تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833232982
حضرت علي(ع) يك انسان كامل است
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حضرت علي(ع) يك انسان كامل است
* اشاره:
به مناسبت روز 13 رجب، روز تولد مولود كعبه حضرت امام علي(ع) كه به عنوان «روز پدر» هم نامگذاري شده است، گفتوگويي با «حجتالاسلام حاجآقا حسن ملكمحمدي» مديرعامل محترم بنياد بينالمللي غدير انجام دادهايم كه طي آن درباره فعاليتهاي اين بنياد صحبت شده است.
ـ بنياد بينالمللي غدير از چه سالي و با چه وظايف و اهدافي كار خود را شروع كرد.؟
بنياد بينالمللي غدير يك تشكل فرهنگي و جهاني است كه به نام و ياد اميرالمؤمنين و با هدف ترويج فرهنگ غني غدير و ترويج حكومت ديني در جامعه توسط حاجآقا خزعلي، حافظ كل قرآن و نهجالبلاغه تأسيس شد و بيش از 10 سال است كه فعاليت خود را در اين زمينه ادامه ميدهد. همچنين تاكنون در 17 كشور جهان، 29 استان و 41 نهاد و ارگان، دفاتر غدير شكل گرفته و 12 وزارتخانه زير پوشش فعاليتهاي بنياد غدير قرار گرفتهاند.
ـ ميزان موفقيت و پيشرفت بنياد را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
بنياد بينالمللي غدير به بركت نام امير المؤمنين(ع) از فعاليتهاي گستردهاي برخوردار است و در مقايسه با برخي نهادها و ارگانها كه داراي بودجههاي ريالي و ارزي هستند، كار اين بنياد اعجازگونه بوده است؛ چون حتي يك ريال هم بودجه رسمي و دولتي دريافت نميكند. اين بنياد باشكوفا كردن استعدادها و با حمايت عاشقان ولايت و امامت در داخل و خارج از كشور، فعاليتهاي گستردهاي را در عرصههاي فرهنگي، اجتماعي و ورزشي تاكنون به انجام رسانده است. لذا بايد ذكر كنم كه بنياد بينالمللي غدير يك بنياد استثنايي و منحصر به فرد است، چون هيأت امناء آن از چهرههاي فاخر نظام مانند جناب آقاي دكتر احمدي نژاد، رياست محترم جمهوري، آقاي علي لاريحاني و همچنين حضرات آيات مهدويكني، آيتالله جنتي، آيتالله رسولي محلاتي، آيتالله ريشهري، فرماندهي محترم كل سپاه، مشاور مقام معظم رهبري، جناب آقاي دكتر ولايتي، جناب آقاي عسگر اولادي، آيتالله سيداحمد خاتمي امام جمعه موقت تهران، جناب آقاي حبيبي، حجتالاسلام تقوي، حجتالاسلام محمدي عراقي، جناب آقاي دكتر افروز و... كه همه از چهرههاي علمي، فرهنگي، اجتماعي كشور هستند.
* در سالي كه رهبر فرزانه انقلاب حضرت آيتالله خامنهاي، نام آن را نوآوري و شكوفايي مطرح كردند، بنياد بينالمللي غدير با موضوع اين سال چه برنامههايي را براي ماههاي آينده تدارك ديده؟
ـ بنياد غدير داراي چشماندازهاي بيست ساله، پنج ساله و يك ساله است. امسال كه سال نوآوري و شكوفايي است، برنامههايمان را از ابتداي سال با همين رويكرد شروع كردهايم.
اولين جلسه و همايش بنياد غدير با موضوع نوآوري و شكوفايي در شهر مقدس قم در جوار حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و با حضور دبيران اجرايي سراسر كشور برگزار شد.
بيناد بينالمللي غدير در حد خودش از فعاليتهاي قابل قبولي برخوردار بوده، اما ما به اين حد قانع نيستيم و اعتقاد داريم كه بسيار فراگيرتر و گستردهتر بايد عمل كرد و بيشتر از اين بايد به غدير پرداخت. چرا كه غدير ريشه و ركن ركين و اصليترين امر اعتقادي مسلمانان جهان است.
