واضح آرشیو وب فارسی:قدس: تفاهمنامه همكاريهاي مشترك اقتصادي بين منطقه ويژه اقتصادي سرخس و منطقه آزاد تجاري قشم امضا شد
گروه اقتصادي: به دنبال بازديد مديرعامل منطقه آزاد تجاري قشم از منطقه ويژه اقتصادي سرخس كه با هدف آشنايي بيشتر با ظرفيتها و استعدادهاي بالقوه و بالفعل آن منطقه صورت گرفت زمينه امضا تفاهمنامه همكاريهاي مشترك اقتصادي در منطقه فراهم شد.
بر اساس اين تفاهمنامه چهار كارگروه در بخشهاي ترانزيت و حمل و نقل كالا و خدمات از جزيره قشم به سرخس جهت كشورهاي آسياي ميانه و بالعكس، توسعه صنعت و سرمايه گذاري با رويكرد توليد رقابتي براي صادرات، خدمات بانكي و بيمه اي و همچنين توسعه خطوط هوايي بين منطقه با هدف توسعه صنعت گردشگري فعاليت خواهند كرد.
آقاي مهندس حسين عليپور، مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي سرخس با بيان اين موضوع به خبرنگار ما گفت: زمينه هاي همكاري بسيار خوبي براي دو منطقه وجود دارد كه با فعال شدن كارگروه ها عملياتي خواهد شد.
وي با تأكيد بر توليد صادراتي در مناطق مذكور گفت: ما در منطقه ويژه اقتصادي سرخس علاقه منديم تا موضوعات را با نگاه به صادرات، عملياتي كرده و توسعه شرق را از رهگذر ترانزيت و حمل و نقل دنبال نماييم.
عليپور در بخشي از سخنان خود با اشاره به اهميت بازار 400 ميليون نفري آسياي ميانه و حمل و نقل عظيم كالا و خدمات اعم از صادرات و واردات آن كشورها از منطقه ويژه اقتصادي سرخس و جزيره قشم گفت: براي تحقق اين امر امضا تفاهمنامه همكاريهاي مشترك بين دو منطقه ضروري بود.
عليپور افزود: جاده ترانزيتي و ارتباط ريلي سرخس با آسياي ميانه از جمله مزيتهاي نسبي منطقه ويژه اقتصادي سرخس مي باشد.
وي گفت: هم اكنون با مناطق آزاد تجاري چابهار و قشم تفاهمنامه همكاريهاي مشترك به امضا رسيده و بزودي اين تفاهمنامه با منطقه آزاد تجاري كيش نيز به امضا خواهد رسيد.
مهندس محمد اصغري مديرعامل منطقه آزاد تجاري قشم نيز به خبرنگار ما گفت: هدف بازديد از منطقه ويژه اقتصادي سرخس، آشنايي بيشتر با موقعيت حساس و ژئوپلتيكي منطقه به عنوان دروازه آسياي ميانه بود كه با اقدامات و فعاليتهاي خوب منطقه در آن آستان قدس رضوي سرمايه گذاري قابل ملاحظه اي را انجام داده است.
وي كه به اتفاق تني چند از معاونين و مديران خود به سرخس سفر كرده بود، گفت: هم اكنون زيرساختهاي بسيار مطلوبي در منطقه ويژه اقتصادي سرخس براي سرمايه گذاري فراهم شده كه با توجه به موقعيت حساس سرخس از نقطه نظر اقتصادي در آسياي مركزي اين منطقه قادر است با ظرفيت هايي كه ايجاد كرده 1000كيلومتر مرز آبي ما را در خليج هميشه فارس آبهاي گرم آزاد اقيانوس، سرويس دهي ترانزيت كالا و حمل و نقل نمايد.
وي به خبرنگار ما گفت: هم اكنون زمينه هاي فراواني در دو منطقه وجود دارد كه مي تواند با مشاركت و كمك يكديگر در جهت توسعه حمل نقل ترانزيت كالا، فعال سازي انبارها در راستاي استفاده از ظرفيت هاي موجود و قابليت هاي فراوان منطقه مذكور مورد عمل قرار گيرد.
وي با اشاره به اهميت دو منطقه استراتژيك در شرقي ترين نقطه كشور يعني منطقه ويژه سرخس و جزيره قشم در جنوبي ترين نقطه كشور به لحاظ حمل و نقل دريايي مي توانند نقاط مبدأ و مقصد كالاهاي ترانزيت محسوب شوند.
وي گفت: پايين بودن هزينه هاي حمل و نقل كالا در دريا و ريل از قشم به سرخس و بالعكس آن راه را مقرون به صرفه ترين و در عين حال مطمئن ترين راه حمل و نقل در محور شرق كشوركرده است.
محمد اصغري با بيان اين مطلب كه همكاري مشترك با منطقه ويژه اقتصادي سرخس در بخش صنعت كه منجر به سرمايه گذاري بيشتر بخش خصوصي گردد نيز اعلام آمادگي كرد و گفت: با اولويت دادن به مشتركات بين دو منطقه تلاش خواهيم كرد تا با استفاده از حمايتهاي دولت و آستان قدس رضوي در راستاي توسعه همه جانبه محور شرق كه عمدتاً ترانزيت و حمل و نقل و خدمات مي باشد، اقدام نماييم.
چهارشنبه 26 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]