واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تاجيك بدون المپيك ماند
براي يك بازيكن 28 ساله كه در اوج تجربه قرار دارد و يكي از آرزوهاي زندگي ورزشياش حضور در المپيك است، حذف از تيمملي بسكتبال خيلي سخت است؛ اما پويا تاجيك با سعهصدري كه دارد، اين روزهاي سخت را پشت سر ميگذارد.
براي يك بازيكن 28 ساله كه در اوج تجربه قرار دارد و يكي از آرزوهاي زندگي ورزشياش حضور در المپيك است، حذف از تيمملي بسكتبال خيلي سخت است؛ اما پويا تاجيك با سعهصدري كه دارد، اين روزهاي سخت را پشت سر ميگذارد.
او در 10 سال گذشته، در بالاترين سطح رقابتهاي ملي و باشگاهي قرار داشته است. پويا تاجيك در شرايطي از تيم ملي كنار گذاشته شدكه شنيده شده در يك سال و اندي كه از اقامت رايكو ترومن در ايران ميگذرد، تعامل خوبي بين اين دو برقرار نبوده است.
حذف كاپيتان سابق تيم ملي بسكتبال از فهرست مسافران اردوي تداركاتي كرواسي براي طرفداران اين ورزش كمي عجيب بود. تاجيك 2روز مانده به رقابتهاي جام ملتهاي آسيا در سال 2007 دچار مصدوميت شده بود و تيم ايران را در قهرماني اين رقابتها همراهي نكرد.
پس از آن در هفته گذشته در غربال جدي تيم ملي قرار گرفت و همراه 4 نفر ديگر از جمع اردونشينان المپيك خط خورد. حذف تاجيك در حالي صورت پذيرفت كه تيم ملي در پست اين بازيكن با كمبود نفر روبهروست. در شرايط كنوني اوشين ساهاكيان از نظر فرم بدني و شيوه بازي در پست 4 قابل اتكاست.
وي در بازيهاي گذشته تيم ملي و پس از درخشش در ليگ فصل گذشته صاحب تجربيات ارزشمندي هم شده است. اما تاجيك نيز پس از طي دوران مصدوميت در نيم فصل دوم ليگ برتر پر فروغ عمل كرده بود. از ديگر خصوصيات تاجيك بايد به پرتابهاي منطقهاي اين بازيكن و حتي قدرت مانورهايش از پشت قوس 3 امتيازي اشاره كنيم. با وجود اين سليقه نفر اصلي تيم يعني رايكوترومن سرمربي صرب غير از اين بوده است. او تمايلي به داشتن تاجيك ندارد.
بچه مجيديه
پويا تاجيك را 12 - 10 سال پيش رضا خليلي كشف كرد. در يكي از مدارس منطقه 8 كه از دبير ورزش گرفته تا مدير و ناظم به بسكتبال علاقه داشتند، تاجيك معرفي شد. آن روزها گروه مربياني نظير حسن حمزه، فرهاد حسنجاني و مسعود اساسي كار پايه را خوب ميشناختند.
همينطور جواناني را كه ميشد در آينده روي آنها حساب باز كرد. چند ماه بعد جوان لاغر اندام اما بلند بالاي مجيديه به سعيد فتحي سرمربي وقت تيم بسكتبال جوانان ايران معرفي شد. همان زمان مربيان جوانان، تيم را با بابك مرادي، آيدين كبير، كامران جمشيدوند، احمد سعيدي، محمدرضا اسلامي، جلال حسامي، علي مجلسين و... براي مسابقههاي جوانان آسيا در سال 1998 آماده ميكردند.
تاجيك با علاقه و استعدادي كه از خودش نشان داد به تيم پيوست و در رقابتهاي هندوستان با جوانان پنجم شد. 2 سال بعد در رقابتهاي اميدهاي آسيا در قطر درخشيد و يكي از برترينهاي مسابقهها لقب گرفت.
از سال 2000 نام تاجيك همه جا شنيده ميشد؛ بازيكن پيكان، يار كمكي در جام باشگاههاي آسيا و يكي از جوانهاي تيم ملي. دوره بعدي زندگي ورزشي تاجيك با مربياني مثل گري لمون، سعيد ارمغاني، مهران شاهينطبع و نناد ترايكوويچ شكل گرفت.
او با تغييرات متعدد نفرات تيم ملي و آمدن نسل بازيكنان جوانتر، خيلي زود در ميان جوانترها باتجربه و كاپيتان تيم ملي شد. پيش از تاجيك، تابشنيا و احمديان افتخار كاپيتاني تيم ملي بسكتبال را داشتند.
بيتمايلي رايكو
وقتي رايكو ترومن سرمربي تيم ملي بسكتبال شد، علاقه زيادي به نحوه بازي صمد نيكخواه بهرامي پيدا كرد. داشتن صمد در يك تيم آرزوي همه مربيان است و رايكو به دليل هوش سرشار اين بازيكن خيلي زود شيفتهاش شد. تماشاي بازيهاي صمد نيكخواه بهرامي در پايان سال 85 و دادن اختيارات لازم به او در 4 ماه اردوي تداركاتي قبل از رقابتهاي جام ملتهاي آسيا در سال 2007، ذهنيتهاي جديدي از تغيير كاپيتاني در تيم ملي بسكتبال ايجاد كرده بود.