به فرموده مقام معظم رهبري حتي 22 بهمن هم تجسم عيني و حقيقي غدير است. مسئولان نظام بايد به امر ولايت كه روح و جان نظام است بپردازند؛ چرا كه هويت ملت ايران با ولايت معنا پيدا ميكند. عزت، شرف، استقلال و آزادي، همه از ويژگيهاي منحصر به فرد و خصيصههاي استثنايي ايران است كه ريشه در تفكر ولايي دارد و لذا موضوع ولايت سرچشمه آن است. اگر ما نتوانيم ولايت عظمي، يعني آينه تمامنماي جلال و اسماء حسني اميرالمؤمنين را براي مردم تبيين كنيم، هيچ امر ديگري را هم نميتوانيم و همه امور ما زير سؤال ميرود.
آن عددي كه همه صفرها را اعتبار و معنا ميبخشد اميرالمومنين(ع) است. آن ذرهبيني كه همه ذرهها را متحد ميسازد و تبديل به يك قدرت ميكند، ولايت است. آن رشتهاي كه تمام دانههاي متفرق تسبيح را جمع ميكند و نظم و نظام به جامعه ميدهد ولايت علي(ع) است.
«بنياد بينالمللي غدير» تاكنون در چند ماه گذشته با برگزاري همايشها، افتتاحيهها و همچنين ابلاغ برنامهها، تهيه جدول زمانبندي برنامههاي ويژه جشن ولايت در دهه ولايت، قدمهاي بسيار خوبي را برداشته است. هرچند غدير مختص به يك زمان نيست ما تمام روزها و شبهايمان بايد منور به نام و ياد اميرالمؤمنين(ع) باشد. ليكن ما در اين ايام به صورتي كه اقتضا ميكند، كارها را دنبال ميكنيم.
همانطور كه در طول سال به ياد امام حسين(ع) هستيم، به تربت امام حسين سجده ميكنيم و تسبيحمان تربت امام حسين(ع) است؛ آب كه ميخوريم به ياد لب تشنه آن امام مظلوم هستيم و در پايان همه منبرها صلوات بر ايشان ميفرستيم، با اين حال اوج ارادت ما به سيدالشهداء در دهه عاشورا است؛ در مورد اولين مظلوم خلقت بشريت، حضرت اميرالمؤمنين هم همين گونه است. در تمام نمازهايمان نام حضرت رسول(ص) را ميآوريم و بلافاصله از امام علي(ع) ياد ميكنيم.
ما در تهيه و تدارك قدمهاي بزرگتري هستيم با هدف جهاني سازي غدير.
* علت انتخاب نام «غدير» براي اين بنياد؟
ـ چون هدف ما ترويج غدير و ترويج تفكر غديري و پيوند مردم با غدير بود، لذا مناسبترين نام همين نام مبارك و مقدس غدير است.
* علت ذكر نام «بينالمللي» براي بنياد غدير؟
ـ امامان و معصومين ما سفارش زيادي درخصوص توجه به غدير كردهاند. امام هادي(ع) توصيه به خواندن زيارت غديريه اميرالمؤمنين كرده است وحضرت فاطمه(س) نيز ميفرمايد: در شگفت هستم كه چرا غدير را فراموش كردهايد.
وقتي اين افراد، سرانگشتان عنايت و التفات خود را به سمت و سوي چنين مقطع نوراني از تاريخ اسلام گرفتهاند، ما هم بايد تمام همتمان در برافراشتن پرچم ناب محمدي(ص)، پرچم سعادت و پرچم نجات بشريت باشد. امام زمان هم كه ظهور كند، راهي به جز غدير را نميگويد.
به همين خاطر بنياد غدير هم نميتوان گفت بنياد غدير تهران يا ايران است. غدير بايد جهاني باشد؛ چون عليبن ابيطالب(ع) يك نمونه و الگوي بشري از يك انسان كامل است؛ پس غدير هم بايد عنوان بينالمللي داشته باشد.
