واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از: حسين زاده عشق بيمثال زائران در حرمهاي مطهر سوريه
دمشق - با ديدن حرم حضرت زينب (س ) اشك از چشمانش جاري است و ميگويد هم اشك زاري است و هم شوق ، و توضيح ميدهد زاري از آن حيث كه حضرت زينب (س ) پس از ديدن فجيعترين صحنههاي تاريخ هنگام شهادت برادرش حضرت سيدالشهدا(ع ) به همراه اطفال با تازيانه انسان نماهاي سنگدل ، به اسارت برده شد
و ادامه ميدهد: شوق از جهت كه سالها در آرزوي زيارت قبر شيرزن كربلا بودم و پس از مدتهاي مديد در آستانه وفات آن بانوي بزرگوار توفيق حضور، نصيبم شد.
اين جملات ، را پيرزني در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بيان ميكرد كه چهارمين روز حضورش را در محله زينبيه دمشق سپري كرده و در اين مدت روزانه سه بار و هر بار اقلا دو ساعت توفيق زيارت داشته است .
او غمبارانه ايام هفته را شمارش ميكرد و ميگفت كه زمان مثل برق و باد رفته و بايد سه روز ديگر با دختر والامقام حضرت علي (ع ) وداع گويم اما بابت اين توفيق كه در سالروز وفات آن حضرت در كنار مرقد مطهرش حضور يافتم ، خدا را شاكرم .
۱۵رجب سال ۶۲هجري قمري مصادف با روزي است كه حضرت زينب (س ) پس از آنكه در تاريخ از خود نامي جاودانه به يادگار گذاشت ، در سراي جاويد، آرام گرفت .
فاطمه حاجي حسنلو اين زائر عاشق از شهرستان خوي اظهار داشت : حضرت زينب (س ) برايم جاذبه عجيبي دارد و اگر سالهاي سال در كنار مرقد آن بزرگوار باشم ، هيچگاه زمان را احساس نخواهم كرد.
وي افزود: فرزند فاطمه زهرا (س ) كه در دليري و شجاعت ، سرآمد زنان عالم است ، روزهايي را تجربه كرد كه زمين و زمان برايش اندوهناك شدند و يادآوري آن خاطرات تلخ براي عاشقانش ، غمي جانكاه است .
اگر گوش دل بسپاريم ، اين گونه واگويه منحصر به يك بانوي زائر نيست ، عموم زائران اين گونه احساس دارند، اين عشق ، زن يا مرد نميشناسد و گاه و زمان ندارد، تسلسل و پيوستگي را ميتوان براحتي در آن احساس كرد.
محمود محمودي باروحي از مرند نيز ميگويد عشق به خاندان امام علي ( ع )، سرمايه ابدي است كه در اين دنيا و آخرت به كار عاشقانش ميآيد.
وي افزود: از يك ماه پيش كه در كاروان ثبت نام كردم براي رسيدن به حرم حضرت زينب (س ) روزشماري و روز آخر لحظه شماري ميكردم و گويي طولاني ترين زمان مربوط به هنگامي بود كه از فرودگاه دمشق خارج شديم و به طرف حرم حضرت زينب (س ) راه نسبتا طولاني را ميپيموديم .
اين دوستدار اهل بيت (ع ) تصريح كرد: از نظر مالي در مضيقه بودم اما با فروش مقداري از زمين ، به اتقاق خانواده ام به اين مكان مذهبي آمده ام .
محمد سليمانخواه ، زائري است كه از كرمان در جنوب شرق ايران به اتفاق همشهريانش با يك اتوبوس به سمت شمال غرب ايران حركت كرد و از آنجا به تركيه و سپس به سوريه رسيد، مسافرتي كه بيش از سه روز به طول انجاميد اما وي تاكيد دارد كه به عشق ديدار حضرت زينب (س ) هيچگونه احساس خستگي نكرد.
سليمانخواه گفت : قصد دارم از دختر حضرت علي (ع ) بخواهم واسطه دعاي من شود تا آن امام هم مرا بطلبد و پس از زيارت مرقد امام اول شيعيان در در نجف اشرف ، ضريح مطهر حضرت امام حسين (ع ) و ابوالفضل العباس را نيز در كربلا ببوسم تا آرزوبه دل نباشم .
وي افزود: آرزو داشتم زماني كه در جبهههاي جنگ براي حفظ اسلام در خدمت امام بودم به همراه رزمندگان جبهه حق عليه باطل به كربلا ميرفتم كه اين توفيق حاصل نشد.
