واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: واكنش رييس جمهور به پيشنهاداتي مبني بر اجراي جراحي بزرگ در دولت دهم:طرح تحول اقتصادي امسال اجرا ميشود
جزئيات تازه از هويت عوامل طرح ربايش احمدينژاد درعراقاستقبال از پيشنهاد افتتاح كنسولگري آمريكا در ايرانزهرا واعظرييسجمهور كشورمان تأكيد كرد كه اجراي طرح تحول اقتصادي از نيمه دوم سال جاري آغاز خواهد شد.
محمود احمدينژاد ديروز پس از چندي درميان خبرنگاران رسانهها حاضر شد و با تبريك ميلاد امام جواد (ع) به ملت ايران و تبريك اين مناسبات به پدر بزرگوار ايشان حضرت امام رضا(ع) به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
خبرنگاري از رييسجمهور درباره طرح پيشنهاداتي مبني بر اجراي تحول اقتصادي بعد از انتخابات رياستجمهوري آينده پرسيد. احمدينژاد گفت: در مورد اين موضوع نيز بايد تابوها شكسته شود و در واقع مناسبات سياسي را نبايد در خدمت به مردم دخالت دهيم. معتقديم كه اين كار بايد در كشور شروع شود و اين از نيمه دوم سال آغاز خواهد شد. ما معتقديم كه اين اصلاحات بايد صورت بگيرد و ساختار اصلاح شود و اين يك كار مهم است كه بايد شروع كنيم. در يك سال مانده به برگزاري انتخابات، دنيا متوقف نميشود كه بگويد بگذاريم انتخابات رياستجمهوري ايران برگزار شود و بعد فعاليتهايمان را انجام دهيم. ما بايد از اين فرصت استفاده كنيم.
رييسجمهور با بيان اينكه «مطالعات ما در اين زمينه در حال نهايي شدن است» گفت: با آنكه بسته، تقريبا از نظر ما نهايي شده بود، آن را به مشورت گذاشتيم و اجرايي شدن آن را هم از نيمه دوم سال شروع ميكنيم. هرچه زودتر اين امر انجام شود، به نفع كشور است و حداقل باعث جلوگيري از خساراتي از جمله بازدهي نامناسب ميشود؛ چراكه در حال حاضر بازدهي مناسب را نداشته و رشد شايستهاي نداريم. در واقع اين طرح هرچه زودتر آغاز شود از برخي خسارات جلوگيري ميكند.
وي خاطرنشان كرد: مناسبات سياسي اينگونه كه چه كسي ميآيد و چه كسي ميرود، تاثيري در تصميمگيريهاي كشور ندارد و اين تابوها بايد شكسته شود. ما بايد از ثانيهها استفاده كنيم. يك سال زمان زيادي است و بايد از اين مدت استفاده كرد. وي با بيان اينكه «ما در طول دو سال و نيم اخير در حال برنامهريزي و مطالعات بوديم»، گفت: از برخورد بعضيها تاسف ميخوريم و خندهمان ميگيرد. اگر دو سال و نيم پيش شروع ميكرديم، ميآمدند و ميگفتند كه دولت شتابزده كار را شروع كرده و اكنون نيز كه دو سال و نيم تمام تلاش خود را كردهايم، برخي ميگويند چرا اكنون بايد اجرا شود؟
وي يادآور شد: پارسال نيز وقتي ميخواستيم سهميهبندي بنزين را اجرا كنيم، عدهاي گفتند اين خطرناك است و عدهاي نيز گفتند دولت شناور ميشود.
رييسجمهور همچنين با تاكيد مجدد بر عزم دولت جهت اجرايي شدن اين امر، در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر برنامهها براي احتمال تورمزا بودن اين طرح گفت: من در مورد اين مساله و طرح توضيحات بيشتري خواهم داد. ما پيشبينيهاي لازم را كردهايم. با اين قدرت خريد دهكهايي كه زير چتر حمايتي دولت هستند، هفت دهك قدرت خريدشان اضافه ميشود و اين يكي از عوامل اصلي و ساختاري تورم پيوسته را علاج ميكند.
ولايتي دخالتي در تصميمها ندارد
احمدينژاد همچنين در پاسخ به سوالي درباره واكنش رسانههاي غربي به مقاله اخير ولايتي گفت: آقاي ولايتي آدم محترمي هستند، نظراتي دارند و اين نظرات را بيان ميكنند. همه در جمهوري اسلامي آزاد هستند كه نظرات شخصي خود را بگويند و ايشان نيز نظراتي داشتهاند و اين نظرات شخصي را مطرح كردند. ولي ايشان دخالتي در تصميمگيريهاي هستهاي ندارند.
