واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 20 پايگاه جهت تكميل فرم اطلاعات اقتصادي خانوار
رئيس مركز آمار ايران با اعلام اينكه فرم طرح ملي جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوارها از اول مرداد توزيع خواهد شد ، گفت : اين طرح از طريق پرسشنامه هايي دقيق دنبال مي شود.
به گزارش رجانيوز به نقل از واحد مركزي خبر ، محمد مدد در مورد نحوه تعيين دهك هاي درآمدي و اجراي طرح عظيم و ملي جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوار ، توزيع يارانه ها بين دهك هاي درآمدي ، گفت : در اين پرسشنامه ها تمام پرسش هاي مورد نياز براي اجراي طرح گنجانده شده و مركز آمار ايران به 20 پايگاه اطلاعاتي كشور متصل شده است تا پرسشنامه ها در كمال صحت و دقت تكميل شود.
وي افزود : براي اينكه بتوانيم عدالت را در پرداخت يارانه ها اجرا كنيم ، در مرحله اول بايد اقشار مختلف و توانايي هاي اقتصادي آنها را بشناسيم.
مدد گفت : در سيستم هاي اقتصادي موجود ، اطلاعات هيچكدام از خانوارها مشخص نيست اما با پرسشنامه اي كه تهيه شده است به طور يقين اطلاعات ان تعيين مي كند كه هر فرد در كدام يك از دهك ها قرار مي گيرد.
وي اضافه كرد : براي اينكه ما در آينده بتوانيم مشخص كنيم دارايي هاي افراد چگونه است ، نياز داشتيم پرسشنامه هايي تهيه و هويت افراد را از نظر نام و نام خانوادگي ، شماره ملي ، نام پدر و تعداد اعضاي تعداد اعضاي خانوار مشخص كنيم ، سطح تحصيلات ، شغل و درآمدي كه از شغل اصلي كسب مي كند يا درآمدهايي كه از مشاغل ديگر يا اجاره بها دريافت مي كند نيز بايد مشخص شود.
مدد گفت : براي اينكه اين ميزان درآمد را بتوانيم با شاخص هاي ديگر كنترل كنيم بايد مشخص شود كه افراد ، صاحب خانه يا مستاجر هستند ، يك ساختمان چقدر زيربنا و چقدر ارزش دارد و ارزش تقريبي ساير املاك و ميزان وامي كه فرد از بانك دريافت كرده است و همچنين تعداد و نوع خودرو وي نيز مشخص شود.
وي تصريح كرد : بنابر اين در اين پرسشنامه سعي كرده ايم از طريق سيستم خوداظهاري ، اطلاعات دقيق را دريافت كنيم.
مدد گفت : هر كدام از ستون هاي پرسشنامه نيز به پايگاه هاي اطلاعاتي كشور متصل شده است و ما نزديك 20 پايگاه اطلاعاتي كشور را به هم متصل كرده ايم كه بتوانيم هر كدام از اين سوالات را به راحتي به وسيله آن پايگاه ها كنترل كنيم.
وي افزود : به طور مثال اگر كسي شماره ملي خود را اشتباه داده باشد ، نخستين كاري كه مي كنيم ( بعد از جمع آوري پرسشنامه ها ) به دليل اينكه به پايگاه ثبت احوال متصل هستيم ، آن را كنترل مي كنيم و اگر پرسشنامه اي دوبار پر شده باشد به عنوان خطا تلقي و حذف مي شود.
مدد گفت : بنابر اين تا ستون شماره 10 پرسشنامه را مي توانيم با پايگاه ثبت احوال كنترل كنيم با با پايگاه نيروي انتظامي و كارت سوخت مي توانيم تعداد و نوع خودرو و ارزش آن را تعيين كنيم يا با بانك اطلاعات بانك مركزي مي توانيم تسهيلاتي را كه فرد از بانك ها گرفته تعيين كنيم يا با اتصال به بانك سهام عدالت كه هم اكنون اطلاعات حدود 25 ميليون نفر را درج كرده است ، مي توانيم اطلاعات زيادي را به دست آوريم.
وي تاكيد كرد : در حال حاضر اين هماهنگي ها انجام شده و موافقت ها صورت گرفته و مشخصات پايگاه ها ارايه شده است و مردم بايد به هر سوال با دقت پاسخ دهند.
ميزان يارانه ها بعداز جمع آوري اطلاعات اقصاد خانوادها مشخص ميشود
رئيس مركز امار ايران گفت : از اول مرداد كه پرسشنامه هاي طرح جمع اوري اطلاعات اقتصادي خانوارها توزيع مي شود تا 12 مرداد ماه كار خانوارهاي يك، دو و سه نفره به مدت 5 روز انجام مي گيرد.