* محدوده فعاليتهاي شما در چه كشورهايي است؟
ـ دفاتر ما در سوريه، لبنان، دبي، آذربايجان، داغستان، گرجستان، بلژيك، كانادا، تونس، مغرب، نخجوان، اروپا، عراق، تركيه و هلند به شكل فعال برپا هستند و انشاءالله در سال جاري شاهد افتتاح دفاتر جديد بنياد در چهار پنج كشور ديگر جهان نيز خواهيم بود.
* لطفاً نقش غدير در واقعه عاشورا براي ما بيان بفرماييد.
ـ ريشه عاشورا در غدير است. اگر مردم غفلت نميكردند، عاشورا به وجود نميآمد. در حقيقت عاشورا با غدير ارتباط دارد. غدير مقدم بر عاشوراست. هركس غدير را قبول دارد، عاشورا را هم قبول دارد. دشمنان با تبليغات سوء خود چراغ غدير را خاموش كردند و امام حسين(ع) در عاشورا چراغ غدير را روشن كرد.
در حقيقت بايد گفت كه غدير يعني عاشورا و عاشورا يعني غدير. همه كساني كه در عاشورا بودند (ياران امام حسين) همه غديري بودند فقط غديريان تفكر و روحيه عاشورايي دارند. غدير و عاشورا دو فرهنگ اصيل و ركن ركين اسلام است و هر دو حادثه به امر خدا واقع شد.
غدير موجب كمال دين و عاشورا موجب دوام دين شد. در اصل بقاع دين به بركت عاشورا و دوام و كمال دين به بركت غدير است. هر دو واقعه بعد از نماز اوج گرفت. بعد از نماز بود كه پيغمبر حضرت علي(ع) را بر سر دست بلند كرد و عمامه بر سر او نهاد و چهار يا هفت مرتبه فرمود: «من كنت مولاه فهذا علي مولاه». پيامبر(ص) با يك دست مباركش دست علي را بلند كرد و با دست ديگر اشاره به سمت حضرت علي ميكرد؛ يعني اي مردم بدانيد كه اين علي ـ و نه كسي ديگر ـ مقتدا و پيشواي شماست. تا بعدها كسي تحريف و تفسير به رأي نكند.
هر دو حادثه غدير و عاشورا زير آفتاب بود هر دو صحنه كنار آب بود و در مقابل هزاران نفر بود. شايد اين نكته هم لطيف باشد كه در هر دو واقعه، علي روي دست بلند شد. در غدير، علي ابنابيطالب روي دست پيغمبر و در عاشورا علي اصغر روي دستان مبارك سيدالشهدا(عليهمالسلام).
و چقدر زيباست كه هر دو صحنه بعد از اعمال مكه بود. اين هر دو واقعه هم زيارت دارند، كه اين زيارتها شناسنامه صحنه و حادثهاند. در عاشورا «زيارت عاشورا» و در غدير «زيارت غديريّه» را داريم. هر دو روز اعمال مشترك دارند؛ يعني بعد از زيارت عاشورا و زيارت غديريه اميرالمؤمنين، قبل از ظهر، نماز مخصوصي سفارش شده است.
* روز 13 رجب به عنوان روز پدر نامگذاري شده است. لطفاً مختصري در مورد وظايف متقابل پدر و فرزند بيان بفرماييد.
- چون صحبت درباره حضرت علي(ع) است، من اين موضوع را از ديدگاه اميرالمؤمين بررسي ميكنم.
پدران و مادران بر فرزندانشان حقي دارند. فرزندان بايد از پدرانشان در تمام امور اطاعت كنند، مگر زماني كه پدري فرزندش را به گناه امر كند كه فرزند حق دار تمرّد نمايد. اما حقي كه فرزندان بر گردن پدر و مادر خود دارند، يكي اين است كه پدران و مادران آنها نام خوب و زيبايي براي او انتخاب كنند و چه زيباست كه اگر كساني در 13 رجب متولد ميشوند، اگر فرزندشان پسر بود نام او را علي و اگر دختر بود فاطمه بگذارند. اينها نامهايي هستند كه مورد تأييد خداوند و برگزيده اويند و از اسماء حسني ميباشند.
