واضح آرشیو وب فارسی:قدس: علم امروز
زنبورها هم كسل مي شوند!
در حوالي امروز - ترجمه: تحقيق جديدي در دانشگاه لستر نشان داده است هنگامي كه زنبورهاي عسل ناخوش احوال بوده و تحت تأثير آب و هوا هستند بي حال و كسل شده و نمي توانند به خاطر بياورند كه چه گلهايي بيشترين شهد را دارند. اين رفتار زنبورهاي عسل نشان دهنده آن است كه زنبورها نيز احساسي مشابه انسانها داشته و گاهي اوقات در بهترين شرايط هوشي خود نبوده و حسهاي آنها ضعيف عمل مي كند.به گفته محققان يافته هاي اخير نشان مي دهد در دنياي حيوانات نيز سر حال بودن و احساس كسالت وجود داشته و اين امر بر رفتارهاي مختلف آنها تأثير شديدي دارد.
نفت گران شد؛ زمين نفس مي كشد!
در حوالي امروز- ترجمه: افزايش بهاي نفت سبب خير شده و به زودي كره زمين خواهد توانست با كاهش آلودگيهاي ناشي از سوزاندن سوختهاي فسيلي كاهش دما را تجربه كرده و ساكنان كره خاكي هوايي پاكيزه تر را استنشاق كنند. براساس گزارش جديدي كه محققان شوراي تحقيقات ملي ايالات متحده منتشر ساخته اند تا سال 2020 بيش از 2 ميليون خودرو و وسيله نقليه هيدروژني وارد چرخه خدمات رساني به انسانها شده و اين باعث كاهش چشمگير ميزان دي اكسيدكربن موجود در جو زمين و در نتيجه توقف روند افزايش دماي زمين و حتي شايد كاهش چند درجه اي دماي جو شود. با وجودي كه روند پيشرفت فناوري توليد هيدروژن و پيلهاي سوختي در چند سال گذشته بسيار خوب بوده است، اما هنوز هم چالشهاي اساسي بر سر راه استفاده از خودروهاي هيدروژني وجود دارد با اين حال روند پيشرفتهاي جديد مؤيد اين نكته است كه به احتمال زياد در آينده اي نزديك رؤياي دنياي بدون سوختهاي فسيلي محقق خواهد شد.
فعاليتهاي زيردريايي آتشفشانها مخرب است
در حوالي امروز- ترجمه: فعاليتهاي آتشفشاني زير دريايي باعث تسريع در نابودي عمده حيات دريايي و دفن لايه اي ضخيم از مواد آلي در زير بستر درياها در 93 ميليون سال قبل شده است كه همين مواد آلي منبع اصلي تشكيل نفتي است كه امروزه از بستر درياها استخراج مي شود. تحقيق جديدي در دانشگاه آلبرتا نشان داده است اين فورانهاي زيردريايي باعث نابودي بسياري از آبزيان در 93 ميليون سال قبل شده و بسياري از گونه هاي آبزيان در آن زمان به طور كامل نابود شده و پس از اتمام فورانها ديگر اثري از آنها باقي نمانده و به طور كامل نابود شده اند.به گفته محققان اين پديده از آن دسته پديده هاي طبيعي است كه بندرت رخ مي دهد و باعث تغييرهاي چشمگيري در محيط مي شوند.
ارتباط صوتي در ميان موجودات از ميليونها سال قبل
در حوالي امروز- ترجمه: نتايج يافته هاي محققان دانشگاههاي كورنل، هوارد و نيويورك نشان داده است ميليونها سال قبل و در عصر گونه هاي باستاني، ارتباط صوتي به تكامل رسيده و موجودات ياد گرفتند كه با ايجاد صدا با همديگر به خوبي ارتباط برقرار كنند.
دانشمندان با نقشه برداري از مغز يك موجود ماقبل تاريخي متوجه شده اند قدمت شبكه عصبي عامل توليد صدا و برقراري ارتباط صوتي با ديگر موجودات به ميليونها سال قبل باز مي گردد و اين نحوه ارتباط برقراركردن چيز جديدي مختص موجودات پيشرفته نيست.
خلاصي از درد آمپول با الهام از نيش پشه ها!
مهندسان با الهام از نيش پشه موفق به ساخت سوزن ميكروسكوپي بدون درد شده اند.به گزارش ايسنا، مهندسان هندي و ژاپني يك «ميكروسوزن» طراحي كرده اند كه از روشي كه پشه ماده براي خون مكيدن به كار مي برد، تقليد مي كند و وقتي وارد پوست مي شود هيچ دردي ايجاد نمي كند. بر خلاف باور عمومي، نيش پشه آسيبي به قرباني وارد نمي كند، بلكه بزاق ضد انعقاد حشره است كه براي جلوگيري از لخته شدن خون وارد بدن شده و باعث بروز درد و التهاب مي شود.پشه با بي حس كردن و آرام كردن ماهيچه هايي خاص، خون را مي مكد. در اين روش يك سيستم مكش ايجاد مي شود كه به جاري شدن خون به داخل دهان حشره منجر مي شود. در درون سوزن جديد عمل مكيدن توسط يك پمپ ميكروالكترومكانيكي انجام مي گيرد. قطر داخلي سوزن جديد، حدود 25 ميكرون و قطر خارجي آن 60 ميكرون است كه تقريباً به همان اندازه دهان پشه است كه در اين عمل نقش دارد. اندازه سوزن و سيستم عملكرد آن به روش مكيدن باعث مي شود كه دردناك نباشد. قطر خارجي سوزنهاي عادي سرنگها حدود 900 ميكرون است.
به گزارش ايسنا، برخلاف ميكروسوزنهاي قديمي تر كه از دي اكسيد سيليسيوم ساخته مي شوند، اين ميكروسوزن جديد از آلياژهاي كمتر تيتانيوم ساخته مي شود. به اين ترتيب، خطر شكستن سوزن حين تزريق به ميزان قابل توجهي كاهش پيدا مي كند. اين سوزن همچنين آن قدر محكم است كه بتواند تا عمق سه ميليمتري به درون پوست نفوذ كند و به ديواره رگهاي خوني رسيده و بتواند در هر ثانيه 5 ميكروليتر از خون را خارج كند. اين ميزان براي اندازه گيري ميزان قند خون در بيماران ديابتي با استفاده از يك حسگر گلوكزي كه قابل نصب به سوزن است، كافي است.
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]