واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بروجردي در گفتوگو با ايسنا: درمذاكرات موازنه وجود دارد مذاكرهي جدي خود را با هدف موفقيت انجام دهيم در صورت رعايت قواعد بازي زمينه براي تفاهم آماده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه مذاكرات روز گذشته جليلي و سولانا در ژنو از ويژگيهاي خاصي برخوردار بود، تصريح كرد: عقبنشيني آمريكا از مواضع قبلي خود و حضور در مذاكرات در سطح معاون وزير امور خارجه نشاندهندهي چرخش با رويكرد مثبت در نگاه آمريكا نسبت به موضوع هستهيي ايران است.
علاءالدين بروجردي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، يافتن يك چارچوب جديد براي تفاهم بر مبناي توجه به حقوق هستهيي جمهوري اسلامي ايران را از مهمترين اهداف مذاكرات ژنو دانست و افزود: در صورتي كه قواعد اين بازي رعايت شود، با توجه به اينكه جمهوري اسلامي ايران همهي فعاليتهاي هستهيي خود را در چارچوب مقررات آژانس انجام داده، زمينه براي يك تفاهم نسبت به گذشته آمادهتر است.
نمايندهي مردم بروجرد در مجلس خاطرنشان كرد: چرخش آمريكا در رويكرد خود به اين معنا نيست كه ما خوشبيني مطلق نسبت به آمريكا داشته باشيم، اما بايد نسبت به اين رويكرد جديد از سوي آنها سياست نگاه مثبت را داشته باشيم و مذاكرهي جدي خود را با هدف موفقيت در مذاكرات و حفظ دستاوردهاي هستهيي انجام دهيم.
وي با تاكيد بر اينكه در نتيجه ايستادگي و پايداري جمهوري اسلامي در ارتباط با اين حق ملي عملا امروز ملت ما اين فنآوري را در اختيار دارد، اظهارداشت: جمهوري اسلامي ايران در عرصهي هستهيي حرف روشني براي گفتن دارد و جاي اميد است كه ما بتوانيم در اين مذاكرات توفيقات خوبي داشته باشيم.
بروجردي، هدف مرحلهي اول اين مذاكرات را يافتن نقاط مثبت در دو بستهي پيشنهادي عنوان كرد و افزود: امروز برخلاف گذشته موازنهاي در مذاكرات وجود دارد كه ما نيز مجموعه پيشنهادهاي سازندهي خود را ارايه كردهايم و دو بسته داراي نقاط مشترك قابل توجهي است كه بر اين مبنا ميتوانيم در گام اول به تفاهم در زمينهي نقاط مشترك برسيم و اين تفاهم ميتواند براي خروج آسانتر از نقاطي كه اتفاق نظر وجود ندارد، كمك كند.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس يادآور شد: گام دوم اين مذاكرات يافتن راه براي نقاط اختلافي است و در نهايت حل مشكل با يك تفاهم و توافق مشترك است.
بروجردي معتقد است: با توجه به اهميت فصلهاي متعدد و مشتركي كه در عرصهي سياسي، اقتصادي و راهبردي در دو بستهي پيشنهادي وجود دارد، زمانگير بوده و منجر به چند دور مذاكره خواهد شد.
وي همچنين ارزيابي شخصي خود از ايدهي 1+6 مطرح شده، توسط جليلي در مذاكرات روز گذشته را اينگونه عنوان كرد كه با توجه به اينكه طرفين داراي پيشنهادهاي شخصي هستند، جمهوري اسلامي هم در كنار اين 6 كشور داراي پيشنهادهاي مشخصي است كه از ديد اين كشورها قابل مطالعه، بررسي و تصميمگيري با هدف رسيدن به يك توافق است.
بروجردي همچنين دربارهي اينكه آيا كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در ادامهي مذاكرات ايران و 1+5 جلسهاي با شوراي عالي امنيت ملي و مسوولان مرتبط با موضوع هستهيي خواهد داشت يا خير؟ گفت: مجلس به طور مستمر در زمينهي هستهيي جلساتي را با شوراي عالي امنيت ملي دارد و البته با توجه به ورود به فاز جديد طبيعتا اين كار پس از تعطيلات مجلس استمرار خواهد داشت.
انتهاي پيام
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]