واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دراجلاس هيات عمومي سازمان نظام مهندسي ساختمان مطرح شد: بايد ساخت و ساز دركشور را نظم داد توانايي براي توسعه ساخت وساز جهت رسيدن به استانداردهاي لازم وجود دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
رييس شوراي اسلامي شهر تهران گفت: در شرايط فعلي در مسائل بخش مسكن شهرداريها و نظام مهندسي سازمان نظام مهندسي ساختمان را نميبينند و فقط سازمانهاي دولتي را در نظر ميگيرند و اينگونه دولتي كار كردن در نهايت به جايي نميرسد بلكه بايد همه با هم كمك كنيم و اين هماهنگي را داشته باشيم تا با توجه به همكاريهاي سازمان نظام مهندسي ساختمان در كنار آن شهرداريها و وزارت مسكن و شهرسازي بتوانيم امور را به بهترين شكل انجام دهيم.
به گزارش خبرنگار مسكن خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمهدي چمران صبح امروز در يازدهمين اجلاس هيات عمومي سازمان نظام مهندسي ساختمان اظهار كرد: بايد سازمان نظام مهندسي خودش را آنطور كه شايسته كشور است مورد مهندسي قرار دهد و در اين مسير نيز بايد تمامي نهادهاي مربوطه به يكديگر كمك كنند. از اين رو اگر هر يك از نهادهاي مسوول از سازمان نظام مهندسي، وزارت مسكن و شهرسازي، شهرداريها، وزارت كار، وزارت صنايع و ساير نهادهاي مسوول اين كار را انجام ندهند به تنهايي نميتوانند كاري از پيش ببرند بنابراين بايد با يكديگر تعامل داشته باشند.
چمران تصريح كرد: طرحهاي جامع براي هر يك از شهرهاي كشور تهيه شده و بالاخره نيز شهر تهران پس از سالها بدون برنامه كار كردن صاحب طرح شده است كه اميدواريم سبب توسعه اين بخش شود. زيرا بدون برنامه كار كردن نتيجه خود را در اتفاق اخير نشان داد و نميتوان تقصير را به گردن كسي انداخت بلكه بيبرنامگي باعث بروز اين اتفاقات ميشود و اين مساله اصلا شوخي نيست و بايد آن را جدي گرفت.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه بايد ساخت و ساز در كشور را نظم داد و تمام نهادها مربوطه براي سامان بخشيدن به اين عرصه با يكديگر همكاري كنند، گفت: تمامي مهندسان كشور بايد رسالت خود را به خوبي انجام دهند و حاضر نشوند با انجام تخلفي در اين عرصه باعث بروز اتفاقات ناگواري در اين بخش شوند.
چمران استفاده از مصالح ساختماني كه كيفيت لازم را ندارند يكي ديگر از مشكلات اين بخش عنوان كرد و گفت: تمامي اين مسائل بايد مورد توجه و نظارت قرار گيرد و از طرف ديگر كارگران و استادكاران كار خود را درست انجام دهند و سرانجام با نظارتي كه مهندسان ناظر انجام ميدهند در نهايت دچار آشفتگي در اين بخش نخواهيم بود.
وي گفت: بنده نيز به عنوان يك عضو از اين سازمان عنوان ميكنم همه ما مهندسان كشور رسالت بزرگي بر عهده داريم و بايد به آن پايبند باشيم كه قطعا از نظر اقتصادي نيز به نفع مهندسان در نهايت مردم و كشور خواهد بود.
چمران در پايان خاطرنشان كرد: بايد ساير دستگاههاي كشور نيز در اين زمينه همكاري داشته باشند به خصوص قوه قضاييه بايد همكاري بيشتري در اين بخش داشته باشد چراكه شاهد هستيم براي تخريب يك ساختمان سه سال اين پرونده در قوه قضاييه در حال دوندگي است از اين رو اميدواريم با صحبتهايي كه با قوه قضاييه انجام دادهايم شاهد همكاري بيشتري در اين بخش باشيم.
به گزارش ايسنا در ادامه اين اجلاس محمد غرضي، رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور اظهار كرد: توسعه در كشور مرهون تعامل شده است و همه نسلها كم كم از اين مساله استقبال ميكنند تا با تعامل به نتيجه برسند از اين رو مشكل بخش مسكن نيز اينگونه رفع خواهد شد.
وي افزود: اگر بخواهم مثالي در اين زمينه عنوان كنم بايد بگويم چندي پيش از يكي از مسوولان شهرداري تهران سوال كردم سالانه چه ميزان آسفالت براي پوشش ساخت خيابانها استفاده ميكنيد، كه عنوان كرد: در شهر تهران سالي 100 ميليارد آسفالت ريخته ميشود كه عمر آن تا دو ـ سه سال بيشتر نيست. اين در حالي است كه هيچ يك از آنها پروانه اشتغال ندارند مانند دخالتهاي بيجايي كه در ساخت و ساز ميشود اين مسائل سبب ميشود كسي مسووليت كار خود را بر عهده نگيرد و هر كسي آن را به گردن ديگري بيندازد و در نتيجه تبديل به سوء استفاده ميشود مانند امضاء فروشي كه در حال حاضر در اين بخش مطرح شده است.
رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور با اشاره به اينكه در حال حاضر در كشور150 هزار مهندس وجود دارد اما به مسائل آنها توجه نميشود گفت: عذر خواهي ميكنيم كه ظرف بيست سال به دنبال رفع مشكلات اين بخش بوديم و تلاشهاي لازم را انجام داديم اما با مقاومتهاي اداري، شخصيتي و اجتماعي روبه رو شديم و تنها انرژيمان را از دست داديم. در كشور ما اين توانايي براي توسعه ساخت و ساز كشور براي رسيدن به استانداردهاي لازم وجود دارد اما همكاريهاي لازم از سوي نهادهاي مربوطه انجام نميگيرد. ما اعلام آمادگي ميكنيم كه در بخش تخصصي از توان لازم برخورداريم.
گفتني است محسن بهرام غفاري - رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان تهران - نيز در اين اجلاس اظهار كرد: در اين اجلاس شاهد همكاريهاي لازم از سوي نهادهاي وزارت و مسكن شهرسازي، شهرداري و شوراي شهر تهران بوديم كه در نوع خود بيسابقه بود.
وي گفت: در اين اجلاس 419 نفر اعضاي هيات مديره به عنوان اعضاي اصلي شركت كردند كه اميدواريم كه با بحثهايي كه در اجلاس يازدهم مطرح ميشود و نتيجهگيري آن به سمت توسعه در اين بخش حركت كنيم.
انتهاي پيام
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]