واضح آرشیو وب فارسی:قدس: رئيس جمهوردر گفتگو با خبرنگاران: آمريكا براي حفظ تعادل در منطقه بايد به سمت ايران بيايد
گروه سياسي- آرش خليل خانه: رئيس جمهور در واكنش به موضع گيري آمريكا مبني بر امكان ورود مستقيم اين كشور به مذاكرات
هسته اي با ايران در صورت پذيرش تعليق پس از گفتگوهاي مقدماتي با سولانا گفت: آنها اگر مايل هستند وارد مذاكره شوند، ما حرفي نداريم اما حق ندارند براي آن پيش شرط تعيين كنند.به گزارش خبرنگار قدس در حوزه دولت، دكتر محمود احمدي نژاد كه در حاشيه نشست ديروز هيأت دولت به پرسش خبرنگار قدس پاسخ مي داد، افزود: البته ما نه از آنها دعوت مي كنيم و نه مانع ورود آنها هستيم، آنها خودشان خود را دعوت كرده اند، پس حق ندارند شرطي تعيين كنند.
وي تصريح كرد: اگر آمريكايي ها هم وارد مذاكره شوند، بسيار خوب است و در شرايط عادلانه حاضر به گفتگو با آنها هم هستيم و اگر هم نيامدند به زيان ملت ما نيست.
رئيس جمهور در پاسخ به پرسش ديگر درباره شايعات پيرامون دومين سفر هوشنگ امير احمدي (معروف به دلال سياسي مرتبط با دولت آمريكا) به ايران در يكسال اخير خاطر نشان كرد: طرح اين گونه مسايل در شأن مصاحبه با رئيس جمهور نيست، زيرا ما اگر مايل به مذاكره باشيم به واسطه نياز ندارد و شفاف همه چيز را مي گوييم.
وي افزود: من به صورت رسمي اعلام كردم، اگر بوش آماده باشد، در برابر رسانه ها با او گفتگو مي كنم.
احمدي نژاد تصريح كرد: البته همه افراد محترم هستند اما مسايل كشور، مردم و نظام آنقدر سطحي و پيش پا افتاده نيست كه آن را با آمدن و رفتن برخي افراد مرتبط كنيم.
رئيس جمهور ادامه داد: اگر لازم باشد با آمريكا گفتگو كنيم، شخصاً مي آيم و به مردم مي گويم به چه علت انجام اين گفتگو به نفع ملت و كشور است و شفاف كار مي كنيم.
ديوانه اند، اما نه آن اندازه كه به ايران تعرض كنند
احمدي نژاد درباره اوج گيري عمليات رواني و جنگ رسانه اي براي ترساندن ايرانيان و تهديد جلوه دادن كشورمان هم تصريح كرد: ملت ايران پرچمدار صلح و دوستي است و طبيعي است آنها با ما دشمن باشند، اما نكته اين است كه در سه دهه گذشته آنها هر زمان توانسته اند ضربه اي به ما بزنند، اين كار را كرده اند، بدون آنكه پيش آگاهي بدهند و اعلام كنند و دليلي هم ندارد كه از قبل بخواهند آن را اعلام كنند.
احمدي نژاد خاطر نشان كرد: امروز هم آنها مقابل منطق ملت ما كم آورده اند و گمان مي كنند با ايجاد فضاي تهديد مي توانند ملت ايران را وادار به تسليم كنند.
وي گفت: آنها از يك طرف بسته براي مذاكره مي دهند و از سوي ديگر موجي از تهديد ايجاد مي كنند و شركايشان هم پيش ما مي آيند و مي گويند كوتاه بياييد، زيرا آنها ديوانه اند و ممكن است به شما حمله كنند.
رئيس جمهور تصريح كرد: ما هم به آنها گفتيم مي دانيم آنها ديوانه اند، اما نه آن اندازه كه به ما حمله كنند، زيرا كاري نمي توانند انجام دهند.وي يادآور شد: در اين روزها هم ديديم كه نيروهاي مسلح ما با يك مانور نظامي چگونه اين بادكنك تو خالي را رسوا كردند و با نمايش اقتدار ايران صحنه عوض شد و آنها به انفعال كشيده شدند.
توان بازدارندگي ايرانيان
به گزارش خبرنگار سياسي ما، رئيس جمهور در ادامه گفت: اكنون كه اقتدار ايران آنها را منفعل كرده، حرفهاي مسخره اي مي گويند مثلاً مدعي شده اند، رزمايش نيروهاي ايران در خليج فارس خلاف موازين بين المللي است، حالا كدام موازين، كسي نمي داند.
احمدي نژاد اضافه كرد: به نظر مي رسد، آنها خود را عين موازين مي دانند و فكر مي كنند هر چه بگويند، ميزان است و همه بايد بپذيرند.وي گفت: آنها گوشه اي از توانمندي ايران را ديده اند و از هراس موج تبليغاتي به راه انداخته اند كه ايران اين تجهيزات و توانمنديها را ندارد.
وي ادامه داد: البته ما به كاري دست نمي زنيم، اما آنها خواهند ديد قدرت بازدارندگي ما صدها برابر چيزي است كه تاكنون ديده اند، زيرا نيروهاي مسلح ما در اوج آمادگي هستند و دست دشمن را قبل از آنكه روي ماشه برود، قطع مي كند.
رئيس جمهور تأكيد كرد: البته در آمريكا هم عقلاي زيادي هستند كه اجازه نمي دهند دولت اين كشور دست به كار خطا بزند.
