واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارشناسان : جوانان قبل از كار نياز به مهارت دارند
داخلي. اقتصادي. كار.
هر ساله شمار زيادي از جوانان پس از پايان تحصيلات متوسطه يا عالي در جستجوي كار بر ميآيند و ايجاد اشتغال براي جمعيت رو به افزايش جوان به يكي از دغدغههاي اصلي دولت تبديل شده است.
اما واقعيت تلخ اين است كه بسياري از جوانان اعم از ديپلمه و فارغ التحصيلان دانشگاهي از مهارت و توانمندي لازم براي شروع يك كار يا حرفه برخوردار نيستند.
گرچه در اين بين افراد توانمند به لحاظ علمي و عملي نيز وجود دارد ولي واقعيت اين است كه اغلب تنها مدركي در دست دارند و برخي حتي از دانش كافي در رابطه با رشته تحصيلي خود نيز برخوردار نيستند.
مدير دفتر كاريابي مركزي انزلي در اين زمينه بهخبرنگار ايرنا گفت :اكثر افراد جوياي كاري كه به دفتر كاريابي مراجعه ميكنند، فاقد مهارتهاي لازم براي اشتغال هستند.
"رضا پورجعفر" اظهار داشت: افرادي نيز كه داراي تحصيلات دانشگاهي در رشتههايي مانند حسابداري، كشاورزي، جوشكاري و غيره هستند، تنها داراي اطلاعات تئوريك هستند.
وي افزود: اين افراد در دانشگاه با بخش عملي كار آشنا نميشوند و هنگام ورود به بازار كار مشكل پيدا ميكنند.
پورجعفر خاطرنشان كرد: جوينده كار بايد براي كسب تجربه در محيط عملي كار قرار بگيرد و توان استفاده از دانش تئوريك خود در كار را داشته باشد.
وي بخش خصوصي را بستر مناسبي براي كارگاههاي مهارتآموزي و كارآفريني عنوان كرد.
اين صاحبنظر متذكر شد: كارآفريني موتور محركه توسعه هر جامعه است كه عمدتا در بخش خصوصي بايد شكل بگيرد.
وي كمك به رشد و توسعه بخش خدمات با توجه به افزايش جمعيت و ضرورت خدمات رساني را از عوامل افزايش فرصتهاي شغلي خواند.
رييس اداره كار و اموراجتماعي بندرانزلي نيز اذعان داشت :يكي از مشكلات جويندگان كار فقدان مهارتهاي لازم براي اشتغال است .
"محسن پيرفلكه" در مصاحبه با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : اين موضوع سبب ميشود كه به كارگيري اين نيروهادر بازار كار با مشكل مواجه شود.
وي خاطرنشان كرد: براي حل معضل بيكاري ضرورت دارد تا مهارت نيروي كار را افزايش دهيم.
وي آموزش فني و حرفهاي را يكي از عواملي دانست كه ميتواند زير ساخت و بستر شغلي را براي جويندگان كار فراهم كند.
وي اظهار داشت: ارزيابيهاي صورت گرفته نشان ميدهد براي برخي ازمشاغل در بازار كار جاي خالي هست اما نيروها فاقد مهارت كافياند.
پيرفلكه تصريح كرد: كارفرمايان براي مشاغلي از قبيل جوشكاري، فلزكاري و غيره نميتوانند يك سال وقت بگذارند تا كارگر مهارت لازم را فرا بگيرد.
رييس اداره كار و امور اجتماعي انزلي آمار جويندگان كار سال ۸۶اين شهرستان را دو هزار و ۵۹۵نفر عنوان و خاطرنشان كرد: از اين تعداد يك هزار و ۱۹۴نفر را زنان و يك هزار و ۴۰۱نفر را مردان تشكيل ميدهند.
وي يادآور شد: جويندگان كار مانند سالهاي گذشته افراد بدون مهارت و زير ديپلم بودند.
پيرفلكه ، توجه به تحصيلات و داشتن مهارتهاي فني متناسب با بازار كار را براي اشتغال بسيار ضروري دانست.