رايكو چند بار در همان روزها به نحوه تمرينات تاجيك معترض شده بود و گلايههايش را به گوش مقامات تيم ميرساند. در بازيهاي تداركاتي بين اردويي هرگاه كه تاجيك به زمين ميرفت، نگاهي غير از در چشمان سرمربي صرب پيدا بود. بدشانسي تاجيك زماني بيشتر شد كه او 2 روز مانده به سفر تيم ملي بسكتبال به ژاپن آسيب ديد و همين ماجرا كافي بود تا او نه رنگ مسابقات ملتهاي آسيا را ببيند و نه پس از آن شانس دوبارهاي براي كاپيتاني تيم ملي داشته باشد. تيم ملي با ازسرگيري مجدد تمريناتش همواره با بحث كاپيتاني مواجه بود. حتي رسانهها نيز به اين امر اشاره داشتند.
آنها با وجود حضور همزمان تاجيك و نيكخواه بهرامي خواستار معرفي كاپيتان تيم ملي بودند، اما علاقه رايكو به صمد نيكخواه بهرامي حدس و گمان را در اين ارتباط از بين برده بود. فرداي روزي كه تيم ملي از سفر تداركاتي استراليا بازگشت مدير تيمهاي ملي در گفتگوي تلفني با راديو از نبود تعامل بين تاجيك و ترومن حرف زد و سرمربي تيم را مسوول اصلي حذف نام كاپيتان سابق تيم ملي بسكتبال دانست.
بدون جنجال، باثبات
در ورزش، از اين اتفاقات زياد افتاده است. خيلي از بازيكنان شاخص و حتي كاپيتانها با راي و نظر مربيان كنار گذاشته ميشوند. به هر حال سرمربي مسوول اصلي تيم به شمار ميرود و اوست كه تشخيص به ماندن بازيكني يا رفتن بازيكني ديگر را ميدهد.
شايد براي تاجيك هم اين مساله از همان روزهاي اول قابل تشخيص بود؛ اما اين بازيكن با رشادت تا آخرش صبر كرد و پا پس نكشيد. هرچند زمزمههايي هم به گوشش ميرسيد، اما دل به كاري كه انجام ميداد سپرده بود. رضا مشحون، مدير تيمهاي ملي بسكتبال ميگويد از روز 17فروردين كه تمرينات تيم ملي آغاز شده بود، به تاجيك گفته است مراقب باشد، اما تاجيك گوش به اين حرفها نميداد و با ترومن در بسياري مواقع دهان به دهان ميشد!
ترومن بازيكناني ميخواهد كه اطاعت كنند. بههرحال تاجيك بازيكن ياغي يا كسي كه بخواهد مدام دردسرساز باشد، نبوده و نيست. او در اين 12 10 سال جنجال بهپا نكرد و در نزد رسانهها بازيكني محجوب و محبوب بوده است. وقتي فصل گذشته به تيم مازندران پيوست، طرفداران بيشماري در خطه شمال پيدا كرد. تاجيك از اين جهت كه از ابتدا پيكاني بود و با انحلال اين تيم به مازندران رفت، يكي از بازيكنان باثبات در دوران بازياش معرفي شده است.
دغدغههاي پست 4
نوشتيم تاجيك از نظر فني خصوصياتي منحصربهفرد دارد، اما رايكوترومن دلايل خطزدن كاپيتان سابق تيم ملي را اينگونه بيان ميكند: «تاجيك در دفاع ضعيف است و حجم عضلاني خوبي در پستي كه بازي ميكند، ندارد.» با اين حال ميتوانيم بگوييم تاجيك در بين نفراتي كه ترومن برگزيده است، تكنيكيترين بازيكن بهشمار ميرود.
آن بخش از صحبتهاي ترومن راجع به حجم عضلاني تاجيك در مقايسه با حريفان نيز صحيح است، اما در بسكتبال ايران و براي انتخاب نفرات آيا چنين قياسي اصولي است؟ بازيكنان داخلي تيمهاي روسيه، آرژانتين، ليتواني و استراليا كه 3 بار با آنها در بازيهاي تداركاتي روبهرو شدهايم، كمتر اجازه هنرنمايي به بازيكنان داخلي ما خواهند داد.
شايد اينك بتوان پيشبيني كرد كه حامد حدادي بهخاطر فرم خاص بدني و قامت بلند موفقترين بازيكن اين پست در المپيك باشد؛ همانگونه كه تاكنون در رقابتهاي تداركاتي چنين بوده است. اگر حدادي، روزبهاني و سهرابنژاد را بازيكنان پست 5 ترومن بدانيم، تاجيك از ميان بازيكناني نظير كاردوست، ساهاكيان و هومن رضايي خط خورده است.
سرمربي صرب در اين پست نيم نگاهي هم به صمد نيكخواه بهرامي دارد. اگر چه صمد، زماني در اين پست موثر بود كه برادر مرحومش آيدين نيكخواهبهرامي نقش مكمل را در پستهاي 3 و 4 به عهده داشت و صمد در بازي داخلي آزادانهتر عمل ميكرد. با اين حال شايد سرمربي تيم ملي جايگزيني در اين قسمت پيدا كرده و در بازيهاي تداركاتي به نتايج خوبي در اين زمينه دست يافته است.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]