حق دوم هم اين كه او را خوب تربيت كنند. اميرالمؤمنين(ع) نامهاي دارد به امام حسن مجتبي كه واقعاً خواندني است و من به همه پدران و مادران ايران و تمام جوانان با ايمان ايران توصيه ميكنم كه حتماً براي يك بار هم شده، اين نامه را مطالعه كنند. در اين نامه (نامه 31 نهجالبلاغه)، اميرالمؤمنين(ع) بهترين روش تربيت فرزند را بيان كرده است. سومين حق اين كه پدران و مادران بايد به فرزندانشان قرآن بياموزند.
در مورد حق پدر و مادر هرچه بگوييم كم است. پدر و مادر دو سكوي پرش براي فرزندان و رسيدن به هر مقام بالايي براي فرزندان هستند، پدر و مادر دو فرشته و دو كانون عاطفه و احساس، عشق و فضيلت هستند.
در روايت داريم اگر كسي به صورت پدر و مادر نگاه كند، خدا ثواب حج را به او ميدهد. از پيامبر(ص) پرسيدند كه اگر كسي در يك روز صد بار به صورت پدرش نگاه كند، چطور است؟
پيامبر(ص) فرمودند: خدا ثواب صد حج را به او ميدهد.
كسي كه پيشاني مادرش را ببوسد، آتش جهنم بر او حرام ميشود. بنابراين اميدواريم كه با تمسك به قرآن كه در چهار جاي آن عبارت «بالوالدين احسانا» آمده است، بتوانيم احترام پدر و مادر را حفظ كنيم.
* آيندهسازان جامعه و مملكت اسلامي ما جوانان هستند. بنياد بينالمللي غدير چه برنامههايي براي جوانان تدوين كرده است؟
- بنياد، مخاطب اصلياش نسل جوان، اين چشمههاي اميد اسلام و قرآن است. خوشبختانه يك سوم ايران را نسل جوان تشكيل ميدهد لذا براي سطوح مختلف آن برنامهريزي كردهايم.
* درباره نقش آثاري مانند كتابهاي تفسير نهجالبلاغه، غررالحكم و الغدير در جامعه صحبت بفرماييد.
- اين كتابها، چه نهجالبلاغه، چه صحيفه سجاديه و آثار و خدمات ائمه اطهار، گنجهاي الهي است و منارههاي نور و پرچمهاي هدايت و ما بايد از همه فرصتها در تقويت پيوندمان با اهل بيت و در جهت شناخت ائمه و بالا بردن ميزان معرفتمان به ائمه اطهار تلاش كنيم كه يكي از شناختهاي ائمه اطهار آشنايي با حكمتهاي نوراني و حكيمانه و همچنين روش و منش و سيره آن بزرگان است.
* جهت آگاهي خوانندگان لطفاً بفرماييد كه آيا بنياد غدير، سايت اينترنتي و بانك اطلاعاتي و مراكز تحقيقاتي و پژوهشي هم دارد؟
- مركز تحقيقات بنياد همان مركز تحقيقات امام علي(ع) است كه بيش از هفت هزار عنوان كتاب در مورد اميرالمؤمنين دارد. نشاني سايت آن هم از اين قرار است: www.alghadir.ir
* از آثار منتشره بنياد بگوييد.
به فضل خدا و عنايت اميرالمؤمنين(ع)، تاكنون بيش از 50 اثر چاپ شده است. مانند كتاب: غدير، اقيانوس ولايت؛ غدير، خورشيد ولايت، غدير در قرآن و سنت؛ غدير از ديدگاه روايات؛ غدير در نگاه ملكوتي امام خميني؛ غدير از منظر مقام معظم رهبري و خلاصه الغدير علامه اميني در چند جلد؛ هزار و يك نكته درباره غدير؛ غدير براي همه و... آثاري از اين دست.
همچنين هرساله سالنامه غدير كه حاوي صدها روايات و دهها خاطره و داستانهاي شيرين از حضرت علي(ع) و نيز انواع نشريات استاني و ويژهنامههايي به مناسبت برگزاري كنگرهها و همايشهاي مربوط به غدير را هر سال چاپ ميكنيم. بعضي از اين كتابها به زبان آلماني و آذري در باكو و به زبان عربي در سوريه و لبنان به چاپ رسيده است. بعضي از كتب مهم در مورد غدير هم ترجمه شده؛ مانند المراجعات و كتاب گرانسنگ الغدير علامه اميني كه به صورت كتب و جزوات قابل فهم براي عموم تهيه شده است.
