واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با نگاهي به دو سايت «قرآننت» و «نسخه فارسي سايت وزارت خارجه رژيم صهيونستي»«سايبر ديپلماسي»؛ تلاشي براي حل بحران مشروعيت
گروه وبلاگ و IT: اگر زماني ملتها تنها از طريق وزارتخانههاي امور خارجه و تجارت خود با سايرين در ارتباط بودند، هم اينك «از طريق ميليونها نفر كه با به كارگيري فيبر نوري، ماهوارهها، تكنولوژيهاي بيسيم و كابل، در يك شبكه پيچيده و بدون كنترل مركزي به هم متصل ميشوند، با هم در ارتباط هستند».
شايد پيش از اين دولتها براي اقناع افكار عمومي مجبور بودند سمينارها و مذاكرات متعددي را برگزار كنند، اما ديپلماسيهاي فعال امروزي، به سوي خلق اشتراكات جديد ميان ديپلماتها و اعضاي سازمانهاي غيردولتي NGOs گام بر ميدارند و با خلق وبسايتهاي همسو با اهداف خود در جهان اينترنت به تبليغ مباني نظري خود ميپردازد.
وزارتخارجه رژيم صهيونيستي با كمك تعدادي از اساتيد عرب دانشگاههاي رژيم صهيونيستي قصد دارد با راهاندازي يك وبسايت تفاسير خاصي از آيات قرآن را ارائهدهد.
بر اساس آنچه كه در رسانهها منتشر شدهاست وزارتخارجه رژيم صهيونيستي اين طرح را با هدف پيوند جهان اسلام و غرب، در قالب يك طرح اينترنتي با نام «قرآن نت» دنبال ميكند.
نسخه آزمايشي پژوهشهاي اين گروه درباره قرآن به صورت يك نشريه الكترونيكي در دانشگاه «بئر السيع» منتشر شدهاست.
سامانه خبري وزارت خارجه اسرائيل گزارش دادهاست كه سايت «قرآن نت» قرار است به زبانهاي عبري، تركي، فارسي، انگليسي، فرانسوي و عربي خدمات خود را به كاربران ارائه دهد.
وزارت خارجه اسراييل درباره راهاندازي پايگاه اينترنتي قرآننت ادعاكرد: اين اقدام پل ارتباطي جهان اسلام وغرب و وسيلهاي آموزشي براي نشاندادن زيبايي قرآن كريم و احترام اين كتاب مقدس به كرامت انسان است!
اين طرح توسط 15 نفر از اعراب اسراييل براي دستيابي به درجه فوق ليسانس در رشته مشاوره تربيتي و زير نظر يك استاد يهودي(!)، به نام گروزرد انجام ميشود.
يك نسخه از اين طرح بهعنوان كتاب چاپ شدهاست. اين نسخه در كنفرانسي كه از سوي يك موسسه وابسته به شيمون پرز حمايت مي شود، بهعنوان يكي از نوآوريهايي كه آينده را تغيير ميدهد شناخته شد.
پايگاه وزارت خارجه رژيم صهيونيستي اين طرح را در نوع خود منحصر به فرد دانسته چرا كه از قرآن وسيلهاي تربيتي ميسازد كه براي مربيان و همچنين در خانوادهها مفيد واقع ميشود.
اين برنامه به اين صورت است كه كاربر ابتدا موضوع تربيتي مورد نظر خود را انتخاب ميكند و سپس آيه مربوط به آن موضوع را مشاهده ميكند. در كنار آن داستان كوتاهي از درباره زندگي روزمره و مرتبط با موضوع خواهد ديد كه مي تواند توسط والدين براي كودكان استفاده شود.
واكنش ها به اين طرح
«محمد فؤاد البزاري» رييس انجمن اسلامي دانمارك درباره اين طرح گفت: هدف از تأسيس پايگاه اطلاعرساني قرآننت و تأليف كتابي در زمينه تفسير قرآن كريم به زبان عبري و ترجمه آن به زبانهاي مختلف، تلاش براي خدشهداركردن تصوير دين اسلام و معاني و مفاهيم آيات قرآن كريم است.