اوباما يا مك كين؟
احمدي نژاد در بخشي ديگر از اين گفتگوي خبري خاطر نشان كرد: هر دولتي كه در انتخابات آينده آمريكا بر سر كار بيايد، تفاوتي نمي كند، آمريكا مجبور است تغييرات اساسي در سياست خارجي خود ايجاد كند و اين تنها راه نجات آنهاست.
وي افزود: آنها راهي ندارند جز اينكه به مسايل داخلي خود توجه كنند و بساط سلطه شان را از منطقه ما برچينند و ببرند.
رئيس جمهور تصريح كرد: آنها براي آنكه در سطح منطقه بتوانند تعادل خود را حفظ كنند، بايد به سمت ايران بيايند.
احمدي نژاد اضافه كرد: چندي پيش يكي از مسؤولان اروپايي به من گفت ما پذيرفته ايم كه ايران يك قدرت منطقه اي است، من از او تشكر كردم و گفتم، اما ما يك قدرت جهاني هستيم، حالا همان ها يك گام جلوتر آمده و مي گويند ايران يك ابرقدرت منطقه اي است اما من مي گويم ما قدرتي فرهنگي هستيم و اين قدرت دنيا را هم مي گيرد.
به آمريكا اعتماد نداريم
وي در پاسخ به پرسش ديگري درباره برداشتهاي مغرضانه رسانه هاي غربي از يادداشت علي اكبر ولايتي و تعبير آن به اختلاف نظر داخلي در ايران يادآور شد: آقاي ولايتي فرد محترمي است كه آراي خود را بيان كرده است اما ايشان مسؤوليتي در تصميم گيري ها ندارد و دولت است كه كارها را مديريت مي كند و پاسخگو است.
احمدي نژاد خاطر نشان كرد: ديديد جشن آنها هم براي عقب نشيني ايران ديري نپاييد و دليلي نداشت، چون حركت ملت ما برابر با قانون و موازين بين المللي است.
رئيس جمهور گفت: آنها اگر مايل به مذاكره با ما هستند درها باز است، اما اگر پيش شرطي قرار باشد تعيين شود، ما بايد تعيين كنيم، زيرا به آنها اعتماد نداريم.
مذاكرات پيش رو يك آزمايش است
احمدي نژاد درباره نشانه هاي بي ميلي غرب به بررسي بسته ايران نيز گفت: تأكيد ما بر مذاكره بر روي پيشنهادهاي بسته خودمان است و در گام اول بايد پيرامون مشتركات بسته ها متمركز شد.وي افزود: بسته ما متوجه چالشهاي روز بشريت است و براي آنها راه كارها و راه حلهاي انساني و عملي دارد و بدانيد كه ما وارد بازي ها و مناسبات غير عادلانه نمي شويم.
وي تأكيد كرد: اين مذاكرات يك آزمايش است كه ببينيم آنها چقدر به دنبال حل مسايل هستند و چقدر به دنبال فضاسازي و كارشكني.
وزير راه رفت
رئيس جمهور در اين مصاحبه، كناره گيري رحمتي وزير راه را تأييد كرد و گفت: امروز (ديروز) مراسم معارفه آقاي بهبهاني، معاون ايشان به عنوان سرپرست وزارتخانه انجام شد اما از آقاي رحمتي در جاي ديگري بهره مي گيريم.
تابوي تغييرات را كنار مي زنيم
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا تغييرات در كابينه باز هم ادامه دارد، افزود: برخي مسايل به تابو تبديل شده است كه در نظام اداري اين تابوها بايد كنار برود.وي ادامه داد: تغييرات، امري عادي است آن هم در كشوري كه دهها هزار مدير و مسؤول دارد و بايد تا آنجا جلو برويم كه تغييرات تأثير جدي در كارها نگذارد.
هميشه عده اي مخالف هستند
وي درباره برخي از تحليل ها هم كه طرح تحول اقتصادي دولت را متوجه انتخابات مي دانند يا آنكه بواسطه نزديكي انتخابات، اجراي آن را ناممكن مي شمارند نيز گفت: درباره اين طرح در آينده نزديك به طور مفصل توضيح مي دهم اما اين هم يكي از تابوهاست كه مناسبات سياسي و انتخاباتي را نبايد به خدمت رساني و كار كرد دولت گره بزنيم.وي افزود: اگر به نتيجه رسيديم كه كار مهمي بايد انجام شود، بايد همين امروز آغاز شود و تعلل جايز نيست، زيرا كوچكترين بهره وري يا فايده يا جلوگيري از ضرر خدمت به مردم است.
احمدي نژاد يادآور شد: هنوز يكسال تا انتخابات مانده، ما هم با اينكه مطالعاتمان نهايي شده بود از صاحب نظران براي طرح تحول اقتصادي نظر خواسته ايم و آن را به بحث گذاشته ايم و معتقديم هر روز كه دير شود خسارت آن حداقل به دست نيامدن بازدهي بيشتر براي كشور است.
احمدي نژاد يادآور شد: ما دو سال و نيم براي تكاليف بدون راهكار در برنامه چهارم مطالعه كرديم و حالا كه مي خواهيم شروع كنيم، عده اي مي گويند چرا حالا و اگر دو سال و نيم قبل كار را شروع مي كرديم، مي گفتند چرا بي مطالعه، پس كي بايد در كشور كاري انجام شود.وي افزود: با اين طرح، حداقل درآمدهاي هفت دهك پايين جامعه ارتقا مي يابد و يكي از عوامل اصلي و ساختاري تورم پيوسته در كشور بر طرف مي شود.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]