واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نيويورك تايمز:بوش ايده تعيين جدول زماني براي خروج ...( ۲و پاياني )
سياسي. بوش. آمريكا. عراق
نيويورك - يكي از مقامات دولت آمريكا با اشاره به اينكه مذاكرهكنندگان در حال دستيابي به توافق بر سر مفاد مربوط به مسائل امنيتي هستند تصريح كرد ما در حال دستيابي به توافق بر سر توافقنامه هستيم . اين مفاد شامل فرماندهي عمليات نظامي ، مصونيتهاي حقوقي براي پيمانكاران غيرنظامي و مجوز بازداشت زندانيان است .
در همين حال جاندرو سخنگوي كاخ سفيد در مورد چشم انداز تاريخ عقب نشيني نيروهاي آمريكايي اعلام كرد اين توافقنامه در حقيقت تعيينكننده ميزان نيروهاي نظامي آمريكا در عراق نخواهد بود و در عوض بيشتر نشانگر انتقال قدرت به عراقيها است .
وي در پاسخي كه از طريق ايميل ارسال كرده است نوشته بود اين توافقنامه به تاريخ اهداف براي انتقال مسئوليتها و ماموريتها توجه خواهد كرد.
تمركز اصلي به اين مساله است كه عراقيها مسئوليت ماموريتها را برعهده گيرند نه اينكه تعداد نيروهاي نظامي در عراق چه اندازه خواهد بود.
توافقنامهاي كه هم اكنون مذاكرهكنندگان آمريكايي و عراقي در حال تكميل آن هستند بسيار متعادل تر از توافقنامه بلند مدت راهبردي است كه بوش و مالكي در نوامبر گذشته قول داده بودند آن را جايگزين ماموريت سازمان ملل متحد نمايند كه در پايان سال جاري باطل خواهد شد.
دولت آمريكا وعده اوليه خود مبني بر تامين بلند مدت امنيت عراق را كه نيازمند يك معاهده و تاييد كنگره است را كنار گذاشته و همچنين از ساير درخواستهاي خود مبني بر قدرتهايي نامحدود براي ادامه نامحدود عمليات نظامي در عراق عقب نشيني كرده است .
اين در حالي است كه مذاكرات بر سر مسائلي همچون قوانين اداره نيروهاي نظامي آمريكا، ديپلماتها و پيمانكاران غير نظامي و همچنين جزئياتي همچون عوارض گمركي و گواهينامههاي رانندگي براي سربازان آمريكايي با موانعي مواجه بوده است .
هم اكنون مقامات دولت آمريكا ميگويند آنها در حال مذاكره بر سر توافقنامهاي هستند كه به فرماندهان آمريكايي اين قدرت قانوني را ميدهد تا قادر به انجام عمليات جنگي باشند، حريم هوايي را كنترل كرده و عراقي هاي مظنون را بازداشت كنند.
مقامات آمريكايي بحث بر سر مسائل پيچيده تري همچون توافقنامه وضعيت نيروها موسوم به SOFAرا به دولت بعدي اين كشور موكول كرده اند.
آمريكا در كشورهايي همچون آلمان ، كره جنوبي و برخي كشورهاي ديگر داراي چنين توافقنامههايي است كه حضور نظاميان آن در اين كشورها را اداره ميكند.
برخي از مقامات دولت بوش نيز قصد داشتند پيش از پايان دوره رياست جمهوري بوش ، به توافقنامهاي اينچنيني در عراق دست يابند.
بيانيه روز جمعه نشانگر انتقال تدريجي مسائل امنيتي به نيروهاي عراقي است كه هم اكنون در ۱۰استان از ۱۸استان اين كشور تكميل شده است .
البته اين استانها شامل مناطق نا امن نميشود و در آن استان ها نيروهاي آمريكايي و عراقي همچنان به مبارزات خود عليه شورشيان ادامه مي دهند.
اين بيانيهها نشانگر آن است كه توافقنامه نهايي ميتواند انتقال كامل قدرت در استانهاي باقي مانده به نيروهاي عراقي را به عقب نشيني نيروهاي نظامي آمريكا مرتبط كند كه در حقيقت يك جدول زماني بدون تاريخ هايي بخصوص است .
در اين بيانيهها همچنين به عقب نشيني پنج گردان جنگي باقي مانده از نيروهايي اشاره كرده است كه بوش سال گذشته دستور داده بود به عراق اعزام شوند. ژنرال ديويد پتريوس فرمانده نيروهاي نظامي آمريكا در عراق نيز هم اكنون در حال بررسي احتمال عقب نشيني نيروهاي نظامي بيشتري در ماه سپتامبر است .
درياسالار مايك مولن رييس ستاد مشترك ارتش آمريكا روز چهارشنبه گفته بود اميدوار است گردانهاي بيشتري از عراق بازگردند. برخي از مقامات دولتي و نظامي آمريكا نيز پيش از اين اعلام كرده بودند ممكن است ۳گردان ديگر از ۱۵گردان باقي مانده در عراق در اوايل سال آينده ميلادي عقب نشيني از عراق را آغاز كنند.
اين در حالي است كه حتي متعادلترين توافقنامه با عراقيها بر سر حضور نظامي آمريكاييها در عراق با مخالفت اعضاي كنگره مواجه است .
بيل دلاهانت نماينده دمكرات ايالت ماساچوست در مجلس نمايندگان كه جلسات استماعي را در مورد قانوني بودن توافقنامهاي كه دولت بوش به دنبال آن است برگزار كرده ،اظهار داشت يك جدول زماني با تاريخهاي مشخص حياتي است .
اين نماينده دمكرات ميگويد واژه افق زماني كاخ سفيد ،بسيار مبهم و تيره است .
وي ضمن استقبال از اين مساله كه توافقنامهاي كه هم اكنون در دست مذاكره است بسيار كوچك تر از آن چيزي است كه در ابتدا ارائه شده بود گفت من هنوز در مورد مجوز حقوقي كه به آمريكا اجازه دهد پس از اتمام ماموريت سازمان ملل ، در عراق فعاليت كند، نگران هستم .
ماموريت سازمان ملل در عراق ۳۱دسامبر پايان مييابد.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]