سكينه زماني از همدان ، كم توجهي به محله زينبيه دمشق و نبود عمران و آباداني در اطراف اين حرم را به نوعي مظلوميت حضرت زينب (س ) ميداند.
زائران ايراني وقتي به حرم حضرت امام رضا (ع ) در مشهد مقدس مشرف مي شوند و بارگاه امام هشتم با آن عظمت را مشاهده ميكنند، شايد برايشان قابل باور نباشد حرم حضرت زينب (س ) محدود به صحن ، ضريح و تعدادي ساختمان و تاسيسات نسبتا كوچك باشد.
از آن جمعيتي كه در مشهد مقدس موج ميزند يا در حرم حضرت معصومه (س ) خيل كثير انسانهاي عاشق مشاهده ميشوند، در حرم حضرت زينب خبري نيست و افزايش جمعيت زائران نيز عمدتا در فصل تابستان و هنگام حضور ايرانيان قابل مشاهده است .
محروميت فقط محدود به زنينبه نيست كه در ۲۰كيلومتري دمشق واقع شده بلكه حرم حضرت رقيه (س ) نيز كه در مركز شهر قرار گرفته ، وضع مشابهي دارد.
حرم حضرت رقيه (س ) در محلهاي با خيابانهاي تنگ و باريك واقع شده و تردد خورو در خيابانهاي اطراف حرم با دشواري صورت ميگيرد.
زهرا داداشي بانوي ميانسالي از مازندران گفت : به بزرگي يا كوچكي حرم و تاسيسات آن يا طول و عرض خيابانهاي اطراف آن كاري نداريم ، اگر شده كيلومترها با پاي پياده طي طريق كنيم و فضاي حرم آنقدر كوچك باشد كه فقط جا براي ايستادن باشد، برايمان فرصت مغتنمي است تا از دخت سه ساله و معصوم امام حسين (ع ) شفاعت بخواهيم .
وي گفت : حضرت رقيه آنقدر بزرگي دارد كه علاقه مندانش اصلا به حواشي هيچ توجهي ندارند.
خانم جواني كه داداشي را همراهي ميكند، اما بر اين باور است كه بايد حرم حضرت رقيه داراي جلال و شكوه باشد و هر بينندهاي را از دوردست به سوي خود بكشاند.
وي گفت : همه مردم كه از حضرت رقيه شناخت ندارند و بعضي از طريق يك بناي باشكوه جذب خواهند شد و جا دارد ستاد مردمي عتبات عاليات در ايران اعلام كند تا كمكهاي مردمي براي گسترش اين حرم جمع آوري شود.
جواد محمدزاده زائري از كهگيلويه و بويراحمد، فضاي معنوي موجود در حرم حضرت رقيه را ملكوتي توصيف و تصريح كرد: عاشقان دلباختهاي كه در اين مكان مقدس حضور مييابند، وارد دنيايي ديگر ميشوند كه هيچگاه ميل ندارند از آن جدا شوند.
وي افزود: در اين حرم ، سفره اكرام معنويت براي همه پهن است و هر كس براساس اندوخته و وسع خود، از آن بهره مند ميشود.
محمدزاده از محدود بودن ساعت زيارت در حرمهاي حضرت زينب (س ) و حضرت رقيه (س ) و ممنوعيت حضور شبانه در اين اماكن ابراز ناخرسندي كرد و خواستار رفع اين مشكل شد.
حسين احمد جواني از شيعيان عراق از شهر كربلاست كه در منطقه زينبيه و نزديك حرم زندگي ميكند و چند سالي است كه به سوريه آمده زيرا اوضاع در عراق بخاطر جنگ تحميلي آمريكا و انگليس به اين كشور، ناامن و زندگي در آن دشوار شده است .
وي گفت : هرروز براي زيارت به اين مكان مقدس ميآيم زيرا ارادت خاصي به حضرت امام حسين (ع ) و خواهر گرامي ايشان حضرت زينب (س ) دارم .
حسين احمد ادامه داد: رفتن به عتبات ، برايم عادت شده و به همين دليل نميتوانم در منطقهاي دور از حرم زندگي كنم .
وي درباره رسيدگي به حرم و مقايسه آن با عتبات عاليات در عراق گفت :
امكانات اينجا در مقايسه با عراق پس از جنگ ويرانگر آمريكاييها بهتر است اما آنجا نيز دوستداران اهل بيت اجازه نميدهند به زائران بد بگذرد.