وي تعداد گماشتهشدگان به كار در سال گذشته را ۹۵۹نفر اعلام كرد و گفت كه از اين تعداد ۴۳۲نفر زن و ۵۲۴نفر مرد هستند.
به گفته وي فرصتهاي شغلي ايجاد شده در بخشهاي خدمات، صنعت و كشاورزي بوده است.
وي گنجاندن ماده ۱۰۳برنامه چهارم توسعه كه با همكاري سازمان تامين اجتماعي انجام ميگيرد را يك راهكار براي حل معضل بيكاري دانست و افزود:
اين ماده با تخفيف سهم بيمه كارفرمايي باعث تشويق كارفرمايان به جذب كارگر و بيمه نمودن آنها ميشود.
رييس اداره كار و امور اجتماعي انزلي اضافه كرد: اجراي اين ماده موجب آشكار شدن اشتغال پنهان كارگران و بيمه آنان شده است.
يكي از معلمان شهرستان بندرانزلي معتقد است: براي داشتن يك جامعه پويا بايد از دوران مدرسه كودكان را براي كارآموزش داد.
"فريد بهبودي" افزود: آموزشهاي نظري يا تئوريك در مدارس و دانشگاههاي ما به نوعي است كه موجب بيگانگي جوينده كار با بازار ميشود.
وي متذكر شد: براي آشنايي با جنبه عملي كار بايد دروس كارآفريني در مدارس تدريس شود و با ايجاد كارگاه زمينه را براي آشنايي با مشاغل فراهم كرد.
وي اظهار داشت : علم و عمل در كنار يكديگر موجب ميشود تا چرخ اقتصاد جامعه به چرخش درآيد و صنعت كشور رشد كند.
بهبودي خاطرنشان كرد: آموزش و پرورش ، دانشگاهها و مراكز فني و حرفهاي بايد همگي در يك راستا جوانان را براي وارد شدن به محيط كار آماده كنند.
اين معلم متذكر شد: توسعه صنعت و افزايش فرصتهاي شغلي در گرو وارد كردن مهارت به مدارس و آموزش آن به نوجوانان و جوانان است.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي انزلي نيز بهخبرنگار ايرنا گفت: اين سازمان رشتههاي رايانه، جوشكاري، تعمير خودرو ، تعمير دستگاههاي تهويه و تبريد، سيم پيچي، كشاورزي، برق صنعتي، حسابداري را در اين مركز به علاقهمندان ارائه ميدهد.
"فريبرز رضوان پناه" اظهار داشت: سالانه حدود يك هزار نفر در اين مركز مهارتهاي لازم را فرا ميگيرند.
وي افزود: همچنين ۵۰آموزشگاه خصوصي با اين سازمان همكاري دارند.
صاحبنظران همگي تاكيد دارند كه ارائه آموزشهاي كاربردي و عملي از دوران تحصيل در مدرسه بايد بهشكل جدي و مستمر در بيايد تا افراد اعماز آنان كه تنها به مدرك ديپلم اكتفا ميكنند و فارغالتحصيلان دانشگاه دانش و مهارت كافي براي شروع به كار را داشته باشند.
با توجه به جمعيت جوان كشور، در صورت عدم برنامهريزي صحيح براي فراگيري مهارتهاي لازم اشتغال براي اين قشر ، مشكل روز بهروز بزرگتر خواهد شد، به ويژه كه شمار فراوان فارغالتحصيلان دانشگاههاي مختلف اغلب انتظار يك شغل دولتي و اداري را دارند و حاضر به انجام بسياري مشاغل مورد نياز جامعه نيستند.
طبق آمار سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال ۸۵تعداد افراد بيكار در شهرستان بندرانزلي هشت هزار و ۳۱۴نفراست كه از اين تعداد پنج هزار و ۴۲۳ نفر را مردان و دو هزار و ۸۹۱نفر را زنان تشكيل ميدهند.
شهرستان بندرانزلي واقع در غرب گيلان ۱۳۲هزار نفر جمعيت دارد. ك/۴ ۵۰۸/۶۲۰/۷۱۵۱
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 391]