واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: جامعه - زنان با موبايلهاي دوربيندار، مزاحمت خياباني را جواب ميدهند
جامعه - زنان با موبايلهاي دوربيندار، مزاحمت خياباني را جواب ميدهند
گروهي از فعالان زن جوان كه از متلكهاي وقت و بيوقت مردان خسته شده بودند و احساس ميكردند به خاطر متلكهاي بعضي مردان، حق امنيت اجتماعي آنان سلب شده است، با ابتكار جالبي دست به مقابله زدهاند. اسلحه آنها جديد است؛ تلفن دوربيندار، وبلاگ، مقاومت آنلاين و انجمنهاي گفتوگوي اينترنتي. به گزارش خبرگزاري WomensNews از نيويورك، اميلي مي، كارمند ۲۵ ساله در يك روز سرد فوريه محل كار خود را ترك كرد و براي رفتن به خانه پا به خيابان گذاشت.
در خيابان برادوي، اصليترين مسير شمالي جنوبي منهتن، دو مرد از روبهرو به او نزديك شدند. يكي از مردها بعد از نگاهي طولاني به اميلي، به مرد ديگر اشاره كرد و گفت: اوه... خيلي خوشگله ! بدم نميياد بيشتر ببينمش.
اميلي موبايل دوربيندار خود را بيرون آورد و در همان حال گفت: آقا اجازه ميديد يك عكس از شما بگيرم؟
- چرا؟ براي چي؟
- آخه من عكس همه كساني كه فكر ميكنند من خوشگل هستم رو نگه ميدارم.
چيزي كه اين دو مرد نميدانستند اين بود كه اميلي بخشي از جنبش زناني در سراسر جهان است كه عليه مزاحمتهاي خياباني فعاليت ميكنند.
اميلي با گروهي از زنان كار ميكنند كه تصوير مزاحمان خياباني را با تلفن ميگيرند و در انجمن آنلايني به نام Holla Back ارسال ميكنند. اين سايت در اوايل كار حدود ۱۰۰۰ بازديدكننده در روز داشت و از سراسر جهان زناني كه با مزاحمتهاي خياباني مواجه بودند براي آن عكس ميفرستادند. مركز اصلي اين سايت در شهر نيويورك بود ولي هفته گذشته شعبه اروپايي آن افتتاح شد و كشورهاي انگليس، سوئيس و آلمان اولين كشورهايي بودند كه شاخههاي خود را در آن افتتاح كردند و پيشبيني ميشود كه به زودي كشورهاي ديگر هم به اين حركت بپيوندند. اين وب سايت، زنان را تشويق ميكند كه عكسها و توضيحات خود درباره مرداني كه به آنها متلك گفتهاند را برايش بفرستند. اين سايت يكبار باعث شده از يك مرد كه در مترو مشغول فعل حرام بوده عكاسي كنند و سپس دستگير شود. اين فرد در فوريه به جرم اين عمل به فعاليتهاي عامالمنفعه اجتماعي محكوم شد.
جديدترين تلاش براي ايمن كردن خيابانها
مجموعه سايتهاي Holla Back و شعبه نيويوركي آن جديدترين تلاش براي ايمنكردن خيابانها براي زنان هستند.