سميه محمد از شيعيان لبنان نيز گفت : معمولا سالي يك بار به اتفاق خانواده براي زيارت حرمهاي ملكوتي حضرت زينب (س ) و حضرت رقيه (س ) در پايتخت سوريه حاضر ميشويم .
سميه ادامه داد: بسيار خوشحالم كه در كنار حضرت زينب (س ) هستم و دوست دارم براي زيارت امام رضا (ع ) و حضرت معصومه (س ) به ايران بروم .
به ابراهيم عقيل ، يك جوان مودب ، آرام و باوقار شيعه سوري ميرسيم كه در كفشداري مردانه مصلاي حرم حضرت زينب (س ) كار ميكند.
ابراهيم اظهار داشت : ۱۲سال در اينجا مشغول به كار هستم و بسيار خوشحالم زيرا هر انساني قدم در اين مكان مقدس ميگذارد، عاشق و دلباخته اهل بيت (ع ) است .
وي افزود: از كودكي عاشق چنين شغلي بودم و بالاخره خداوند آن را نصيبم كرد.
ابراهيم تصريح كرد: در كفشداري مردانه ۲۵۰صندوق وجود دارد و هر روز به هزاران نفر خدمت ميكنم و تمام تلاشم اين است كه رضايت زائران را به بهترين شكل ممكن جلب كنم .
زهرا آدم شحاده از شيعيان حلب نيز كه در بخش نگهباني زنانه حرم مشغول به كار است ، تاكيد دارد با وجود آنكه از لحظه ورود تا هنگام ترك كار، پيوسته با افراد مختلف سروكار دارد، هيچگاه احساس خستگي نميكند.
وي گفت : من نه تنها احساس خستگي نميكنم بلكه برايم بسيار افتخارآميز است كه خدمتكار حضرت زينب (س ) هستم .
آدم شحاده در پاسخ به اين پرسش كه آيا حقوق دريافتي براي زندگي كافيست ، خاطرنشان كرد:اصلا برايم مهم نيست كه حقوقم چقدر است فقط مي خواهم تا آخر عمر خدمتگزار حضرت باشم و همين برايم كافيست .
ويژگيهاي حرم حضرت زينب (س ):
دمشق - در خيابان اصلي زينبيه ، گنبد و ماذنههاي مقبره آن بانوي گرامي و دخت امام علي (ع ) از دور ديده ميشود، گنبد اين مرقد طلايي است و در سمت شرقي و غربي آن دو مناره كاشيكاري شده قرار دارد.
معماري جديد حرم در سال ۱۹۵۲ميلادي توسط مهندس رضا مرتضي متولي وقت حرم طراحي شد.
ساختمان حرم چهار در براي زوار دارد كه عرض هر كدام چهار متر است و كنار هر يك رواقي زيبا به عرض چهار متر قرار دارد و محل قرار گرفتن ضريح نيز داراي دو در بوده و سقف آن قوسي شكل و داراي معماري اسلامي بسيار زيباست .
اصغر قائدان در كتاب تاريخ و اماكن سياحتي و زيارتي سوريه تصريح كرد: در مدخل در غربي حرم سه قبر وجود دارد كه يكي از آنها آيت الله سيدحسين يوسف مكي عاملي ، ديگري مرحوم محسن الامين عاملي صاحب تاليف معروف اعيان الشيعه و سومين آنها نيز دختر ميرزا تقي بهبهاني است .
وي افزود: فضاي حرم حضرت زينب (س ) و صحن آن به صورت مربع مستطيل است كه شبستان و گنبد و حرم در وسط آن قرار گرفته است .
سقف شبستان و حرم از سه قسمت تشكيل شده كه به صورت پلهاي روي هم قرار دارد و گنبد نيز در وسط آن واقع شده است . بر روي اين گنبد آياتي از قرآن نوشته شده و طلاكاري آن در سالهاي اخير با تلاش ايران انجام شده است در قسمت شرق صحن مطهر، به همت نمايندگي مقام معظم رهبري در سوريه مصلاي زينبيه ساخته شده و مراسم نماز جماعت ، دعاي كميل و نماز جمعه در آن به صورت مرتب برگزار ميشود.
براساس اين سند، مساحت كل صحن ، حرم و ساير مراكز وابسته حدود ده هزار متر مربع است و گسترش آن نيز كم وبيش ادامه دارد.
مقبره آن بانوي بزرگوار، در وسط حرم با ضريحي نقرهاي قرار دارد و
چهارشنبه 26 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]