واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رييس بيمه مركزي ايران: سند جامع بازنگري ساختار بيمه ايران تدوين شد
تهران/ واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/04/25
رئيس كل بيمه مركزي ايران گفت : سند جامع بازنگري ساختار بيمه ايران تدوين شده است و تا چند روز آينده براي تاييد و تصويب به رييس جمهور ارائه مي شود.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر، جواد فرشباف در گردهمايي يك روزه مديران واحدهاي ستادي و اجرايي كه امروز در باشگاه بيمه ايران برگزار شد ، افزود : در اين سند به دو راهبرد گسترش افقي پوشش بيمه اي براي تمام نقاط كشور با نرخ هاي ارزان و تعميق بخشيدن به بيمه هاي كلان و سودآور تاكيد شده است.
وي گفت : هم اكنون حدود 45 درصد از فعاليت هاي صنعت بيمه مربوط به بيمه هاي اجباري خودرو و شخص ثالث است كه ارزان نيست و براساس اين سند جامع
تلاش مي كنيم اين بيمه ها را براي برخي ارزان كنيم و براي افرادي كه خطرسازند ، گران كنيم.
فرشباف گفت: سياست صحيح اين است كه بيمه هاي اجباري ارزان و خدمات رساني وسيع به بيمه گران ارائه شود.
رييس كل بيمه مركزي ايران افزود: در بخش بيمه هاي اجباري در پي سود نيستيم و بايد در اين بخش كيفيت خدمات رساني را ارتقا دهيم تا سبب گسترش فرهنگ بيمه اي در كشور شود.
فرشباف گفت: براي افزايش سوددهي بايد در بخش بيمه هاي كلان سرمايه گذاري كنيم و به بخش هاي نفت، گاز، پتروشيمي كه 27 درصد توليد ناخالص داخلي را دارند وارد شويم.
وي افزود: صنعت بيمه در بخش نفت فقط سه درصد از سبد سهام را در اختيار دارد
در حالي كه موجودي سرمايه در اين بخش 200 ميليارد دلار است.
رييس كل بيمه بانك مركزي ايران گفت: 80 درصد از صنعت نفت و زيرمجموعه آن كه بالاترين درصد احتمال خطر را تا 90 درصد دارد در كشور ما بيمه نيست.
فرشباف افزود: از سال 78 تاكنون فقط سه درصد از سبد سهام بيمه بخش نفت را در اختيار داريم و چنانچه بخواهيم به اين شكل حركت كنيم به 81 سال زمان نياز داريم تا درصد سبد سهام بيمه به توليد ناخالص داخلي در بخش نفت برسد.
وي با اشاره به اينكه 100 ميليارد دلار صادرات و واردات در كشور انجام مي شود ، گفت: سبد سهام بيمه در اين بخش صفر درصد است.
رئيس كل بيمه مركزي ايران همچنين سبد سهام بيمه اي (پرتفوي) را در بخش نيروگاهها حدود 2و نيم درصد اعلام كرد و افزود: در اين بخش نيز با وجود داشتن 41 نيروگاه قابل واگذاري در چارچوب سياست هاي اصل 44 ، پوشش بيمه اي مناسبي نداريم و از اين ظرفيت بالا هيچ سودآوري نداشته ايم.
فرشباف بر سوددهي سرمايه ها در بخش بيمه تأكيد كرد و گفت: منابع در اختيار براي سرمايه گذاري در شركتهاي بيمه 4 درصد است اما اين سرمايه فقط به صورت سپرده و در بورس سرمايه گذاري شده است.
وي افزود: بازده اقتصادي منابع اقتصادي در بازار پرتلاطم كشور بيشتر از 12 درصد نيست بنا بر اين شركتهاي بيمه براي حضور و سرمايه گذاري در اين بازار هيچ اقدامي نكردند و بايد حداقل 5 درصد بيش از سپرده گذاري ثابت درآمد داشته باشيم تا منابع ملي از بين نرود.
رئيس كل بيمه مركزي ايران تنظيم بازار را مهمترين نقش بيمه ايران دانست و گفت: بيمه ايران بايد در بازار مداخله كند و از ايجاد انحصار و تباني در بازار بيمه با استقرار نظام رقابتي جلوگيري كند.
فرشباف مداخله در بازار به منظور حمايت از بيمه گران داخلي در برابر بيمه گران خارجي و آزادسازي نرخ بيمه و سرمايه گذاري هاي زيربنايي را از ديگر محورهاي مهم مورد توجه مسئولان بيمه ايران ذكر كرد.
وي طراحي و عرضه محصولات بيمه اي جديد ، ارائه آموزش هاي تخصصي حرفه اي به فعالان صنعت بيمه ، بازاريابي بين المللي ، توسعه فرهنگ بيمه و ورود به حوزه هاي كلان اقتصادي را براي تحول در صنعت بيمه كشور به ويژه در بيمه مركزي ايران ضروري دانست.
رئيس بيمه مركزي ايران گفت: بخش دولتي مكمل بخش خصوصي است و نبايد با بخش خصوصي احساس رقابت كند و بايد در اين حركت جديد بخشي از فعاليت ها را به بخش خصوصي واگذار و خود را براي اجراي ساختار جديد آماده كند.
فرشباف افزود: بايد سهم بيمه ايران از بازار بيمه به 25 تا 30 درصد كاهش و بجاي
آن سهم بيمه ايران در سبد سهام (پرتفوي) افزايش يابد و بجاي تمركز در بيمه خاص تنوع بيمه اي را در تمام زمينه ها توسعه دهد.
كد: 0001/10103/116/24
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]