رييسجمهور تاكيد كرد: مسير ديپلماسي و مديريت هستهاي ما روشن و دولت مسوول اين كار است. در بخشهاي گوناگون با توجه به مواضع رهبري اين مديريت صورت ميگيرد و آن طرف كساني كه خوشحال شدند و جشن گرفتند كه ايران از مواضع خود عقبنشيني كرده است، ديدند كه اين جشن زمان زيادي ادامه پيدا نكرد. ملت ايران بر خواسته خود تاكيد دارد و طبق موازين بينالمللي حركت ميكند و دليلي براي عقبنشيني ندارد. وي افزود: كساني كه مايلند با ايران گفتوگو كنند، درهاي گفتوگو باز است.
افتتاح كنسولگري آمريكا
رييس جمهور سپس در پاسخ به سوالي در مورد اينكه گفته ميشود آمريكاييها تقاضاي افتتاح كنسولگري ايران را دارند، اظهار كرد: هنوز تقاضاي رسمي در اين مورد دريافت نكرده ايم و نامهاي به ما نرسيده است.
وي با اشاره به نامه سال گذشته سازمان هواپيمايي كشوري به مقامات آمريكايي براي افتتاح خطوط هوايي مستقيم تصريح كرد: صدها هزار نفر از تاجران،صنعتگران و دانشگاهيان آمريكايي خواهان سفر به ايران هستند، ولي دولت آمريكا به آنها اجازه نميدهد. همچنين ايرانيهاي فراواني كه در آمريكا ميباشند خواهان سفر به كشورشان هستند.
احمدي نژاد ادامه داد: توسعه روابط ملتها كار درستي است و هر پيشنهادي كه به توسعه اين مناسبات كمك كند مورد استقبال ماست.
به گزارش خبرگزاري فارس،وي با بيان اينكه هيچ نگراني از ارتباط گسترده مردم ايران با ساير ملتها نداريم و از آن استقبال ميكنيم، تاكيد كرد: هر اقدامي كه به گسترش ارتباطات كمك كند مورد استقبال ماست.
آمريكاييها هم بيايند
وي همچنين درباره احتمال حضور نماينده آمريكا در مذاكرات هستهاي با ايران گفت: ما با همه مذاكره ميكنيم. آمريكاييها هم ميخواهند بيايند، بيايند. ما از آنها دعوتي نميكنيم. ما براي آنها پست سفارشي و دعوت سه قبضه نفرستادهايم كه با ما مذاكره كنند و اگر ميخواهند وارد مذاكرات شوند و خود را براي اين امر دعوت كردهاند، ديگر نبايد پيششرط بگذارند.
در آمريكا عقلا فراوانترند
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر جوسازي رسانههاي غربي عليه جمهوري اسلامي با توجه به برگزاري رزمايش پيامبر اعظم(ص)3، گفت: همانطور كه اشاره كردم، ويژگيهاي دشمنان، مشخص و روشن است و آنها هرجا كه خير، ارزش انساني و مجاهدت سازندهاي وجود داشته باشد با آن مخالفت ميكنند. آنها هر جاي دنيا كه رفتهاند، جز كينه، بددلي و عقبافتادگي چيزي به جا نگذاشتهاند. اينها ديوانه هستند. ما به آنها گفتيم كه ميدانيم آنها ديوانهاند؛ ولي آنها از ضربه زدن به ملت ايران ناتوان هستند.
وي با بيان اينكه «آنها حبابي درست كرده بودند تا ملت ما را بترسانند»، گفت: نيروهاي نظامي و مسلح ما با آمادگي خود در واقع بادكنك و حباب توخالي آنها را در معرض ديد جهانيان قرار دادند و طبيعي بود كه صحنه عوض شود و آنها منفعل شوند.