وي به ايكنا گفته است: اين اقدام، اعلان جنگ عليه اسلام و شيوه جديد اسراييل براي مبارزه با مسلمانان است و رژيم صهيونيستي پيش از اين، فعاليتهاي نظامي و فرهنگي زيادي براي مقابله با مسلمانان انجام دادهاست.
رييس انجمن اسلامي دانمارك همچنين هدف اسراييل از تأسيس پايگاه اطلاعرساني «قرآننت»، تحريف مفاهيم اسلامي و قرآني نزد مسلمانان بهويژه در غرب و ارايه تصوير غيرحقيقي از دين اسلام به غيرمسلمانان دانسته است.
پايگاه اطلاعرساني محيط، نيز از واكنش وزارت اوقاف فلسطين و مصر خبر داد و نوشت: وزارت اوقاف فلسطين اعلامكرد تفسير قرآن كريم در اين سايت صحيح نبوده و دليل قانعكنندهاي براي راهاندازي چنين پايگاه اطلاعرساني وجودندارد.
همچنين «شوقي عبداللطيف» نايب وزير اوقاف مصر نيز در اينباره اظهاركرد: هدف از اين طرح صهيونيستي هماهنگكردن مسلمانان در راستاي سياستهاي فريبكارانه اسراييل است و عاملان اين طرح با توجه به منافع خود قرآن را تفسيركردهاند.
اما بعد از انتشار اين واكنشها عوفر گروزبرد طراح اين سايت در گفتگو با پرس تي وي ضمن ابراز تعجب از انتقادهاي به عمل آمده از خود گفت: «برخي سخن در سايه تفسيرهاي ارائه شده، به نظريه توطئه پناه برده و آن را مورد هجوم خود قرار دادهاند. من تاكيد دارم كه هيچ توطئهاي در كار نيست و سايت قرآننت هيچگونه تفسيري از قرآن ارائه نداده است، بلكه تنها هدف آن تبديل قرآن به يك ابزار تربيتي براي تمامي انسانها در نقاط مختلف جهان است».
گروزبرد گفت: «سايت قرآننت هيچگونه توهيني به اسلام نكرده بلكه تلاش دارد تا چهره صحيحي از قرآن و اسلام را نشان بدهد. به جاي اينكه از توطئه سخن گفته شود بهتر است كه كشورهاي عربي خليج فارس از اين طرح حمايت مالي كنند. دستاندركاران اين سايت نيز از دانشجويان مسلمان هستند».
اولين شبه
در نسخه آزمايشي اين سايت، تفسيري از آيه 34 سورة «فصلت» منتشر شدهاست. (وَلا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ) در تفسير اين آيه جهتگيري معنادار صهيونيستها مشاهده ميشود كه در آن بيان ميشود « اي مسلمين، دشمنان شما روزي ممكن است به دوستانتان مبدل شوند!» اين در حالي است كه بر اساس تفسيري كه از اين آيه در تفسير نمونه آمدهاست اين آيه در حقيقت آغازگر فصل تازهاى در اين سوره، در زمينه توحيد و معاد، و بيان نبوت و عظمت قرآن است، و در حقيقت مصداقى است روشن از دعوت الى الله در برابر مشركان كه دعوت به سوى بت مىكردند.
در صورت اثبات حمايت اين سايت از سوي وزارت خارجه رژيم صهيونيستي اين اولين باري نيست كه اين رژيم از اينترنت و سايبرديپلماسي براي انتشار افكار خود و تعامل با مسلمانان و فارسي زبان استفاده كردهاست.
سال گذشته در همين ايام بود كه خبر افتتاح سايت فارسي زبان وزارت خارجه رژيم صهيونستي منتشر شد.