در نيويورك اين برنامه همچنين شامل فعاليتهاي گروه «اتحاد عليه مزاحمت خياباني» ميشود كه يكي از شاخههاي آن گروهي هستند كه در طول شب خدمات تاكسيهاي ايمن براي زنان را فراهم ميكنند. مگي هادليت كه در ۱۹۹۸ فيلمي مستند به نام «منطقه جنگي» درباره آزارهاي خياباني عليه زنان ساخته است، ميگويد: اين اقدام يك كار حداقلي است و نه كاري طولاني مدت. ولي به هرحال از آنجايي كه مزاحمتهاي خياباني براي زناني كه نگران جرائمي همچون تجاوز عليه خود هستند يك عامل استرسزاي شديد است، اين گونه حركتها ميتوانند مفيد باشند. ريشههاي فيلم «منطقه جنگي» و فيلمهاي ديگر درباره آزارهاي خياباني پروژه سال ۱۹۷۳ لاوري آندرسن با نام «نيكون تمام اتوماتيك» هستند كه مجموعه عكسي است از آزارهاي خياباني. خانم لاوري آندرسن ميگويد كه از اين پروژه بسيار لذت برده و در طول اجراي آن اعتماد به نفس و احساس امنيت خود را باز يافته است؛ چرا كه «وقتي در طول خيابانهادسون با دوربين تمام اتوماتيك نيكونام قدم ميزدم، احساس ميكردم مسلح هستم و آماده.» اين روزها وبلاگها- سايتهايي كه سريع و راحت به روز ميشوند- و همراه شدن آنها با دوربينهاي ديجيتال و كوچك روي موبايلها و اينترنت، جنبش را با شتاب بسياري مواجه كرده است. موسس Holla Back (خانم مي) كه با ۱۰۰ عكس اين سايت را شروع كرده است، ميگويد: «حتي يك سال قبل هم اجراي همچين پروژهاي غير ممكن بود». او معتقد است كه وبلاگ يك ابزار قدرتمند براي اطلاع رساني است؛ «وبلاگ به ما اجازه ميدهد جامعهاي جهاني و ماوراي شبكه اجتماعي موجود بسازيم».
تجربه هند
در هند، جنبش توانسته به خوبي توجه جامعه را نسبت به اين مشكل جلب كند. سايت Blank Noise كه توسط سه زن هندي از سه شهر مختلف اداره ميشود خوانندگان را به مشاركت تشويق ميكند. مشاركتكنندگان سايت ميتوانند درباره Eve Teasing (معادل هندي متلك گفتن) براي سايت مطلب بنويسند و از طريق اين سايت با ديگر فعالان و معترضان به مزاحمتهاي خياباني هماهنگ شوند و ديدار كنند. اين وبلاگ همچنين پروژههاي متنوعي نيز اجرا ميكند. در يكي از پروژهها به نام «آيا ما خواستهايم؟» از كساني كه مورد مزاحمتهاي خياباني قرار گرفتهاند درخواست ميشود فهرست لباسهايي كه در موقع ايجاد مزاحمت به تن داشتهاند را براي سايت ارسال كنند. اين فهرست در حال حاضر مجموعهاي است از همه نوع لباس، از پيراهنهاي فلانل دگمهاي گرفته تا جين و تيشرت و پيراهنهاي بسيار بلند. هدف اين پروژه مبارزه با اين باور رايج و اشتباه است كه زنان به خاطر پوشيدن لباسهاي باز مورد مزاحمتهاي خياباني قرار ميگيرند.
تاكتيكهاي هواي گرم
«هدف ايجاد يك كاتالوگ يا بانك اطلاعاتي آزارهاي خياباني نيست بلكه ميخواهيم آگاهي زنان را بيشتر كنيم و از طريق جلب توجه جامعه، با مسئله مقابله كنيم» در اواخر بهار و اوايل تابستان كه هوا رو به گرم شدن ميرود، مردان بيشتري در خيابانها حضور پيدا ميكنند و متلك گفتن نيز رواج بيشتري ميگيرد. سازمانهاي مدافع حقوق زنان تاكتيكهاي ويژهاي براي اين فصل دارند.
در نيويورك فعالان حقوق زنان كنفرانسي در اين مورد برگزار خواهند كنند كه طي آن در طول ۲۴ ساعت متوالي، افراد مورد آزار خياباني قرار گرفته، نظرات خود در اين باره را خواهند گفت. سازمان تاكسيراني ويژه زنان Right Rider هم ميخواهد سرويسهاي خود كه در طول زمستان به دليل كمبود داوطلب تعطيل شده بود را دوباره داير كند.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]