وي ادامه داد: آنها حالا حرفهاي خندهداري ميزنند و ميگويند كه اين رزمايش برخلاف موازين بينالمللي است. ما نفهميديم كدام موازين بينالمللي؟ كي اين موازين تصويب شد؟ موازين بينالمللي گويي خود آنها هستند و هر مسالهاي را كه بگويند، موازين بينالمللي است. ما در خاك خودمان قدرت بازدارندگيمان را به نمايش گذاشتيم و اين بخشي از آن بود و اكنون اين موج بازدارندگي دنيا را فرا گرفته است. اكنون آنها آمدهاند و مطالب جديدي ميگويند و مثلا ميگويند ايران اينقدر موشك ندارد. آنها بايد بدانند كه ما تحت تاثير تبليغات قرار نميگيريم. آنها در آينده قدرت بازدارندگي و دفاعي را كه صدها برابر آن چيزي كه گوشهاي از آن به نمايش گذاشته شد، خواهند ديد. نيروهاي مسلح ما در اوج آمادگي هستند و دست هر متجاوزي را قطع ميكنند و آنها قادر نيستند به ما آسيب بزنند.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: البته در آمريكا عقلا فراوانتر از كساني هستند كه همينطوري دهانشان را باز ميكنند و حرف ميزنند، در آمريكا عقلا آنقدر هستند كه اجازه ندهند برخي از افراد كه حرفهاي نادرستي ميزنند، بخواهند چنين اشتباهي را انجام دهند و دست از پا خطا كنند.ضمن آنكه قدرت دفاعي ما هر دستي را كه بخواهد عليه ملت ما روي ماشه برود و تجاوز و تعرضي بكند، از بيخ قطع ميكند.
قرار است گفتوگوهايي صورت بگيرد
وي همچنين درباره كشورهايي كه به دنبال پيششرط براي ايران در مذاكرات هستند، گفت: آن كسي كه بايد پيششرط بگذارد، ملت ايران است.
وي با اشاره به اينكه «قرار است گفتوگوهايي صورت بگيرد» گفت: اين گفتوگوها بايد در شرايط كاملا عادلانه باشد و هر شرطي گذاشته ميشود، براي همه گذاشته شود و ملت هم بداند هيچ عقبنشيني از حقوق ملت در اين دولت صورت نخواهد گرفت.
رييسجمهور افزود: اگر لازم باشد، با آمريكا گفتوگو كنيم و به نفع ملت ايران باشد، من خودم ميآيم و ميگويم كه ما گفتوگو ميكنيم، چون به نفع ملت ايران است.
پيشبيني آينده آمريكا
احمدينژاد در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه « سخنگوي دولت و وزير امور خارجه به تازگي اعلام كردهاند آمريكاييها به دنبال روشهاي عاقلانهتري هستند، نظر شما چيست؟ و نمونههايي از اين عاقلانهتر شدن را ذكر كنيد» اظهار كرد: اينها را از خودشان بپرسيد، ولي ما دوست داريم همه عاقلانه رفتار كنند.
وي با بيان اينكه يك حرف يادگاري از من داشته باشيد، افزود: من به شما ميگويم هر دولتي كه در پي انتخابات در آمريكا سر كار بيايد، مجبور به ايجاد تغييرات اساسي در سياست خارجي اين كشور براي نجات آمريكا است و بايد بيشترين توجه را به داخل آمريكا داشته باشد، بساط خود را از منطقه جمع كند و برود بيرون و براي اين كه در منطقه بتواند تعادل را حفظ كند، بايد به سمت ايران بيايد.
رييسجمهور گفت: چند وقت پيش گفتوگوهايي با برخي از مقامات اين كشورها داشتيم و آنها به ما گفتند كه ايران قدرت منطقهاي است، من از آنها تشكر كردم و گفتم ايران قدرت جهاني است. اخيرا نيز ميگويند ايران ابرقدرت منطقهاي است و شما خواهيد ديد كه آنها در آينده ميگويند ايران قدرت جهاني است. رييسجمهور در ادامه گفتوگوي خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه درباره سفر مجدد هوشنگ اميراحمدي به ايران سوال كرد و گفت كه وي در دفعه اول سفر به ايران مدعي شده بود كه با مساعدت رييسجمهور به ايران آمده و تلاش دارد روابط ايران و آمريكا را توسعه دهد، گفت: اينگونه مسائل جاي سوال از رييسجمهور ندارد ، افراد ميتوانند به ايران بيايند و بروند.
احمدينژاد افزود: همه چيز ما روست. دولت چيز پنهاني از ملت ندارد. اگر قرار باشد روزي با آمريكا گفتوگو كنيم به مردم ميگوييم كه ميخواهيم گفتوگو كنيم، به مردم ميگوييم ما تشخيص دادهايم و به نفع مردم است كه گفتوگو كنيم، شما نظرتان چيست؟ پس مسائل ما روشن است و چيز پنهاني از مردم نداريم.
وي با بيان اينكه ايرانيها در هر كجا كه باشند براي ما محترماند، افزود: حتي ايرانياي كه مخالف دولت باشد و در خارج از كشور و در هر كجا ايستاده باشد، مورد حمايت جمهوري اسلامي است و ما به طور كامل از وي حمايت ميكنيم.
