واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگذاريم معلولان و افراد مسن پشت درها بمانند
داخلي. اجتماعي. معلولان.
مناسبسازي اماكن و فضاهاي شهري و روستايي براي معلولان جسمي و حركتي و نيز مسن سالان از نيازهاي مهم اين افراد شمرده ميشود كه بايد به آن توجه زيادي كرد.
معلولان و نيز افراد مسن سال به عنوان يك قشر مهم از جامعه بايستي مانند ساير افراد جامعه بتوانند از امكانات برابر برخوردار شوند.
مناسبسازي و فراهم ساختن زمينه دسترسي اين گونهافراد به اماكن و فضاهاي شهري و روستايي از جمله مسايلي است كه موجب تسهيل حضور و فعاليت آنان در جامعه ميشود.
در حال حاضر عدم دسترسي آسان افراد معلول و نيز مسن سالان به محيطها و اماكن شهري، اداري و... از مشكلات آنان بشمار ميآيد.
هر چند در سالهاي اخير در زمينه مناسبسازي اماكن و فضاهاي شهري براي اين افراد حركتهاي خوبي انجام شده اما ناكافي بودن اين اقدامات همچنان موجب بروز مشكلاتي براي آنان ميشود.
با نگاهي به برخي از اماكن از جمله بانكها، پارك ها، ساختمان ها، كتابخانهها و سرويسهاي بهداشتي و ..... به راحتي مشاهده ميشود كه براي دسترسي آسان افراد از كارافتاده و معلولان به اين مكانها فكري نشده است.
علاوه بر اين پيادهروها خصوصا محلهاي تقاطع خيابانها چندان مناسب براي تردد آسان اين گونه افراد نيست.
ضمن اينكه افراد معلول درحال حاضر قادر به استفاده آسان از وسايل نقليه عمومي چون اتوبوس و تاكسي نيستند.
مناسبسازي اماكن عمومي و فضاها و ظرفيتهاي شهري و روستايي براي معلولان جسمي و حركتي و جانبازان و نيز مسن سالان و از كارافتادگان به همكاري همه دستگاهها و نهادهاي مختلف و نيز فرهنگسازي نياز دارد.
مديركل بهزيستي استان گيلان دراينباره گفت: معلولان دراستفاده از امكانات مختلف شهري و اماكن عمومي مشكلاتي دارند.
"دكتر كيانوش كوچكي نژاد" روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: هنوزبسياري از معلولان در استفاده از كتابخانهها، پارك ها، ادارات، مساجد و .... با مشكل مواجه هستند.
وي اظهار داشت: عدم مناسبسازي سرويسهاي بهداشتي و مكان مناسب براي استراحت معلولان و جانبازان از مشكلات اين قشر است كه براي رفع اين مشكلات بايد تلاش كرد.
مدير كل بهزيستي استان گيلان خاطر نشان كرد: در سالهاي اخير براي رفع مشكلات معلولان و جانبازان حركتهاي خوبي در كشور به صورت گرفته است.
وي اظهار اميدواري كرد كهدر زمينه مناسبسازي اماكن عمومي براي معلولان و جانبازان به طور جدي در كشور كار شود.
معاون توانبخشي بهزيستي استان گيلان نيز در اين زمينه به خبرنگار ايرنا، گفت: مناسبسازي اماكن و فضاهاي شهري و روستايي موجب تسهيل حضور معلولان جسمي و حركتي در جامعه ميشود.
"دكتر رحيم تكاملي" افزود: با توجه به اهميت اين مساله است كه قانون "جامع حمايت از حقوق معلولان" در ارديبهشت سال ۸۳به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد.
وي اظهار داشت: قانون جامع حمايت از حقوق معلولان، قانوني مترقي است كه اجراي آن به معلولان كمك فراواني ميكند.
مديركل توانبخشي بهزيستي استان گيلان گفت: ماده دو اين قانون در ارتباط با مناسبسازي اماكن عمومي و فضاهاي شهري و روستايي براي معلولان است.
وي افزود: در اين ماده كليه وزارتخانهها، سازمانها، نهادهاي عمومي موظف هستند كه ساختمانها و اماكن عمومي را طوري طراحي كنند كه دسترسي و بهره مندي همه معلولان فراهم شود.
وي گفت: در اين قانون شهرداريها موظف شدند، به ساختمانها و اماكن عمومي، در صورت عدم رعايت استانداردهاي لازم در زمينه مناسبسازي ، پايان كار ندهند.
تكاملي اظهار داشت: همچنين بهزيستيها نيز در سراسر كشور موظف شدند كه به امر مناسبسازي ساختمانها و اماكن عمومي نظارت كنند.
وي اضافه كرد: كارشناسان بهزيستي استان گيلان به همراه كارشناسان دفتر فني استانداري، كار نظارت را انجام ميدهند.
مديركل توانبخشي بهزيستي استان گيلان گفت: در ماده هشت قانون جامع حمايت از حقوق معلولان نيز تشكيل ستاد هماهنگي و پيگيري مناسبسازي در كشور و سطح استانها تاكيد شدهاست.
وي اظهار داشت: اين ستاد در استان گيلان به رياست معاون عمراني استاندار گيلان تشكيل و جلسات مختلفي برگزار ميكند.
وي با بيان اين مطلب كه قانون حمايت از حقوق معلولان در ۱۶مادهبه تصويب رسيده است، اضافه كرد: با اجراي ماده دو اين قانون بسياري از موارد ديگر نيز قابليت اجرايي پيدا ميكند.
وي مناسبسازي را نياز معلولان و جانبازان دانست و اظهار داشت: براي تحقق اين امر مهم به نهضت مناسبسازي در كشور و همكاري دستگاههاي مربوطه نياز است.
رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر رشت در اين زمينه به خبر نگار ايرنا، گفت: وضعيت اماكن و فضاهاي مختلف براي استفاده راحت معلولان مطلوب نيست.
"هادي رمضاني" افزود: معلولان و جانبازان در انجام كارهاي روزمره خود در بسياري از ادارات و سازمانها به دليل عدم مناسبسازي با مشكل روبرو هستند.
وي اظهار داشت: مناسبسازي پياده روها، ساختمان ها، فضاهاي ورزشي و كليه اماكن عمومي براي معلولان حق اين قشر است.
رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر رشت افزود: در بخش پياده روها و پارك ها، شهرداري وظيفه دارد به صورتي عمل كند كه نحوه تردد براي معلولان جسمي حركتي به راحتي انجام گيرد.
وي خاطر نشان كرد: به تمام شهرداران تاكيد شده است كه در ساخت و سازها، جادهها، پاركها و اماكن عمومي فضاي مناسبي را براي تردد معلولان و جانبازان در نظر بگيرند.
وي با بيان اين مطلب كه شهرداري در كليه ساخت و سازها نظارت دارد، گفت:
اگر در ساخت و سازها براي معلولان مناسبسازي نشود، سازندگان در پايان كار دچار مشكل ميشوند و از سوي شهرداري پايان كار به آنان داده نميشود.
وي از همه سازمانها مربوطه از جمله مسكن و شهرسازي، جامعه مهندسين و .... خواست تا در ساخت و سازها حقوق معلولان و جانبازان را رعايت كنند.
۲۲تا ۲۶تيرماه هفته بهزيستي نامگذاري شدهاست.
شعار امسال هفته بهزيستي"نوآوري و شكوفايي براي بهتر زيستن" است. ك/۴ /۱۵۵۲/۷۲۸۶/۵۰۶
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]