محمد مدد افزود: فرم هاي خانوارهاي 4 نفره در 5 روز بعدي و خانوارهاي 5 نفره و 6 نفره نيز به فاصله 5 روز - 5 روز، كارها انجام مي شود و اطلاعات خانوارهاي 7 نفره به بالا و ساير نيز در 10 روز آخر صورت خواهد گرفت.
وي درباره برآورد ميزان توزيع يارانه ها هم گفت : ابتدا بايد اطلاعات را جمع آوري كنيم و براساس اطلاعات جمع آوري شده، مشخص كنيم كه دهك يك تا 4، چند نفر و دهك پنجم تا هفتم چند نفر و هشتم تا دهم چند نفر را شامل مي شود.
مدد اضافه كرد : براساس اطلاعات اين پرسشنامه ميزان پرداختي به هر كدام از اين خانوارها مشخص خواهد شد و هدف اين است كه خانوارهاي با درآمد پايين تر بتوانند سهم بيشتري از يارانه دريافت كنند.
رئيس ستاد طرح جمع اوري اطلاعات اقتصادي خانوارها - مربوط به هدفمند شدن يارانه ها - درباره ميزان سقف و كف پرداختي ها هم گفت : اين عدد هنوز مشخص نشده است ؛ البته در عمليات راهبردي اين عدد مشخص مي شود اما بايد اين اعداد پس از تكميل پرسشنامه ها ، آزمايش و كنترل و سپس قطعي شود.
مدد درباره اينكه رئيس جمهوري رقم يارانه ها را 90 ميليارد تومان ذكر كرده است ، گفت : اين ارقام ، تقريبي است و به صورت تقريبي مشخص شده است كه حدود 90 هزار ميليارد تومان يارانه در كل كشور پرداخت مي شود اما تمام ابهام ها بعد از تكميل پرسشنامه ها رفع خواهد شد.
رئيس مركز آمار ايران در مورد منابع يارانه ها هم گفت : درباره منابع اوليه ، بحث شده و قرار است از محل بازپرداخت اين يارانه ها ، منابع مالي اين طرح تامين شود.
وي افزود : مجموعه برنامه ريزان ، برنامه ريزي كرده اند تا منابع سه ماه اول را تامين كنند و سپس از محل بازپرداخت ها اين طرح ، ادامه خواهد يافت .
مدد گفت: بعضي موارد جنبه اجرايي دارد و به قانون نيازي ندارد اما در زمينه ماليات ها و موارد ديگر چنانچه نياز به قانون باشد به مجلس خواهد رفت .
وي تاكيد كرد : البته ما وظيفه خود مي دانيم تمام جزييات و مطالعات طرح را براي مجلس و نمايندگان مردم تشريح كنيم .
مدد درباره اينكه آيا محل صرف يارانه ها نيز مشخص شده يا قرار است پول نقد در اختيار مردم قرار گيرد تا به هر نحوي كه صلاح مي دانند آن را هزينه كنند ؟ گفت : گروه اقتصادي طرح ، روي اين موارد كار مي كند و وظيفه مركز آمار ايران جمع آوري اطلاعات است و در مورد نحوه پرداخت به صورت نقدي يا غير نقدي و نحوه هزينه كرد آن ، گروه اقتصادي طرح اظهار نظر خواهد كرد.
رئيس مركز امار ايران درباره اينكه در ارتباط با مشخص شدن ميزان دارايي افراد در مشاغل چه اقدام هايي انجام شده است ؟ گفت : حدود دارايي هاي افراد را از ستون هاي پاياني پرسشنامه حدس مي زنيم و طبقه آنها را مشخص مي كنيم و به وسيله پايگاه هاي اطلاعاتي كه در اختيار داريم حدود درآمد افراد را مشخص و راستي آزمايي مي كنيم.
وي در خصوص استخراج آمار مربوط به تسهيلات بانكي هم گفت : در زمينه تسهيلات اعطاء شده از طريق بانك ها ، فهرست افرادي را كه وام گرفته اند در اختيار داريم.
مدد گفت : بعد از اينكه اين پرسشنامه ها تكميل شد با بانك ها هماهنگ مي شود تا حسابي گشوده شود و مبلغ مورد نظر به حساب سرپرست خانوار منظور خواهد شد.
مدد گفت : از 12 مرداد به مدت يك ماه كار جمع آوري اطلاعات انجام شد و فعاليت هاي مربوط به استخراج و تجزيه و تحليل نيز يك ماه به طول خواهد انجاميد.
