاند، نمايان بود. اما بالاخره عملگراها در هر دو جبهه پيروز شدند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]