واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش ملي توسعه و تحول در فرهنگ و هنر برگزار مي شود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): همايش ملي "توسعه و تحول در فرهنگ و هنر" در راستاي رهنمودهاي مقام معظم رهبري ،روزهاي 31 تير و اول مرداد ماه از سوي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا ،"حسن بنيانيان" رييس حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي روز دوشنبه در نشستي خبري با اعلام اين خبر، گفت: اين همايش در راستاي رهنمودهاي مقام معظم رهبري در زمينه رفع مظلوميت از بخش فرهنگ و لزوم ايجاد توسعه و تحول در اين حوزه برگزارمي شود.
وي افزود: بخش فرهنگ مظلوم است و بايد از فرهنگ رفع مظلوميت شود اين درحالي است كه بخش عمده مشكلات جامعه ما با فرهنگ سازي حل مي شود
بنيانيان با اشاره به اينكه "حتي طرح هايي كه قرار است در عرصه هاي اجتماعي و اقتصادي اجرا شوند، نياز به پيوست فرهنگي دارند"، گفت: همه نخبگان جامعه بايد به عرصه فرهنگ ورود كنند چرا كه رفع مظلوميت از فرهنگ، نيازمند اقدامات جدي مستمر و عميق آنان است كه با انديشه ي خود مي توانند در تحولات جامعه نقش موثري ايفا كنند.
بنيانيان تاكيد كرد: هشدارهاي پياپي مقام معظم رهبري درخصوص "مظلوميت فرهنگي"، "مهندسي فرهنگي" و " لزوم پيوست فرهنگي" نشان دهنده نگراني هاي ايشان نسبت به بي توجهي به يك بعد مهم جامعه يعني "بعد فرهنگي" است.
وي با اشاره به اينكه حل بخشي از مشكل فرهنگي، روي رسانه ها رقم مي خورد، گفت: بخش فرهنگي در رسانه ها حاشيه نشين است و خبرهاي فرهنگي خبرهاي عميقي نيست و حل بخش ديگر مشكل هم با مشاركت جدي تر نخبگان جامعه امكان پذير است .
رييس حوزه هنري با اشاره به اينكه همه كاستي هاي ما در فرهنگ نيروي انساني است، گفت: بايد درباره فرهنگ انسانها كار كنيم تا نيروي خوبي براي بهبود ساير بخش ها از جمله بخش هاي اقتصادي شوند و مديراني كه در عرصه فرهنگ، حركتي نو و خلاق دارند، شناسايي و تقدير شوند.
وي افزود: بر خلاف واقعيتي كه در نفس فرهنگ وجود دارد، در جامعه ما ، فرهنگ را با تعريف محدودي به نهادهاي درون سازماني و يا در سطح كلان، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و يا سازمان تبليغات واگذر مي كنند، اين در حالي است كه فرهنگ حاصل عملكرد همه انسانهاي يك جامعه است.
بنيانيان با بيان اينكه در جامعه ما به جاي اينكه مشكلات از طريق فرهنگ سازي حل شود، وقتي در جامعه مشكلي ايجاد مي شود ابتدا به تهيه طرح مي پردازند و آن طرح را تبديل يه قانون مي كنند، گفت: بايد اين در نظر داشته باشيم كه در يك كشور وقتي قانون زياد شد، مردم احساس خستگي مي كنند چون هر جا مي روند با محدوديت قانوني مواجه مي شوند و اين خستگي، احساس بدي را در انسانهاي يك جامعه ايجاد مي كند.
وي با اشاره به اينكه براي حل معضلات فرهنگي بايد ريشه ها را شناسايي كرد، گفت:
موضوع حل معضل فرهنگ از اصلاح نگرش ها شروع مي شود و رسانه ها مي توانند براي اصلاح نگرش ها نقشي موثري داشته باشند.
وي در باره محورهاي همايش ملي توسعه و تحول در فرهنگ و هنر گفت: محورهاي عمده همايش شامل: مفاهيم كليدي يعني سياست گذاري و ارايه خط مشي ها، مديريت و فرهنگ، دين و فرهنگ، اقتصاد و فرهنگ، سياست و فرهنگ، جامعه شناسي و فرهنگ مي باشند.
در ادامه اين نشست، مجيد قدمي معاون آموزش و پژوهش حوزه هنري نيز در باره همايش ملي توسعه و تحول فرهنگ گفت: اين همايش عميق، پژوهشي و جامع است و كه درآن محورهايي كه به نوعي عرصه هاي مختلف فرهنگ را تحت تاثير قرار مي دهد مطرح خواهد شد.
وي افزد: در اين همايش شاهد حضور فعال دانشگاهيان هستيم كه نزديك به 3 هزار نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاهها و يكهزار نفر از نخبگان و اهل نظر و بسياري از مسئولين حوره فرهنگ و ادب در اين همايش مشاركت دارند.
وي خاطر نشان كرد : تاكنون نزديك به 400 مقاله پژوهشي توسط دبيرخانه همايش دريافت شده است كه از اين 400 مقاله، با نظر هيات داوران، 55 مقاله كاملا پژوهشي است و به بسياري از سولات فراخوان پاسخ مي دهد و اين مقالات در 3 جلد كتاب منشر خواهد شد.
قدي گفت : 25 مقاله هم با نظر هيات داوران براي ارايه به همايش انتخاب شده است كه در انتهاي اين مقالات به طور مشخص به ارايه الگو و راه حل براي مشكلات فرهنگي پرداخته اند.
قدمي خاطر نشان كرد: با اينكه اين همايش برگزار هنوز برگزار نشده، اما به كل اهدافي كه پيش بيني كرده بوديم، رسيديم .
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]