واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سهم حمل و نقل در توليدناخالص ملي حدود هشت درصد است
اقتصاد. حمل و نقل. ترانزيت. تجارت
رييس كميسيون حمل و نقل و ترانزيت اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران گفت: سهم ارزش افزوده حمل و نقل كشور در توليد ناخالص ملي هم اكنون حدود هشت درصد و سهم اين بخش در اشتغالزايي كشور حدود ۷/۸درصد است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، مسعود خوانساري روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود : در سال گذشته حدود ۵۰۰ميليون تن كالا و حدود ۸۰۰ميليون مسافر از طريق حمل و نقل عمومي در كشور جابه جا شدند.
وي سپس با بيان اينكه حمل و نقل به عنوان يكي از معيارهاي سنجش توسعه در جهان مطرح است، گفت: از جمله عناصر كليدي در توسعه اقتصادي يك كشور، ميزان پويايي صنعت حمل و نقل است. رشد حمل و نقل در هر كشوري نشاندهنده رشد و پيشرفت آن كشور است به خصوص در كشورهاي پيشرفته كه نقش انبارها حذف شده و حمل و نقل نقش مهمي در رشد و توسعه كشور پيدا كرده است.
خوانساري كه در آستانه برگزاري همايش يكروزه حمل و نقل، ترانزيت و امورگمركي؟ چالشها و فرصتها سخن ميگفت، اظهار داشت: از ويژگيهاي مهم حمل و نقل كشور، حضور جدي بخش خصوصي در اين عرصه است. هم اكنون حدود ۹۴درصد حمل و نقل جادهاي برعهده بخش خصوصي قرار دارد. در بخش ريلي نيز هنوز زيربناها دولتي هستند و بخش عمدهاي از ناوگان شبكه ريلي به بخش خصوصي واگذار شده است.
وي سپس با بيان اينكه بخش دريايي نيمه دولتي و بخش هوايي هنوز مقدار فعاليتها بر عهده دولت است، گفت: در بخش حمل و نقل، خصوصيسازي از مدتها قبل آغاز شده است و مشكل اساسي در اين مسير وجود ندارد.
رييس كميته حمل و نقل و ترانزيت اتاق تهران همچنين وضعيت بخش حمل و نقل دريايي و جادهاي را خوب توصيف كرد و افزود: متاسفانه بخش حمل و نقل هوايي به سبب وجود تحريمها در وضعيت مناسبي قرار ندارد ضمن اينكه وضعيت ناوگان بخش ريلي نيز در حد متوسط قرار دارد.
خوانساري سپس جايگاه حمل و نقل كشور در سطح بينالمللي را مناسب خواند و گفت: ايران هم اكنون در همسايگي پنج كشور محصور در خشكي قرار دارد و بهترين مسير براي عبور ترانزيت كالا از جنوب به شمال و بالعكس به لحاظ امنيت، زمان و قيمت است.
وي با بيان اينكه ايران توانمندي و مزيت خوبي در سطح بينالمللي در عرصه حمل و نقل دارد، افزود: تا دهه ۵۰كشور از نظر حمل و نقل جاده اي حرف نخست را در منطقه ميزد اما اين بتدريج تركيه وضعيت بهتري در زمينه به دست آورد.
خوانساري سپس به بيان آماري از جايگاه حمل و نقل در دنيا پرداخت و گفت : در سال ۲۰۰۷نزديك به ۱۰هزار ميليارد دلار حجم تجارت بينالمللي بوده است كه از اين ميزان نزديك به چهار هزار ميليارد دلار متعلق به حوزه آسيا و اروپا بوده است.
وي بابيان اينكه از مجموع حجم تجارت در حوزه آسيا و اروپا حدود ۴۰۰ ميليارد دلار سهم حمل و نقل است، اظهار داشت: با توجه به موقعيت و جايگاه ايران در منطقه، بايد سهم زيادي از اين ميزان به كشورمان اختصاص يابد كه متاسفانه نتوانستيم سهم بالايي را عايد كشور كنيم.
خوانساري در پايان، مشكلات داخلي نظير بروكراسي، كند بودن قوانين، وجود ارگانهاي متعدد تصميمگيري و نبود مديريت واحد را از عوامل اصلي اين مشكل عنوان كرد و گفت: اين عوامل در كنار ساير عوامل خارجي سبب شده تا ايران نتواند سهم قابل توجهي را از حمل و نقل در منطقه به خود اختصاص دهد همايش يكروزه حمل و نقل، ترانزيت و امورگمركي؟ چالشها و فرصتها روز اول مردادماه امسال در مركز دايره المعارف بزرگ اسلامي تهران برگزار مي شود.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]