شما به عنوان نماينده مجلس در دور هشتم شوراي اسلامي و عضو كميسيون فرهنگي، برنامههاي مجلس در رابطه باغدير و روز 13 رجب را در مجلس براي ما شرح دهيد.
ـ كميسيون فرهنگي به اين فرهنگ غني اسلام توجه لازم و كافي دارد. نمايندگان عزيز مجلس هشتم نيز عنايت خاصي به موضوع غدير دارند و من لازم ميدانم در همينجا از رياست محترم مجلس جناب آقاي دكتر علي لاريجاني كه حقيقتاً از چهرههاي درخشان نظام هستند، و نيز تمام نمايندگان مجلس هشتم تشكر كنم. تاكنون بيش از 201 نفر عضو فراكسيون غدير شدهاند. خوشبختانه ما در فراكسيون غدير، شاهد شركت فراوان و تحسينبرانگيز برادران عزيز اهل سنت و نمايندگان كردستان، سيستان و بلوچستان و استان گلستان هستيم.
همچنين اقليتهاي مذهبي مانند نمايندگان محترم آشوريها، كليميها، مسيحيت، زرتشتيها و... عضو فراكسيون غدير شدهاند. و اين موضوع نشانگر توجه عميق نمايندگان به موضوع غدير است. همچنين ما، در رابطه با 13 رجب برنامههاي مفصلي را در دست اجرا داريم. اين برنامهها در استانها به صورت جداگانه برگزار ميشود و در تهران در شب ميلاد اميرالمومنين(ع) جشن بزرگ ورزشكاراني را كه به المپيك راه پيدا كردهاند، در آكادمي المپيك برگزار ميكنيم.
در شهرري، منطقه 18 تهران، شهرستان پاكدشت و همه شهرهاي استان تهران نيز جشنهاي بزرگ و برنامههاي ويژهاي داريم. همچنين قرار است ويژهبرنامههايي از شبكه 2 و 3 به مناسبت اين روز پخش شود. در ضمن، اين مژده را به تمام مردم عزيز ميدهيم كه چنانچه فرزندي در روز 13 رجب متولد شود و نام او را علي بگذارند، يك ربع سكه طلا از طرف بنياد بينالمللي غدير به آنها اهدا خواهد شد.
*نقش غدير و ولايت در وحدت و همدلي بين مسلمانان چيست؟
ـ در فرازي از زيارت جامعه كبيره از قول امام هادي(ع) آمده است كه: «تقبل طاعة) و در فراز ديگري ميفرمايند:
«بموالاتكم تمت الكلمة و عظمت النعمة و ئتلفت الفرقة»؛ يعني به بركت ولايت است كه به تفرقهها و اختلافها پايان داده ميشود و به بركت ولايت قلبها با هم الفت ميگيرد.
ما در جامعه اسلامي خود ميبينيم كه عاليترين نماد وحدت با نام و ياد امام خميني(ره) و با اشاره سرانگشت مقام معظم رهبري رقم ميخورد. نمونه بارز آن را در 22 بهمن و روز جهاني قدس ميبينيم و در هر مقطعي كه ولايت به مردم نياز دارد تا در صحنه باشند. و ميبينيم كه با اشاره مقام معظم رهبري اين حضور، باشكوه و عظمت حاصل ميشود. ولايت محور وحدت است.
*درپايان از اين كه وقت خودتان را در اختيار ما قرار داديد تشكر ميكنيم و اگر نكتهاي باقي مانده بفرماييد.
من از همه نشريات و شما كه در جهت ارتقاء فرهنگ غدير تلاش ميكنيد، تشكر ميكنم و به عنوان يك خادم غدير از مطبوعات تقاضا ميكنم كه در نشريهشان لااقل ستوني را به غدير اختصاص دهند تا بخشهايي از كلمات حضرت علي(ع) را به مقتضاي نيازهاي جامعه، در آن چاپ كنند.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 466]
-
گوناگون
پربازدیدترینها