وي افزود : اواخر مهر ماه نتايج كار مشخص مي شود و در اختيار دولت قرار مي گيرد و بعد از آن گروه اقتصادي براساس اطلاعاتي كه ما استخراج كرده ايم تصميم گيري و برنامه ريزي مي كند.
هزينه جمع اوري اطلاعات خانوادها 30 ميليارد تومان
طرح جمع اوري اطلاعات اقتصادي خانوارها يك نوع سرشماري است كه در زمينه درآمدها انجام مي شود.
محمد مدد رئيس مركز امار ايران گفت : در سرشماري عمومي نفوس و مسكن، 56 سوال داشتيم و اصراري به آگاهي از هويت فردي نبوده است اما اطلاعات اقتصادي خانوارها ، آماري نيست و به دليل آنكه قرار است براي هر فرد حساب بانكي گشوده شود، بنابر اين لازم است اطلاعات داخل پرسشنامه ها درست وارد شود و براساس اين پرسشنامه ، دهك هاي درآمدي مشخص شوند.
وي گفت : هزينه اين كار حدود 30 ميليارد تومان است كه براي چاپ فرم، تجهيزات سخت افزاري و نرم افزاري و دستمزد آمارگيران در نظر گرفته شده است و حدود 36 هزار و 400 ايستگاه آمارگيري خواهيم داشت و 48 هزار نفر در اين طرح با مركز آمار ايران همكاري خواهند كرد.
مدد گفت : در هر استان، استاندار رييس ستاد طرح جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوار است و مشابه طرح سرشماري عمومي نفوس و مسكن اين طرح از رده هاي فرمانداري تا آبادي انجام مي شود.
وي افزود : با وزارت آموزش و پرورش نيز هماهنگ شده است كه در مدارس هر آبادي اين كارها انجام شود.
مدد گفت : براي دسترسي به فرم نيز كارهايي انجام شده است و اين فرم به روشهاي مختلف در اختيار مردم قرار مي گيرد از جمله پايگاه اطلاع رساني مركز آمار ايران(www.amar.org.ir ).
وي گفت: فرم ها بايد در قطع A3 باشد و در حال حاضر روزانه 12 هزار نفر وارد پايگاه اطلاع رساني مركز مي شوند و فرم ها را برداشت مي كنند.
مدد در خصوص نحوه دريافت و تكميل فرم هاي مورد اشاره هم گفت : متقاضيان پس از دريافت فرم ها از طريق پايگاه مركز آمار ايران يا دفاتر پستي يا دستگاه هاي دولتي، بايد آنها را تكميل كنندو طبق برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است كه از اول مرداد اين فرم ها به صورت رايگان در اختيار عموم مردم قرار گيرد و از مردم خواهشمنديم كه هر خانوار تنها يك فرم در اختيار داشته باشد.
رئيس ستاد طرح جمع اوري اطلاعات اقتصادي خانوارها گفت : سرپرست خانوار بايد پس از تكميل فرم ها به نزديك ترين مسجد محل مراجعه كند و قرار است كه در مسجد اين فرم ها مهر و امضا شود تا اطلاعات قبل از ورود به ايستگاه، كنترل اوليه شود.
مدد گفت : سپس سرپرست خانوار اين اطلاعات را تاييد مي كند و مداركي را كه بايد به ايستگاه ارايه شود، تحويل مي دهد.
وي افزود : اين مدارك شامل شماره ملي همه اعضاي خانوار، شناسنامه خانوار و قرارداد اجاره مستاجران است.
مدد گفت : اين اسناد براي انتقال اطلاعات اقتصادي خانوار مورد نياز است.
وي افزود : مامور ايستگاه آموزش هاي لازم را فراگرفته و فرم هاي مخصوصي دارد كه اين فرم ها الكترونيكي و ICR است. اطلاعاتي كه سرپرست خانوار تكميل كرده و به تاييد مسجد محل رسانده است با دقت زياد در فرم اصلي درج مي شود. در انتها هم سرپرست خانوار بايد فرم اصلي را دوباره تاييد كند بعد از اين مرحله با خانوار كاري نداريم و اقدام ها به شكل رايانه اي انجام مي شود.
مدد در پايان گفت : بعد از اينكه كار سرپرست خانوار در ايستگاه به اتمام رسيد، رسيدي همراه با يك كد رهگيري به خانوار مي دهيم كه اگر در آينده با هر نوع سوال يا اشكالي مواجه شد با اين كد ، اشكال ها را برطرف كند.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]