تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گوش خود را به شنيدن خوبى‏ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تو نمى‏افزايد گو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837144639




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دولت پاكستان و صلح موزاييكي‌


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دولت پاكستان و صلح موزاييكي‌


دولت ايالتي با طالبان محلي در منطقه قرارداد 15 ماده‌اي صلح را امضا كرد و با انعقاد اين قرارداد مي‌توان گفت كه راهبرد دولت جديد پاكستان براي تحقق ايده صلح موزاييكي، تاكنون فرايند موفقيت‌آميزي را طي كرده است.

اين قرارداد از سوي وزير ايالتي و رئيس كميته كابينه ايالت سرحد و عضو حزب ملي عوام به عنوان نمايندگان دولتي و سخنگوي مولانا به عنوان نمايندگان طالبان محلي در ناحيه واقع در ايالت سرحد امضا شد.

احمد بلور، مذاكره‌كننده دولت محلي ايالت سرحد پاكستان با طالبان محلي گفت: كميته مشتركي متشكل از اعضاي نمايندگان دولت محلي ايالت سرحد و طالبان محلي تشكيل شد كه بر اجراي اين معاهده نظارت خواهد كرد.

وي تصريح كرد: براساس اين معاهده، طالبان محلي تمام پايگاه‌هاي آموزش نظامي خود را در منطقه سوات جمع‌آوري خواهند كرد، ضمن آنكه از اين تاريخ به مقر نيروهاي ارتش، شبه‌نظامي و پليس نيز حمله نخواهند كرد.

احمد بلور افزود: براساس بند ديگري از اين توافقنامه، طالبان محلي نمي‌توانند با رفتن دانش‌آموزان دختر به مدرسه و كار كردن زنان مخالفت كنند.

وي گفت: طالبان محلي بايد تسليحات سنگين خود را به دولت محلي پاكستان تحويل دهند و هرگونه خشونت و اقدامات مسلحانه را در اين منطقه محكوم كنند. براساس اين قرارداد، طالبان محلي در منطقه سوات آتش‌بس اعلام كردند و حق تعرض به تاسيسات دولتي را نخواهند داشت.

براساس اين قرارداد، دولت ايالتي سرحد به طالبان محلي اجازه مي‌دهد تا قوانين شرعي در سوات و اجرا شود و نيروهاي نظامي دولتي از اين منطقه تخليه شوند.

همچنين ايجاد امكانات رفاهي و بهداشتي در سوات و مالاكند از ديگر تعهدات دولت ايالتي سرحد است.

در مقابل، طالبان محلي به رهبري مولانا فضل‌الله، متعهد مي‌شوند از حمل علني سلاح خودداري كنند و هرگونه حاكميت دولتي را قبول خواهند كرد.

با وجود انعقاد اين قرارداد، وجود برداشت‌هاي مختلف از متن اين توافقنامه باعث شد وزير اطلاع‌رساني پاكستان درباره بند مربوط به تخليه نيروهاي ارتش از اين دو منطقه، تصريح كند كه نظاميان دولتي از سوات و مالاكند خارج نخواهند شد، بلكه موقعيت خود را در اين مناطق تغيير مي‌دهند.

اما صريح‌ترين واكنش مربوط به قائم‌مقام وزارت خارجه پاكستان بود كه دربارهِ گفتگوي دولت پاكستان با طالبان محلي اظهار نگراني كرد.

وي تاكيد كرد كه در گذشته نيز چنين مذاكرات صلحي انجام، اما خيلي زود با شكست مواجه شد.

همچنين برخي از نمايندگان مجلس سناي آمريكا پس از انتشار خبر انعقاد اين قرارداد، اعلام كردند كه اسلام‌آباد بايد اين قرارداد را مختومه اعلام كند.

يوسف رضا گيلاني، نخست‌وزير پاكستان از گفتگوهاي دولت اين كشور با طالبان محلي دفاع كرد و آن را در راستاي منافع ملي پاكستان خواند.

ارزيابي توافق‌

اعلام راهبرد جديد دولت يوسف‌ رضا گيلاني براي برخورد نرم‌افزاري با شبه‌نظاميان مستقر در 1 به نوعي اعلام شكست راهبرد سخت‌افزاري دولت سابق پاكستان تلقي شد و همين امر واكنش‌هايي را در داخل و خارج اين كشور برانگيخت.

در حالي كه در داخل، برخي فرماندهان نظامي ارتش پاكستان قائل به استمرار برخورد با شبه‌نظاميان بودند، دولت گيلاني بر راهبرد جديد خود براي استفاده از شيوه مذاكره تاكيد كرد.

شيوه اعلامي دولت گيلاني براي برخورد با شبه‌نظاميان، از هوشمندي ويژه‌اي برخوردار بود، چرا كه با جداسازي وضعيت طالبان محلي از شبه نظاميان خارجي مستقر در فاتا، تلاش كرد از تاكتيك كوچك‌سازي بحران، ايجاد شكاف در بدنه طالبان محلي و شبه نظاميان و در نهايت، باز گذاشتن باب تفسير و توجيه تحولات آتي از حوزه فاتا، بهره ببرد.

كوچك‌سازي و يا موزاييكي كردن صلح در مناطق قبايلي، امكان برخورد دقيق و محاسبه شده با طالبان محلي را به دولت خواهد داد، ضمن آنكه همچنان از تهديد فاتا براي آمريكا و نيروهاي ناتو در افغانستان (به دليل حضور شبه‌نظاميان خارجي) بهره‌برداري خواهد كرد.

دولت گيلاني تا مقطع كنوني حداقل در برجسته‌سازي تهديد فاتا (البته با محوريت شبه‌نظاميان خارجي و نه طالبان محلي) موفق بوده است.‌

البته آمريكايي‌ها معتقدند صلح دولت جديد پاكستان با طالبان محلي به ساماندهي مجدد القاعده و طالبان در مناطق قبايلي اين كشور منجر و همه تلاش‌هاي آمريكا براي از بين بردن اين افراد، خنثي خواهد شد.

اين حساسيت به سازمان ملل هم رسيده، به‌طوري كه معاون دبيركل سازمان ملل متحد، در ارتباط با توافق‌نامه صلح دولت پاكستان با طالبان در سوات تصريح كرد: جامعه بين‌المللي از نزديك اوضاع مرزهاي افغانستان و پاكستان را تحت نظارت خواهد داشت. به هر صورت، پاكستاني‌ها به مسأله صلح با طالبان از منظر منفعتي نگاه مي‌كنند؛ نگاهي كه نسخه جديد راهبرد مشرف، با وجود مشكلات مناطق قبايلي محسوب مي‌شود.

نگاه منفعت محور دولت گيلاني به مناطق قبايلي، هم‌اكنون با وزن موثر ، توانسته است نظر بازيگران درگير در اين مساله را به خود جلب كند؛ هدفي كه اسلام‌آباد طي چند ماه گذشته به دنبال تحقق آن بود.

موزاييكي كردن بحران و صلح در مناطق قبايلي و سوات در ايالت سرحد، فرصت براي ساماندهي و كنترل بحران در اين منطقه است كه طي آن دولت جديد اسلام‌آباد مي‌خواهد در عرصه داخلي و خارجي، بيشترين منفعت را نصيب خود كند، منفعتي كه در ايجاد تعادل قدرت براي حزب مردم به عنوان حزب حاكم و اكثريت، بسيار حياتي است.

* منبع: ايرنا

‌ پي‌نويس:

1. مناطق قبايلي پاكستان‌




 شنبه 29 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن