واضح آرشیو وب فارسی:الف: يارانه هر مترمكعب آب 420 تومان
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: قيمت تمام شده هر مترمكعب آب با استانداردهاي معقول در كشور 500 تومان است كه هم اكنون به قيمت 80 تومان در اختيار مردم قرار مي گيرد.
به گزارش مهر، رسول زرگر در يك نشست خبري در خصوص طرح تحول اقتصادي دولت گفت: يك مترمكعب آب شرب بين 120 تا 150 تومان هزينه تصفيه و انتقال و بين 320 تا 350 توان نيز سرمايه گذاري نياز دارد.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا افزود: اين به معناي آن است كه هر مترمكعب آب شرب با استانداردهاي معقول در حدود 500 تومان براي كشور هزينه دارد؛ در حاليكه به قيمت 80 تومان در اختيار مردم قرار مي گيرد. بنابراين هر مترمكعب آب نيازمند 400 تا 420 تومان يارانه است. با اين احتساب مي توان ميزان يارانه پرداختي كشور به آب را محاسبه كرد.
وي تصريح كرد: در بخش كشاورزي نيز يك مترمكعب آب كه از طريق سدها و شبكه ها تحويل گرفته مي شود بين 70 تا 80 تومان تمام مي شود ولي اين آب به قيمت هر مترمكعب 10 تومان در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد.
زرگر گفت: اينكه دولت مي خواهد به چه صورت يارانه آب را هدفمند كند در جريان نيستم ولي رئيس جمهور دو مرتبه اعلام كرده كه بخش آب كشور از منابع مازاد اين طرح منتفع مي شود.
به گزارش مهر، به نظر مي رسد كه ميزان مصرف آب 6 ميليارد مترمكعب است كه با اين احتساب ميزان يارانه پرداختي به بخش آب حدود 2 هزار و 520 ميليارد تومان باشد.
سازه هاي زيرزميني
وي در خصوص ايده وزارت جهاد كشاورزي براي ساخت سدهاي زيرزميني در كشور گفت: اصولا در ادبيات فني و مهندسي خصوصا در فرهنگ سدسازي، سد مفهوم خاص خود را دارد و اين ويژگي موضوعي نيست كه در كشور ما مطرح شود؛ چراكه نمي توان هر سازه آبي را سد دانست.
زرگر گفت: كار خوبي در پژوهشكده آب و خاك وزارت جهاد كشاورزي صورت گرفته كه در نقاطي كه آب باريكي در زيرزمين جاري است و به منابع ديگر آب مي پيوندد، با ايجاد ديواره هايي محدود شده و به ساير منابع آبي بپيوندد.
وي تصريح كرد: البته كنترل آبهاي زيرزميني نبايد اثر سوء بر روي منابع آب زيرزميني داشته باشد. در اصطلاح به چنين كاري احداث طرحهاي زودبازده در بخش آب مي گيوند. اين پروژه مطلوب بوده و مي تواند در بازه اي از زمان اثرگذار باشد.
زرگر گفت: وزارت نيرو از وزارت جهاد كشاورزي درخواست كرده تا محل احداث اين سازه هاي زيرزميني را به اين وزارتخانه منتقل كند.
هدر رفت آب
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: 98 درصد جمعيت شهري كشور تحت پوشش آب آشاميدني بوده و برخي از شبكه هاي انتقال نيز قدمت 35 تا 40 ساله برخوردار هستند، اين درحالي است كه بين 25 تا 30 درصد هدررفت آب در شبكه ها به چشم مي خورد.
وي خاطرنشان كرد: در برنامه چهارم توسعه پيش بيني شده كه سالانه يك درصد از پرت آب كاهش يابد ولي تصميم وزارت نيرو بر اين است كه از سال آتي به صورت سالانه 2 درصد از پرت آب را كاهش دهد. در اعتبارات مربوط به قانون خشكسالي نيز منابع مالي لازم براي اين طرح ديده شده است.
زرگر ادامه داد: بيش از 15 شهر كشور از جمله قم، زاهدان، ساوه، يزد و كرمان هم اكنون از سيستم جداسازي آب شرب و غيرشرب استفاده مي كنند. تفكيك آب شرب از غير شرب در تهران نيز در دست مطالعه است اما بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه كيفيت آب تهران از سطح بسيار بسيار مطلوبي برخوردار است كه اين خود كار را مشكل مي سازد.
آب شيرين كن ها
وي گفت: هم اكنون روزانه 80 هزار مترمكعب آب از آب شيرين كن ها تحويل گرفته مي شود كه اين رقم تا پايان سال به 100 هزار مترمكعب مي رسد. در كنار اين آب شيرين كن ها يكسري آب شيرين كن ها موبايل نيز خريداري شده است.
زرگر ادامه داد: سياست وزارت نيرو تشويق استفاده از آب شيرين كن ها نه با سرمايه گذاري دولتي بلكه با سرمايه گذاري بخش خصوصي است.
اين مقام مسئول در وزارت نيرو تصريح كرد: هم اكنون دو مزيت رقابتي براي سرمايه گذاران در احداث آب شيرين كن ها وجود دارد به نحوي كه وزارت نيرو خريد آب اين تاسيسات را تضمين كرده و از سوي ديگر مابه التفاوت قيمت تمام شده و قيمت عرضه شده به مردم را نيز مي پردازد.
زرگر گفت: امسال نيز در بودجه 100 ميليارد ريال براي پرداخت اين مابه التفاوت ديده شده است. بر اين اساس اگر بخش خصوصي علاقمند به فروش آب به دولت از طريق آب شيرين كن ها باشد، وزارت نيرو قطعا استقبال خواهد كرد.
وي ادامه داد: مشكل اساسي آب شيرين كن ها به لحاظ زيست محيطي پسابي است كه به صورت مرطوب از اين تاسيسات خارج مي شود. اين پساب به شدت محيط زيست را آلوده مي كند، بنابراين از آنها در مكانهايي مي توان استفاده كرد كه براي دفن پساب آنها فكري شده باشد يا سازمان حفاظت محيط زيست آنها را كنترل كرده باشد.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا تصريح كرد: اگر بتوان به نحوي پساب را تصفيه و حتي نمك آن را مورد استفاده قرار داد. اما هنوز اين تكنولوژي در ايران وجود ندارد.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]