واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: جلسه كميته «تدوين منشور اخلاقي انتخابات» در دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / فخرالدين يوسفپور: جلسه كميته تدوين منشور اخلاقي انتخابات» با حضور جمعي از استادان حوزه و دانشگاه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در قم، حجتالاسلام دكتر «محمدتقي اسلامي» مدير اجرايي تدوين منشور انتخابات در اين جلسه با بيان اينكه تعامل حقوق و اخلاق در جهان امروز جدي است، گفت: اخلاق را بايد در جامعه نهادينه كنيم.
وي اظهار كرد: ما در اخلاق به دنبال ضمانتهاي اجرايي هستيم از اين رو نهاد اخلاقي بعد از نهادينه كردن اخلاق در جامعه نيازمند هماهنگي و تعامل با نهادهاي حقوقي هستند تا امنيت اجتماعي نيز محفوظ بماند.
وي تصريح كرد: قانون بايد در راستاي اخلاق باشد به گونهاي كه شأن اخلاق را از بين نبرد.
مدير كارگروه سياسي كميته مذكور نيز گفت: انتخابات به طور ذاتي يك پديده سياسي است و بداخلاقيهاي موجود در آن نيز سياسي هستند.
دكتر «عبدالوهاب فراتي» اظهار كرد: از منظر اسلامي معتقد هستيم انتخابات نيز همانند ساير جنبههاي اجتماعي و سياسي بايد اخلاقي و تمام هنجارهاي اسلامي در آن رعايت شود.
وي با بيان اينكه علتهاي بداخلاقيهاي انتخاباتي را بايد استحصال كرد، گفت: به دنبال زمينهها و عوامل اجتماعي بداخلاقيهاي انتخاباتي و ارائه راهكار مناسب براي مقابله با آن هستيم.
فراتي بيان كرد: مردم ايران به لحاظ اخلاقي كمتر دچار بداخلاقي سياسي ميشوند و بيشتر بداخلاقيهاي انتخاباتي از سوي حزبها و حاميان آنها صورت ميگيرد.
مدير كارگروه جامعهشناسي و ارتباطات اين كميته نيز گفت: ارزشهاي اخلاقي در حوزه رفتار و گروهها به حوزه تعاملات اجتماعي و تاثير آن بر روي هم برميگردد.
دكتر «حسين گودرزي» افزايش مشاركت عمومي، ايجاد حس مسؤليت جمعي در همه گروههاي مؤثر در انتخابات، قانونگرايي و كنترل بخش عاطفي و هيجانات انتخاباتي را از جمله وظايف اين كارگروه برشمرد و افزود: بايد در نهادمند كردن اين رفتارها در جامعه تلاش كنيم.
وي تأكيد كرد: بايد به سويي گام برداريم تا رفتارهاي اجتماعي و ارزشي در جامعه نهادينه و به يك فرهنگ در جامعه تبديل بشوند و گرنه با تدوين يك منشور اخلاقي اين امر محقق نخواهد يافت.
همچنين مدير كار گروه حقوق اساسي كميته مذكور گفت: بايد در حوزههاي مختلف نظريهپردازي كنيم تا در نحوه اداره كردن جامعه و ساماندهي امور گوناگون راهكارهاي خود را به جهانيان عرضه كنيم.
دكتر حسن ضياييفر اظهار كرد: انجام يك كار خوب در انتخابات محدود به يك گروه معين نميشود و بايد تمامي صاحبنظران، انديشمندان و كساني كه در اين امر تجربههايي دارند مشاركت جدي داشته باشند تا اين امر در جامعه نهادينه شود.
وي با بيان اينكه بسياري از بداخلاقيهاي انتخاباتي ريشه در مشكلات حقوقي دارد، خاطرنشان كرد: بايد نارساييهاي موجود در قانون انتخابات را به نحو مناسب پاسخ داد.
همچنين، حجتالاسلام اسلامي، دكتر فراتي، دكتر گودرزي و دكتر ضيايي به ترتيب مدير كارگروههاي اخلاقشناسي، علوم سياسي، جامعهشناسي و حقوق هستند.
حجتالاسلام «خيري» نظارت بر اين پروژه را بر عهده دارد.
جمعه 28 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]