روزنامه «اورشليم پست» آغاز به كار بخش فارسي وب سايت وزارت خارجه اسرائيل را به عنوان بخشي از اقدامات ديپلماتيك براي آموزش مردم ايران درباره سرزمين يهوديان دانست و ادعا كرد كه اين سايت مخصوص ايرانياني است كه عمداً از كسب اطلاعات درباره اسرائيل دور نگه داشته شده و از دروغهاي تهران بيزار شدهاند!
راهاندازي اين سايت ثمره فكري دكتر زيون آوروني، سفير اسرائيل در ايرلند است كه پيشتر رياست برنامه ريزي سياسي در وزارت خارجه اين رژيم را بر عهده داشت.
مدير سابق سرويس فارسي راديو اسرائيل، «منشه امير» به سردبير ارشدي اين سايت منصوب شد وي با بيان اينكه انتظار مي رود بازتاب وسيعي از جانب خوانندگان اين سايت صورت گيرد، آن زمان گفته بود: مطالعات نشان ميدهد كه بيش از ۶۰ درصد جمعيت ايران زير ۴۰ سال سن دارد و تعداد كاربران اينترنت در اين كشور چيزي حدود ۱۱ ميليون نفر است. بنابراين اينترنت در حال حاضر يكي از موثرترين ابزار ارتباط با مردم ايران به شمار ميرود.
اخبار راديو اسرائيل، انكارگران هولوكاست، تفسير سياسي، دموكراسي اسرائيل، مردم اسرائيل، اسرائيل و جهان، روند صلح، سرگذشت يهود، آئين يهود و اسرائيل 60 ساله از عناوين ثابت اين سايت است.
نكته قابل ذكر در اين باره اين سايت كه نسخه فارسي و عربي اين سايت از صافي فيلترينگ اينترنت ايران گذر كرده سايت و به راحتي در دسترس كاربران فارسي و عرب زبان قرار دارد.
همچنين علارغم ادعاي اورشليم پست كه احتمال داده بود، اين سايت فارسي زبان مورد حملات اينترنتي قرار بگيرند اما در طول يك سال فعاليت اين سايت هيچ حملهي اينترنتي يا همان هك براي اين سايت ثبت نشدهاست.
اين در حالي است كه گروههاي ايراني موسوم به جهادمجازي در يك سال گذشته بارها سايتها عبري زبان و اسرائيلي را مورد حمله قرارداده بودند و به اصطلاح هك كردهاند.
در آخرين عمليات هكي اين گروه چند سايت وابسته به گروه هاي نظامي رژيم صهيونيستي در سالگرد سالروز اشغال فلسطين انجام شدهاست.
اين گروه اينترنتي عملياتهاي هك خود را به روح شهيد عماد مغنيه (حاج رضوان) كه چندي پيش توسط ژوخه ترور اين رژيم ترور شد تقديم ميكند.
به نظر ميرسد وزارت امور خارجه اسرائيل برنامههاي هدفمندي را براي تبليغ و بهينه سازي چهره اين رژيم به وسيله اينترنت دارد.
چرا كه به اعتقاد ارتباط شناسان جهان جديد با بحران دولت ملي روبه رو است. «دولتهاي ملي مثل سازمانهاي بزرگ بينالمللي و اقتصادي دچار بحران هستند چون دايره عمل آنها تغيير كرده و مجبورند تغييراتي را در سلسله مراتب، هدفگذاري و تخصيص منابع و غيره ايجاد كنند. يكي از استراتژيها براي حفظ سازمانهاي كلاسيك گسترده كردن حوزه عمل از محدوده جغرافياي است.»
اينترنت به عنوان ابزاري با خصوصيات فرازماني و فرامكاني بزرگترين بستر براي حل اين موضوع است.
رژيم صهيونيستي نيز كه با دو بحران مشروعيت در بين عربهاي مسلمان و ايرانيان مسلمان روبهرو شده است به راهاندازي اينگونه وب سايتها و فعاليت در فضاي سايبر قصد ايجاد تعامل در بستر اين فضا را دارد.
گزارش از: محمد اسماعيل حقپرست
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]