واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دلايل استقبال نامطلوب از سهام صنعت خودرو در بورس تشريح شد
اقتصاد. سرمايهگذاري . سهام . خودرو
يك كارشناس بازار سرمايه دلايل استقبال نامطلوب از سهام خودرويي در بورس را تشريح كرد.
علي شيخي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، دليل اصلي اين موضوع را افزايش هزينههاي ريالي و ارزي صنعت خودرو عنوان كرد و افزود: موضوع يادشده از ديدگاه هزينهها و كنترل قيمتها بر روي خودروساز تاثير گذاشته و موجب كاهش سود مورد نظر سهامدار و افزايش فروش سهام آنها در بورس شده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا با وجودي كه هم اكنون نسبت قيمت به سود سهم ايران خودرو برابر با دو اما از سهام اين شركت استقبالي در بورس صورت نميگيرد در حالي كه سهام برخي شركتها با نسبت قيمت به سود سهم بالاتر از ۱۰در بورس مورد اقبال هستند، اظهار داشت: در سه چهار سال گذشته در صنعت خودرو اتفاقاتي در بعد سود و زيان رخ داده كه موجب شده سهام آنها رونق مورد نظر سهامدار و سرمايه گذار را نداشته باشد.
به گفته وي، درسالهاي اخير به دليل بالا بودن سرمايه مورد نياز صنعت خودرو، سازمان بورس ساختار سرمايه را اصلاح كرده و به اقداماتي براي تاثير گذاشتن روي شاخص دست زده است.
شيخي افزايش هزينههايي مانند نرخ يورو را خارج از كنترل مديريت دانست و افزايش يورو از هزار به ۱۴۶۰تومان دراين مدت را عامل افزايش ارزبري فعاليتهاي صنعت خودرو به ويژه ايران خودرو عنوان كرد و گفت: دراين مدت توليدات شركت ياد شده بين ۵۰۰تا ۵۵۰هزار دستگاه در سال ثابت بوده اما هزينه (به ويژه هزينههاي متغير مانند مواد به ويژه مواد پايه وارداتي، دستمزد
ها و هزينههاي جانبي)افزايش يافته و با محدوديت منابع مالي بازار بورس، بانكي و سرمايه روبه رو بوده است.
مديرعامل شركت سرمايهگذاري سمند تصريح كرد: با افزايش هزينهها و تغيير نيافتن ميزان توليد براي جذب هزينه ها، حاشيه سود كم ميشود و همين امر دليلي بر عدم استقبال از سهام صنعت خودرو در بورس شده و فروش برخي شركتهاي تابعه را نيز در بورس با مشكل روبه رو ساخته است.
وي افزود: در حالي كه اساس اين شركتها بر واگذاري و تامين منابع مالي براي ايران خودرو قرار داشته كه نه تنها هيچ عايدي از اين طريق به ايران خودرو نرسيده بلكه براي رضايت سهام -داران، بخشي از منابع نيز صرف بازارگرداني و خريد سهام شركتهاي قطعه ساز خودمان شده است.
شيخي وعده داد كه در سال ۸۷با كنترل هزينهها و تعديل قيمت، سود خوبي به سهامداران ايران خودرو برسد و شركتهاي تابعه هم واگذار شوند.
وي ايجاد فرصت در ساير صنايع را عامل ديگري در استقبال مردم از سهام آنها و افزايش عرضه سهام ايران خودرو از سوي سهامداران دانست و با اشاره به اينكه سهامداران حقوقي به دليل مسائل مالي خود، در جهت حفظ قيمت و خريد سهم كاري نكردند، اظهار اميدواري كرد: امسال اين بخش نيز وارد بازار خريد شوند.
شيخي اظهار داشت: سال گذشته بيش از يك تريليون و ۲۰۰ميليارد ريال به واسطه افزايش نرخ ارز و بيش از ۹۰۰ميليارد ريال به واسطه افزايش قيمت مواد به ايران خودرو تحميل شد كه قيمت محصولات را دستخوش تغيير قرار نداد، بلكه از منابع ديگر و كنترل هزينهها تامين شد.
وي به نزديك كردن قيمت كارخانه و قيمت بازار اشاره كرد و گفت: سود سهام شركت ياد شده در سال جاري ۱۰درصد از رقم اعلام شده نيز بيشتر خواهد بود.
مدير مجامع و سهام ايران خودرو درادامه از تغيير مدل بازار گرداني در بازار بورس خبر داد و گفت: اين مدل هم اكنون يك جانبه است و بيشتر جنبه حمايتي دارد.
وي تصريح كرد: در مدل جديد، دامنه تغييرات با بازارگردان بوده و از اين طريق، با تبديل شركت بازارگردان به بازارساز سود خوبي هم در پي خواهد داشت.
شيخي با اشاره به اينكه در سالهاي اخير شركتهاي بازارگردان عمدتا خريدار بودند و عرضه سهام ايران خودرو هم بالا بوده است، اظهار اميدواري كرد: با مديريت و كنترل تعديل قيمت تلاش بر ارايه بيشترين نقدينگي براي سهامداران جزء هستيم.
وي تعهد روزانه ايران خودرو براي خريد سهام را يك ميليون سهم عنوان كرد كه براي رضايت سهامداران اين ميزان دراين مدت دو ميليون تعيين شده بود.
مديرعامل شركت سرمايهگذاري سمند افزود: تجربه نشان داده هر زمان كه بازارگرداني تكرار شده، فروش و عرضه كم شده و معاملات توسط بازار، افزايش يافته است.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]