تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):اين (امام جواد(علیه الاسلام))مولودى است كه پر بركت ‏تر از او براى شيعه ما به دنيا ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860783554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقش برنز در مذاكرات جليلي و سولانا - 5 سلطاني: آمريكا با اعزام نماينده به مذاكرات هسته‌اي خود را از انزوا خارج مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نقش برنز در مذاكرات جليلي و سولانا - 5 سلطاني: آمريكا با اعزام نماينده به مذاكرات هسته‌اي خود را از انزوا خارج مي‌كند
خبرگزاري فارس: يك كارشناس مسائل سياسي حضور «ويليام برنز» نماينده آمريكا در دور جديد مذاكرات جليلي و سولانا را فراتر از "تغيير تاكتيك" توصيف كرد و گفت: آمريكا با اعزام نماينده به مذاكرات هسته‌اي خود را از انزوا خارج مي‌كند.


«مهدي سلطاني» كارشناس مسائل سياسي در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس مذاكرات سعيد جليلي دبير شورايعالي امنيت ملي و خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا با حضور «ويليام برنز» فرد شماره سه وزارت امور خارجه آمريكا (فردا در ژنو) را از چند جنبه حائز اهميت برشمرد و گفت: اولين موضوع مورد بحث اين است كه مشتركات بسته‌هاي پيشنهادي طرفين محرك انجام اين مذاكرات بود و به احتمال زياد مشتركات دو بسته بخش عمده دستور مذاكرات را تشكيل خواهد داد.
وي افزود: صرف نظر از مفاد اين بسته‌ها و مشتركات، تدوين و ارائه آنها حاكي از احساس نياز طرفين به گفتگو و مذاكرات روي موضوعات جديد و يا موضوعاتي است كه در قالب متفاوت و تازه‌اي پيشنهاد مي‌شوند.
سلطاني در عين حال ابراز اميدواري كرد كه اين احساس به ويژه در طرف غربي با اصلاح و تطبيق رفتار و با واقعيات موجود پرونده هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران همراه باشد تا اين مذاكرات بتواند به نحو سودمند و نتيجه بخشي پيش رود.
وي حضور «ويليام برنز» فرد شماره سه وزارت امور خارجه آمريكا در مذاكرات جليلي و سولانا براي اولين بار را "تحولي جديد" عنوان كرد و گفت: مسئولان ديپلماسي آمريكا در گذشته به صورت غير مستقيم و از طريق متحدين و كشورهايي كه با آنها همكاري داشتند به مفاد مذاكرات دسترسي پيدا مي‌كردند، اما اكنون بعد از مدتي طولاني به اين نتيجه رسيدند كه شايد دسترسي مستقيم از مذاكرات و مواضع طرفين به ويژه طرف ايراني با آنچه كه در گذشته و پس از گذار از فيلتر ذهنيت واسطه‌ها به دست مي‌آوردند متفاوت است، لذا به اين دليل نماينده آنها در مذاكرات حضور يافته است.
وي به برخي اخبار منتشره مبني بر اينكه « در صورتي كه جمهوري اسلامي ايران بخواهد حقوق بديهي و غيرقابل انكار خود در زمينه فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌اي را تعقيب كند مورد تحريم و انزوا واقع مي‌شود» اشاره كرد و گفت: اين موضوع در تبليغات مطرح مي‌شد اما عملاً مي‌بينيم اين آمريكا بود كه در انزوا قرار داشت و اكنون با اين حركت (اعزام نماينده به مذاكرات هسته‌اي) خود را از انزوا خارج مي‌كند، به واقعيات برمي‌گردد و ديپلماسي خود را با واقعيات پيوند مي‌زند.
سلطاني به توان دفاعي و موفقيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در ارتباط با فناوري صلح آميز هسته‌اي اشاره كرد و گفت: توان دفاعي ايران به نوعي كه از خلال مانورهاي نظامي گذشته و اخير نمايان است نه تنها دشمنان ملت ايران را به تفكر مجدد، قبل از هرگونه اقدام نابخردانه‌اي وامي‌دارد بلكه به منزله يك فاكتور پشتيبان ديپلماسي و مذاكرات محسوب مي‌شود.
اين كارشناس مسائل سياسي در عين حال موقعيت داخلي ايران را مورد اشاره قرار داد و افزود: در حال حاضر همه جريانات سياسي، مراجع رسمي و غير رسمي داخلي بر مواضع بر حق ايران در برخورداري از حقوق طبيعي خود در زمينه هسته‌اي اعتماد دارند و اين اجماع در سايه تاييدات مقام معظم رهبري از دقت عمل تيم مذاكره كننده تقويت شده است و اين فاكتور پشتيباني براي دور جديد مذاكرات در ژنو است.
