واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: عضو شوراي سياسي حزب الله لبنان گفت : رويكردي براي كاستن از شدت تنش هاي كلامي سياسي در لبنان وجود دارد
خبرگزاري آريا- عضو شوراي سياسي حزب الله لبنان گفت : رويكردي براي كاستن از شدت تنش هاي كلامي سياسي در لبنان وجود دارد اما نبايد بيش از اندازه به آن خوشبين يا بدبين بود.
به گزارش سرويس بين الملل آريا ؛"محمود قماطي" جمعه شب درگفتگوي اختصاصي با شبكه خبري العالم با اشاره به مراسم برگزار شده درمنطقه " الجبل " لبنان به مناسبت آزادي اسيران لبناني و عرب و در صدر آنها سمير القنطار گفت: اگر ما به محتواي سخنان وليد جنبلاط رئيس حزب سوسياليست ترقيخواه دروزي لبنان و سخنان جانبي مطرح شده دراين مراسم توجه كنيم ، مي توانيم بگوييم كه گرايشي براي كاستن از شدت تنش هاي كلامي درسخنان مسوولان سياسي وگشودن فضايي همسو با شرايط موجود وجود دارد و اين موضوع تا حدودي مثبت است اما با اين حال نبايد بيش از اندازه به آن دل بست.
وي با اشاره به عقب نشيني جنبلاط از برخي سخنان خود در جشن آزادي اسيران لبناني در" عبيه " گفت: جنبلاط در آن مراسم گفت كه تضادي ميان طرح مقاومت و طرح دولت وجود ندارد درحاليكه وقتي با روزنامه السفير مصاحبه كرد ، گفت كه اميدوارم تضادي بين مقاومت و دولت وجود نداشته باشد كه اين امر نشان دهنده عقب نشيني وي از مواضع خود است و شايد برخي ها وي را به خاطر جنبه بسيار مثبت سخنانش در" عبيه " سرزنش كرده باشد كه درنتيجه وي بعدا" درتماس با روزنامه السفير كلمه "اميدوارم" را به جمله ياد شده خود افزود.
قماطي با اشاره به سخني از جنبلاط كه طرح آمريكا درمنطقه شكست مفتضحانه اي خورده است و سخنان او درچند ماه گذشته درخصوص اينكه وي به اينكه بخشي از طرح آمريكاست ، افتخار مي كند ، افزود : اگر به اين دو موضع گيري توجه كنيم درمي يابيم كه وي مي خواهد بعد از شكست خود در دل بستن به طرح آمريكا درجايگاه سياسي خود بازنگري كند زيرا به اين نتيجه رسيده است كه طرح آمريكا درمنطقه به شدت شكست خورده است درحالي كه در گذشته معقتد بود كه اين طرح بر منطقه حاكم خواهد بود و مي تواند جايگاه و نقش وي را تقويت كند و او مي تواند درراستاي سياست هاي آمريكا درمنطقه حركت كند.
عضو شوراي سياسي حزب الله گفت: هرگونه رويكرد مثبتي كه با حزب سوسياليست ترقيخواه لبنان صورت گيرد ، هرگز به زيان هم پيمانان ما در گروه هشت مارس بويژه طائفه درزي نخواهد بود.
وي ادامه داد حزب الله مي تواند سياست درهاي باز را در قبال همگان ازجمله جنبلاط در پيش گيرد ؛ بدون اينكه اين مسئله بتواند برائتلاف هاي ثابت آن بويژه با طائفه درزي از اعضاي گروه هشت مارس تاثيري بگذارد.
وي به عملكرد متفاوت دولت در قبال آزادي اسيران لبناني درمقايسه با زمان حمله سال 2006 رژيم اشغالگر اسرائيل به لبنان اشاره كرد و گفت: بي شك عملكرد گروه حاكم درقبال اين پيروزي جديد كه مكمل پيروزي تابستان سال 2006 است، تفاوت دارد زيرا اين گروه قبلا" آن جنگ را يك پيروزي نمي دانست و معتقد بود كه لبنان زيان هاي زيادي متحمل شده است و اينكه حزب الله بايد سلاح هاي خود را تحويل دهد اما دولت امروز با پيروزي جديد يعني آزادي اسيران و تحويل گرفتن پيكرهاي شهدا تعاملي مثبت داشته است.
قماطي افزود: ما نه تنها به عنوان حزب الله بلكه به عنوان گروه هشت مارس(مخالف) براي بازگشت ثبات به كشور و برون رفت از بحران و تقويت وفاق ميان لبناني ها وتكيه نكردن به هرگونه قيموميت خارجي ها جدي هستيم .
وي گفت: آزادي اسيران لبناني فرصتي براي نزديكي بيشتر آن ها به يكديگر و برون رفت از بحران ولو به صورت موقت بود و اكنون ما بايد مسائل را با آرامش پيگيري كنيم و به دنبال راه حل باشيم.
وي با اشاره به تلاش هاي جدي دولت آمريكا و برخي اروپايي ها براي مداخله در امور داخلي لبنان گفت: اروپايي ها هم اكنون نقش آرام كردن فضا را دارند زيرا آمريكا در تنگنا به سرمي برد و به اعتقاد من ، بن بست طرح آمريكا به لبناني ها فرصت داد و ما همه بايد اين فرصت را غنيمت بشماريم.
وي با تاكيد براينكه تضادي ميان طرح مقاومت و طرح دولت وجود ندارد، افزود: طرح مقاومت ، طرح دولت را تقويت مي كند وما همواره گفته ايم كه طرح مقاومت درحد خود هدف نيست بلكه اهرم قدرتي براي لبنان و پاسداري از كشور و ثبات آن و تقويت كننده طرح دولت است.
قماطي گفت: طرف ديگر بايد بداند كه دستاوردهاي ملي بزرگ مقاومت برهمه منطقه بازتاب دارد واين مايه افتخار و عزت لبنان است و مقاومت نمي خواهد كه اين دستاورد تنها به لبنان منحصر شود.
وي ابراز اميدواري كرد كه آزادي اسيران سرآغازي براي حصول تفاهم درباره مسائل اساسي و پيگيري مفاد توافقنامه دوحه ازجمله تدوين قانون انتخابات جديد در وهله اول و سپس توافق درباره قانوني مبتني بر نسبيت درمرحله بعد و به دور از طايفه گري باشد.
قماطي در پايان گفت: سوال اين است كه آيا آمريكا از تلاش براي ضربه زدن به مقاومت و سلاح آن در لبنان دست خواهد كشيد و لبناني ها را به حال خود رها خواهد كرد تا خود مسائلشان را حل و فصل كنند؟ اگر پاسخ مثبت باشد ما به راه حل رسيده ايم اما اگر جواب منفي باشد آمريكا لبنان و منطقه را هرگز رها نخواهد كرد بنابراين مي توان گفت كه مطابق نوع موضعگيري آمريكا ، درآينده هم شاهد مسائل و درگيري هايي درآينده خواهيم بود.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]