خبرنگاري ديگري از رييسجمهور درباره فيلم يك ايراني با عنوان « ترور فرعون» كه به موضوع ترور انور سادات ميپردازد و اعتراض مصريها به آن پرسيد كه رييسجمهور گفت: روابط ما با مصر تابع اين مسائل نيست. ممكن است عدم برقراري رابطه به بهانه اينها باشد، اينها بهانه است، ولي عاملش نيست. اينها بهانه خوبي است كه رابطه برقرار نشود، ولي عامل برقرار نشدن رابطه نيست؛ عوامل بيروني دخالت دارند.
ربايندگان ضد آمريكايي و ضد ايراني
رييسجمهور همچنين در حالي كه جمع خبرنگاران را ترك ميكرد، به پرسشهاي حاشيهاي آنها پاسخ داد.
خبرنگاري از احمدينژاد درباره طرح ربودنش در عراق و جزئيات آن پرسيد كه وي گفت: گروهي متشكل از تعدادي افغان، آمريكايي، فلسطيني و عراقي ميخواستند با شعار ضد آمريكايي و ضد ايراني- يعني اين كه بگويند ما هم ضد آمريكا هستيم و هم ضد ايران- اين كار را انجام دهند كه خداوند متعال آن را خنثي كرد.
بانكها مشكلاتي دارند
ديروز خبرنگار دنياي اقتصاد از رييسجمهور سوال كرد: باتوجه به انتقاد وزير كار از پرداخت نشدن تسهيلات به بنگاهها به دليل كمبود منابع بانكي، علت ناتواني بانكها در جذب نقدينگي سرگردان جامعه و تامين منابع بانكي چيست؟ كه رييسجمهور در پاسخ تصريح كرد: اجازه دهيد گفتوگوي ميان مسوولان برقرار باشد و مسوولان بتوانند نظرات خود را اعلام كنند.وي افزود: البته اين بد نيست كه وزير كار نظري دارد و رييس بانك مركزي نيز نظري ديگري بدهد؛ چرا كه نهايتا آنچه تصميمگيري ميشود، در جلسات كميسيون اقتصادي دولت مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفته و تصميم نهايي اعلام ميشود.احمدينژاد در پاسخ به اينكه دليل اصلي كمبود منابع مالي بانكها چيست، گفت: چرخش اقتصاد، چرخش پيچيدهاي بوده و داراي نوسان است.در همه جاي دنيا اين نوسان وجود دارد و ايران هم مستثني نيست. بانكها مشكلاتي دارند و مسائلي در كارشان به لحاظ مقررات و چرخش كاري وجود دارد كه باتوجه به تصميمات خوبي كه رييس كل بانك مركزي، وزير كار، داوودي و وزير اقتصاد گرفتهاند، مشكلات بانكها برطرف خواهد شد.
رييسجمهور خاطرنشان كرد: نگاه همه به استفاده حداكثري از ظرفيتهاي كشور از جمله ظرفيت بانكها به منظور توسعه اقتصادي است.
اظهارات احمدينژاد در زمينه گفتوگو ميان مسوولان، اشاره به سخنان وزير كار در مورد ارائه نشدن تسهيلات بانكي به بنگاههاي زودبازده به دليل كمبود منابع مالي بانكها است كه البته از مدتها قبل، اختلاف نظر ميان جهرمي و مظاهري بر سر روش كار بنگاههاي زودبازده و ميزان تسهيلات اختصاص يافته به آن وجود داشته است. اما در آخرين اظهارنظر، رييس كل بانك مركزي ديروز در حاشيه جلسه دولت اعلام كرد كه ميزان تسهيلات پرداختي به بنگاههاي زودبازده در حد توان نظام بانكي است و بانك مركزي در حال افزايش توان اعتباردهي بانكها است و به بانكهايي كه دچار مشكل نقدينگي هستند، تا حدودي كمك خواهد كرد.
از طرف ديگر با وجود آنكه 4 ماه از سال جاري گذشته است، اما همچنان نرخ جديد سود بانكي ابلاغ نشده است و اين امر سرگرداني فعالان اقتصادي و بانكها را در پي داشته است. خبرنگار ما در اين رابطه از رييسجمهور سوال كرد و علت را جويا شد اما احمدينژاد با ذكر اين مطلب كه بخشي از نرخ سود بانكي را تغيير دادهاند و بخشي نيز ابلاغ خواهد شد، از پاسخگويي بيشتر در اين زمينه خودداري كرد.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]