سلطاني خاطرنشان كرد: محور مورد اهميت ديگر در مذاكرات جليلي و سولانا، اسناد راهنما منجمله «ان پي تي»، اساسنامه آژانس و قراردادهاي پادمان است. جمهوي اسلامي ايران در جريان برنامه هسته‌اي خود با دقت و وسواس مفاد اسناد مزبور و تعهدات خود را رعايت كرده و گزارشات متعدد آژانس و مديركل نيز اين مساله را تاكيد كرده است.
وي افزود: چنانچه در اين مذاكرات از رعايت مفاد مزبور و اين تعهدات توسط ايران تقدير به عمل آيد و مضاف بر آن در جهت تدارك كمكهاي فني و مشورتي ايران در عرصه فعاليت هاي صلح آميز هسته‌اي حركتي انجام شود، به تحكيم رژيم منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي و «ان پي تي» مدد رسانده خواهد شد، اما چنانچه رفتار مسئولانه ايران با درخواستهاي غير موجهي مثل تعليق مواجه شود، عملاً نشان دهنده اين كه طرف‌هاي مقابل وقتي به ابزارهايي مثل «ان پي تي»، اساسنامه و رعايت تعهدات مندرج در آنها توسط كشوري مثل ايران نمي‌گذارند بلكه بيشتر مايلند با استفاده از پرونده هسته‌اي ايران ترتيبات جديدي را به كشورهاي غير هسته‌اي معرفي و تحميل كنند.
وي با طرح اين سوالكه چرا بايد فعاليت‌هاي هسته‌اي صلح آميز ايران كه زير نظر آژانس و با رعايت مفاد «ان پي تي» و قراردهاي پادمان همراه بود تعليق شود؟ گفت: واكنش غرب در گذشته نشان دهنده اين است كه هر اقدامي براي اينكه ايران را از حقوق خودش محروم كند، انجام مي‌دهند.
وي گفت: در صورتي كه اين مذاكرات همانند گذشته بخواهد با عامل تهديد آميخته باشد يا در سايه تهديد صورت بگيرد هيچ وقت به نتيجه نخواهد رسيد.
به گفته وي مذاكراتي كه در سايه تهديد باشد به لحاظ حقوقي فاقد اعتبار حقوقي خواهد بود و نتيجه‌ اين مذاكرات نيز فاقد رسميت و اعتبار حقوقي خواهد بود.
سلطاني اظهارداشت: با توجه به اينكه طرف‌هاي غربي هم با موازين حقوقي آشنا هستند و از طرف ديگر هم در جريان مذاكرات سالهاي گذشته با ايران اين نكته را دريافتند كه تهديد مخل مذاكرات است اميدواريم كه اين 1+5 در اين دور از مذاكرات به جاي اينكه بخواهند به عنصر تهديد تكيه كنند به ابراز منطق و استدلالهاي حقوقي تكيه كنند تا اين مذاكرات بتواند به نتيجه مثبتي برسد و علاوه بر تحكيم رژيم «ان پي تي» به صلح و ثبات بين‌المللي و منطقه نيز كمك شود.
وي حضور نماينده آمريكا در مذاكرات جليلي و سولانا را فراتر از تغيير تاكتيك تلقي كرد و گفت: ممكن است رسانه‌ها و مقامات كاخ سفيد بخواهند از اهميت اين موضوع بكاهند اما عملاً يك تغيير محتوايي در ارتباط با خود آنها صورت گرفته است.
سلطاني اضافه كرد: آنها (آمريكايي‌ها) به اين نتيجه رسيده‌اند كه كار كردن با ايران و پيگيري مسائلشان در ارتباط با ايران از طريق واسطه‌ها و كانال‌هايي كه منافع و ملاحظات خود را دارند خيلي متفاوت از اين است كه بخواهند به طور مستقيم با ايران گفتگو كنند.
وي در عين حال ابراز اميدواري كرد كه استدلال‌هاي بر حق مذاكره كنندگان ايراني در اين دور از مذاكرات وقتي مستقيماً از سوي نماينده آمريكا شنيده مي‌شود به نتايج جدي و اساسي‌تري منجر شود.
انتهاي پيام/خ
 جمعه 28 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن