واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در همايش ملي نوآوري و شكوفايي صنعت گردشگري مطرح شدويزاي الكترونيكي در فرودگاه امام خميني(ره)
مريم خبازمركز همايشهاي بينالمللي صدا و سيما در نخستين ساعتهاي صبح ديروز ميزبان جمعي از اعضاي هيات دولت و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بود تا به همراه برخي از سفراي كشورهاي مقيم در تهران، همايش ملي نوآوري و شكوفايي در صنعت گردشگري را به سرانجام برسانند.
البته نگاه مسوولان كشورمان در اين همايش كه نشان از جدايي از انديشههاي سنتي به گردشگري داشت، به حاضران نويد ميداد كه ايرانيان از اين پس قبول كردهاند كه پشتوانه گردشگري در هزاره سوم تقويت بنيه علمي و فناوري است. ملكزاده، معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي وقتي با بيان اين جمله، سخنانش را آغاز كرد متاسف بود از اينكه با وجود منابع عظيم فرهنگي هنوز سهم شايسته ايران در درآمدهاي گردشگري جهاني به دست نيامده است.
او گفت: شايد نگاه سنتي مسوولان به حوزه گردشگري سبب به وجود آمدن اين وضعيت شده اما ما بايد نگاهمان را با هزاره سوم تطبيق داده و با شكستن و دوباره ساختن ساختارها، نوآوري در گردشگري را محقق كنيم.
ملكزاده در عين حال تجربيات سه سال گذشته سازمان در توسعه گردشگري را برابر كارهاي انجام شده در 16 سال گذشته معرفي كرد و بار ديگر بر فرهنگ سازي سفر و همگاني و همهجايي كردن گردشگري در ميان تمام ايرانيان تاكيد كرد. او گفت: تاكنون بيش از دو ميليون و 200هزار سفر كارت ملي در اختيار كارمندان دولت قرار گرفته است. اين در حالي است كه هماكنون يكهزار مسير گردشگري جديد نيز در سراسر كشور طراحي شده كه در آن تمام جاذبههاي مبدا و مقصد و ديدنيهاي موجود در مسير مشخص شده است. ملكزاده همچنين به عزم سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي براي قرار دادن سفرهاي ارزانقيمت در سبد خريد خانوار اشاره كرد و از ميزباني ايران براي گردهمايي وزراي گردشگري كشورهاي اسلامي در سال 2010 ميلادي خبر داد. در ادامه اين همايش منوچهر متكي، وزير امور خارجه نيز از نگاهي ديگر به توسعه در گردشگري پرداخت: به موازات پيشرفت بشر و توسعه فناوري و افزايش رفاه عمومي در مناطق مختلف جهان ميل به گردشگري در ميان شهروندان جامعه جهاني افزايش يافته و بر دستاوردهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ناشي از آن افزوده شده است.
او ادامه داد: چنانچه پيشبيني ميشود گردشگران جهان تا سال 2020 دوبرابر ميشود و در مناطق در حال توسعه آسيا، حوزه خليجفارس، اروپاي شرقي، آمريكاي لاتين و آفريقا تعداد گردشگران چشمگير خواهد بود.
متكي در همين ارتباط به عوامل موثر در اين فرآيند اشاره كرد و گفت: اصلاحات در سطح سياستگذاري در كنار رشد و توسعه اقتصادي از عوامل موثر رشد جهانگردي دراين مناطق است. متوسط رشد صنعت توريسم از سال 96 تا 2006 ميلادي در كشورهاي در حال توسعه حدود 6درصد بود.
اين در حالي است كه در سال گذشته ميلادي منطقه خاورميانه و حوزه خليجفارس با رشد 13درصدي، گوي سبقت را از ديگران ربودهاند.
وي در توضيح اين مساله اضافه كرد: اين فرآيند از يك سو نشاندهنده رشد اقتصادي كشورهاي منطقه و انجام سرمايهگذاريهاي مناسب و از سوي ديگر بيانگر ظرفيتها و امكان توسعه بيشتر است.
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه با بيان اين جمله كه ميراث مشترك معنوي و مادي بشريت شالوده گردشگري است، اضافه كرد: اين ميراث براساس تنوع تاريخي و فرهنگي و نه تك صدايي شكل گرفته كه به نوبه خود زمينه تبادلات موثر ميان ملل را نيز فراهم كرده است.
ايران به عنوان كشور اسلامي در حال توسعه با تمدني چندهزار ساله و با برخورداري از آثار باستاني دلانگيز از ظرفيتهاي عالي براي جذب گردشگران برخوردار است كه اين سابقه اعتماد به نفس ما براي تاثيرگذاري بر سياستگذاريهاي جهاني را تقويت ميكند.
به همين جهت متكي به اقدامات وزارتخانه متبوعش براي آسانسازي گردشگري در كشور اشاره كرد و گفت: تاكنون وزارت خارجه براي كمك به توسعه گردشگري در زمينه معرفي جاذبههاي ايران از طريق بروشورها، برگزاري همايشهاي بينالمللي در كشورهاي خارجي و آسان سازي صدور رواديد و ويزاي الكترونيك تلاش كرده است.
در ادامه كاظم جلالي، مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي نيز به نقش اصلاح قوانين در توسعه گردشگري اشاره كرد و با دست گذاشتن بر برنامه پنجساله توسعه گفت: تقويت بخشخصوصي براي توسعه گردشگري اجتنابناپذير است. در اين راستا به نظر ميرسد بايد ميان سازمان حج و زيارت و سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي تعامل برقرار شود تا بخشي از درآمدهاي به دست آمده به بخشخصوصي تعلق بگيرد.
در بخش ديگري از اين همايش، بنيهاشمي، مديركل فناوري وزارت امور خارجه با سخنراني تخصصي در مورد صدور ويزاي الكترونيك گفت: ما در حال حاضر صدور ويزاي سنتي و ويزاي الكترونيك را همزمان با هم انجام ميدهيم. واقعيت اين است كه كندن از سنت و برقرار كردن يكمرتبه IT امكانپذير نيست براي همين ما در دو سال گذشته گام به گام براي صدور ويزاي الكترونيك تلاش كردهايم.
وي كه توضيحاتش در اين باره را با صدور نمادين يك ويزاي الكترونيك ارائه ميكرد، اعلام داشت كه متقاضيان ورود به ايران ميتوانند در طول چند دقيقه با پركردن فرم اينترنتي صدور رواديد، از مراجعه حضوري به نمايندگيهاي مربوط خلاص شوند. به گفته بنيهاشمي: گردشگران خارجي ميتوانند با ورود به سايتهاي وزارت خارجه در تمام دنيا فرم مربوط را پر كرده و منتظر دريافت ايميل از طرف ايران باشند. اين درحالي است كه در مرحله بعد به فرد متقاضي يك كد داده ميشود كه همان شماره ويزا است. اين ويزا در فرودگاه امامخميني قابل دسترسي است.
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]