واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در همايش زنان سرزمين من مطرح شد فضاى تازه درباره طراحى و توليد لباس در كشور گسترده مى شود
گروه اجتماعى- قانون ساماندهى مد و لباس براى حدود گذاشتن نبوده است، بلكه هدف از آن فرصت دادن به افرادى است كه در اين حوزه فعال اند.
به گزارش «مهر» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى در مراسم گشايش سومين جشنواره بين المللى «زنان سرزمين من» با اعلام اين مطلب گفت: بعد از تصويب قانون ساماندهى مد و لباس از سوى مجلس و ابلاغ آن به دولت با برگزارى نشست هاى متعدد، آئين نامه مربوط به اين قانون نيز مورد تأييد قرار گرفت و امروز اين نويد را به همه فعالان در اين حوزه مى دهيم كه براساس آن چيزى كه در دسترس است، فضاى تازه اى براى انجام فعاليت گسترده شده است. محمدحسين صفار هرندى با اشاره به فعاليت استاندارى در اين باره افزود: اقدامات استاندارى بخشى جزيى از كار بزرگى است كه در كل كشور بايد اتفاق بيفتد. به طور حتم اگر اين اقدامات فقط از طريق دولت هدايت شود به نتيجه نخواهيم رسيد.
وى گفت: در باره ساماندهى پوشش و تصويب اين طرح بويژه نوع پوشش و لباس مردم سؤالات زيادى از ما شده است، اما آيا بطور واقع مردم ايران تا كنون آن طور كه مى خواسته اند، لباس پوشيده اند يا پوشش خود را براساس آنچه كه تا به حال به آنان الگو داده شده است، انتخاب كرده اند در حقيقت مردم در معرض يك انتخاب اجبارى قرار داشته اند. صفار هرندى ادامه داد: مردم اين موضوع را با ما در ميان گذاشته اند كه زمانى كه به مغازه هاى محل عرضه لباس ها مى روند و لباس هايى كه براساس شئون خانوادگى و مذهبى آنان است، پيدا نمى كنند، به گونه اى مجبور به انتخاب لباس هاى عرضه شده هستند.
وى با اشاره به اين كه بايد ميدان انتخاب مردم بازتر شود، گفت: در غرب كه ادعاى آزادى دارند، باكمى دقت، متوجه مى شويم جمعيت طراحان و توليد كنندگان لباس به طور فردى، رنگ و نوعى پوشش را براى مردم به عنوان مد هر سال انتخاب مى كنند بطورى كه اگر كسى براساس آن مد لباس نپوشد به عنوان فردى اُمُل شناخته مى شود.
صفار هرندى با بيان اين كه بايد ذهن هاى فعال و خلاق كشور وارد عرصه طراحى و توليد لباس شوند، گفت: به نظر مى رسد برخى از طراحان متناسب با ذوق و سليقه شخصى بدون توجه به استقبال مردم از آن طرح، مدل هاى خود را ارائه مى دهند.
وى با اشاره به اين كه طراحى و توليد لباس بايد متناسب با شرايط جامعه و قابل دسترس باشد، تصريح كرد: در حقيقت حركت در اين مسير بايد به سوى توليد لباس هايى برود كه در سطح جامعه پوشيدن آنها براى مردم، عادى و بدون مشكل است. در حال حاضر مردم به لباس هاى وارداتى به علت ارزان و آسان بودن آن بيشتر توجه مى كنند، بنابراين بايد در طراحى لباس از تكلف ها دور شويم. صفار هرندى با اشاره به اين كه حركت در اين حوزه بايد به سمت توليد لباس بطور گسترده برود، گفت: بخش اصلى قانون ساماندهى مد و لباس، جهت دادن و سامان دادن به لباس هايى است كه در معرض ديد افراد جامعه قرار مى گيرد.
* حفظ اصالت فرهنگ اسلامى ـ ايرانى يك ضرورت براى آحاد مردم است
استاندار تهران نيز در اين مراسم با اشاره به اين كه حفظ اصالت فرهنگ اسلامى ايرانى يك ضرورت براى آحاد مردم است، گفت: اگر الگوى مناسبى براى پوشش بانوان و جوانان طراحى نشود، ديگران الگويى غير متناسب با فرهنگ و حدود شرعى تدوين مى كنند.
كامران دانشجو با بيان اين كه فرهنگ منشأ اقتدارو جلال و هويت ملت ها است، افزود: صهيونيست ها فرهنگ جوامع بشرى را هدف قرار دادند، زيرا اگر فرهنگ جامعه اى تغيير كرده و بى هويتى در آن فرهنگ شود، براى تصرف اين جامعه، نيازى به لشكركشى نخواهد بود.
وى گفت: برخلاف آنچه كه غربى ها انتظار داشتند، مردم در انتهاى دهه سوم با انتخاب دولت نهم به ارزش هاى انقلاب اسلامى بازگشتند و دولتى را انتخاب كردند كه رشد و تعالى واقعى انسان ها را در مناسبات انسانى بر مبناى كرامت، عشق و مهرورزى بنا كرده است، دولتى كه به كرامت بانوان ارج مى نهد و مدعى قرن است كه چرا بانوان را از جايگاه والا در حد ابزار تنزل داده ايم.
دانشجو با اشاره به اين كه شادى و نشاط يك نياز طبيعى است، گفت: براى فرهنگ شادى و نشاط بايد با حفظ حدود شرعى الگوى مناسبى تدوين شود و نبايد اجازه داد تا دشمنان، دين اسلام را يك دين عبوس و ضد شادى معرفى كنند.
* ارائه بيش از ۲ هزار طرح لباس به سومين جشنواره زنان سرزمين من
مديركل امور بانوان استاندارى تهران در سومين جشنواره بين المللى زنان سرزمين من از ارائه بيش از دو هزار طرح از سوى افراد متخصص به اين جشنواره خبر داد و گفت: بعد از برگزارى دومين جشنواره بين المللى زنان سرزمين من با توجه به نياز جامعه و خلأ هاى موجود فرهنگى در حوزه پوشش و لباس فعاليت هاى لازم براى برگزارى سومين جشنواره آغاز شد. البته با توجه به ارزيابى هاى انجام شده در دوره قبلى توجه كمترى به پوشش دختران نوجوان شده بود كه به همين علت رويكرد جشنواره در سال ۸۷ بيشتر به سمت پوشش دختران نوجوان حركت كرده است. فرحناز قند فروش افزود: در اين دوره جشنواره، انواع پوشش از جمله لباس هاى ورزشى پوشيده، چاپ نخستين مجله مد اسلامى، برگزارى نشست هاى مختلف علمى ويژه نوجوانان، جوانان و خانواده ها ارائه مى شود.
پنجشنبه 27 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]