واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: خانهتكاني در وزارت خارجه - رعنا زوره
تغييرات و ترميمهايي كه در كابينه هر از چندگاهي در سطح وزرا رخ ميدهد به دستگاه ديپلماسي نيز كشيده شد. منوچهر متكي در بالاترين سطح اين وزارتخانه در ماههاي اخير تغييرات عمدهاي را در معاونتهاي مختلف حوزه مسووليتش ايجاد كرده است. معاونتهاي عربي- آفريقايي و اروپا- آمريكا از هم منفك شدند و به چهار معاونت كشورهاي مشترك المنافع و خاورميانه، آفريقايي، آمريكا و اروپا تبديل شدند. اولي در حال حاضر به سرپرستي عليرضا شيخعطار قائممقام وزير خارجه و دومي توسط محمدرضا باقري اداره ميشوند. اما براي معاونت آمريكا نه سرپرست و نه معاون تعيين شده است، اين در حالي است كه معاونت اروپايي به مهدي صفري كه پيش از آن مسووليت معاونت آسيايي را بر عهده داشت، داده شد.
اما آنچه بيش از اين تغييرات مورد توجه قرار گرفت، خبر تغيير سخنگوي وزارت خارجه بود.
پيش از اين نيز بارها كنارهگيري حسيني از اين سمت مطرح بود. بهطوري كه وي در اسفندماه سال گذشته از تريبون رسمي سخنگويي اعلام كرد كه نميتواند چند حوزه را به شكل همزمان عهدهدار باشد.
حسيني چندي پيش معاونت آسيا- اقيانوسيه را همراه با سخنگويي وزارت خارجه بر عهده گرفت. اما پس از رايزنيهايي كه ميان حسيني دستيار ويژه وزير و منوچهر متكي صورت گرفت، وي پست سرپرستي معاونت آسيا- اقيانوسيه را نيز تحويل داد. چند روز پيش نيز با موافقت منوچهر متكي، حسيني از مقام سخنگويي وزارت خارجه كنارهگيري كرد و تنها به معاونت حقوقي و بينالملل وزارت خارجه اكتفا كرد. البته حسيني تا تعيين سخنگوي جديد، براي دستگاه ديپلماسي همچنان از تريبون رسمي اين مقام، مواضع سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را مطرح خواهد كرد.به دنبال تغييرات ساختاري كه در وزارت خارجه صورت گرفته است، برخي جابهجاييها نيز طي روزهاي آينده انجام ميشود. قرار است محمدمهدي آخوندزاده سفير ايران در آلمان به تهران بيايد. او آخرين روزهاي ماموريتش در برلين را ميگذراند و ظاهرا پست معاونت آسيا- اقيانوسيه براي او در نظر گرفته شده است.
آخوندزاده پيش از اين در كشورهاي مختلف آسيايي از جمله هند، پاكستان و بنگلادش فعاليت كرده است. او چند سالي كاردار ايران در لندن بود و در دولت سيدمحمد خاتمي حدود يكسال نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان بينالمللي انرژي اتمي شد كه با روي كار آمدن دولت نهم وين را به قصد برلين ترك كرد و در آنجا در پست سفير ايران فعاليت كرد.
اما برخي گمانهزنيها حاكي از اين است كه آخوندزاده قرار است از اين پس به جاي سيدمحمدعلي حسيني سخنگوي وزارت خارجه باشد و مواضع دستگاه ديپلماسي را بيان كند كه البته اين موضوع از سوي مسوولان مختلف در وزارت خارجه تاييد نشد.
به هر روي با بازگشت آخوندزاده از برلين، ظاهرا عليرضا شيخعطار جايگزين او ميشود، شيخعطار در حال حاضر به شكل همزمان قائممقامي وزير و سرپرستي حوزه معاونت مشتركالمنافع و خاورميانه را برعهده دارد البته او فعاليتهايي را نيز در زمينه كشورهاي حاشيه درياي خزر انجام ميدهد.پس از اينكه شيخعطار تهران را به مقصد برلين ترك كند، حسين شيخالاسلام نماينده تهران در مجلس هفتم قرار است جايگزين او شود و قائممقامي منوچهر متكي را بپذيرد. شيخالاسلام پيش از اين در دوران وزارت شهيد رجايي، مهندس موسوي و ولايتي معاون سياسي وزير خارجه بوده، او 5 سال نيز سفير ايران در سوريه بوده، قرار است او دوباره همكار متكي شود اما اين بار بهجاي خانه ملت، در دستگاه ديپلماسي قرار است همراه متكي به عنوان قائممقام وي باشد. از ديگر گزينههايي كه براي تصدي پست سخنگويي وزارت خارجه مطرح ميشود، محمود محمدي ديگر نماينده مجلس هفتم است، او پيش از اين نيز سخنگوي وزارت خارجه البته در دوران وزارت علياكبر ولايتي بوده است. اين گزينه به دليل اختلافنظرهايي كه شايد با دولت وقت داشته باشد، كمتر محتمل است.
محمدي ديگري هم براي تصدي پست سخنگويي دستگاه ديپلماسي در گمانهزنيها مطرح ميشود؛ او منوچهر محمدي معاون آموزشي و پژوهشي وزير امور خارجه است كه گفته ميشود از سوي رئيسجمهور براي در اختيار گرفتن اين پست كانديدا شده است. البته منابع آگاه مطرح ميكنند كه محمدي تمايلي براي عهدهدار شدن سخنگويي وزارت خارجه از خود نشان نداده است. منوچهر محمدي كه از همفكران رئيسجمهور محسوب ميشود، چندي پيش همايشي با عنوان بازنگري در هولوكاست را نيز برگزار كرد.
منوچهر محمدي پس از اينكه آصفي سخنگوي پيشين وزارت خارجه از اين سمت كنارهگيري كرد، در كنار سيدمحمدعلي حسيني از گزينههاي مطرح تصدي اين پست بود. پست سخنگويي وزارت خارجه تاكنون 4 نفر را پشت تريبون رسمي خود پذيرفته است؛ مرتضي سرمدي و محمود محمدي در دوران وزارت علياكبر ولايتي، حميدرضا آصفي در دوران كمال خرازي و منوچهر متكي و سيدمحمدعلي حسيني در دوران وزارت متكي تاكنون سخنگويي وزارت خارجه را بر عهده داشتهاند.
به هر حال رايزني و بررسيها براي اين تغييرات در طبقات مختلف دستگاه ديپلماسي كشور در حال انجام است و پس از طي تشريفات اداري طي احكامي رسمي از سوي بالاترين مقام وزارت، منوچهر متكي، اعلام ميشود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]