محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827917834
قطار تغييرات دولت همچنان به پيش مي تازد رحمتي، نهمين وزير بركنارشده كابينه
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: قطار تغييرات دولت همچنان به پيش مي تازد رحمتي، نهمين وزير بركنارشده كابينه
جام جم آنلاين: سخنگوي دولت امروز شنبه شايعات مربوط به تغيير "محمد رحمتي" وزير راه و ترابري را بطور رسمي تاييد كرد تا نشان دهد قطار تغييرات در كابينه 33 نفره محمود احمدي نژاد كه 21 تن از آنان را وزيران تشكيل مي دهند، حتي در يكسال مانده به پايان عمر دولت او، همچنان به پيش مي تازد.
رحمتي تنها وزير دولت سيدمحمدخاتمي بود كه در كابينه احمدي نژاد جاي گرفته بود، اگرچه علاوه بر او، "محمد سعيدي كيا" وزير مسكن و شهرسازي نيز تجربه حضور در كابينه خاتمي را دارد، با اين تفاوت كه سعيدي كيا وزير دولتهاي هاشمي رفسنجاني هم هست و در دولت دوم خاتمي، مسئوليت وزارتخانه اي را بر عهده نداشت.
رحمتي اكنون نهمين وزير دولت احمدي نژاد است كه با استعفاي اجباري ناچار به ترك كابينه مي شود. پيش از او، وزيران رفاه و تامين اجتماعي، صنايع و معادن، كشور، نفت، آموزش و پرورش، اقتصاد و دارايي، تعاون و دادگستري به صورت استعفا، كناره گيري و در مورد دادگستري، جان باختن در سانحه رانندگي از دولت جدا شده بودند.
اين تغييرات در حالي صورت مي گيرد كه مجلس در طول سه سال اخير بر خلاف ادوار گذشته، با وجود انجام برخي موارد استيضاح، هيچ عضو دولت محمود احمدي نژاد را از حضور در جلسات نهاد رياست جمهوري محروم نكرده و بر راي اعتماد خود به آنان پاي فشرده است. اگرچه نبايد از ياد برد كه مجلس هنگام راي اعتماد به كابينه احمدي نژاد، به چهار تن از وزيران پيشنهادي او راي اعتماد نداد.
رحمتي نهمين وزير دولت احمدي نژاد است كه با استعفاي اجباري كابينه را ترك مي كند.
بركناري رحمتي در شرايطي صورت مي گيرد كه همچون گذشته از مدتها پيش موضوع تغيير او قوت گرفته و در چند هفته اخير تشديد شده بود اما هم "علي سعيدلو" معاون اجرايي رييس جمهوري و هم مقامهاي وزارت راه و ترابري چنين موضوعي را بطور رسمي در رسانه ها رد مي كردند.
اين در حالي است كه احمدي نژاد دي ماه سال گذشته در جمع خبرنگاران در باره انتشار خبر بازنشستگي محمد رحمتي وزير راه و جايگزيني فرد ديگري به جاي او، گفته بود:«چنين چيزي نشنيده ام اما هر فردي كه بازنشسته شود من فوري موافقت مي كنم، تا جوان ها جايگزين شوند».
به گفته برخي منابع، با توجه به عضويت رحمتي در كابينه خاتمي، همواره اين انتقاد به او وارد بود كه به اندازه كافي «اصولگرا» نيست و به همين دليل، از همان ابتداي تشكيل دولت احمدي نژاد، همواره موضوع كنارگذاشتن وي مطرح بوده اما تغييرات مهمتر، همواره مانع بركناري وي شده بود.
چرا تغيير؟
يكي از موضوعاتي كه اين روزها بطور طبيعي اذهان بسياري را به خود مشغول مي كند، يافتن پاسخي براي اين پرسش است كه چرا رحمتي از وزارت راه و ترابري كنار گذاشته مي شود.
چنين پرسشي، تاكنون چندين پاسخ يافته است. مخالفان دولت، در نخستين نگاه به اين نكته اشاره مي كنند كه رحمتي تنها وزير بازمانده از دوران خاتمي است و احمدي نژاد با كنارگذاشتن او، در واقع، تسويه حساب خويش را با دولت پيش از خود آنهم در ماههايي كه فصل تبليغات انتخابات رياست جمهوري آغاز مي شود، كامل كرده است. اين عده بر اين باورند كه دولت كنوني نمي خواهد كوچكترين شك و ترديدي باقي بماند كه آنچه در اين چهار سال بدست آمده، چيزي جز تلاش يك مجموعه مديريتي تازه و متفاوت با گذشته به نام دولت احمدي نژاد نبوده است.
از سوي ديگر، موافقان دولت مي گويند كه تغيير وزير راه در راستاي تعهد رييس جمهوري به مردم مبني بر انجام تغييرات در دولت جهت بهبود روند انجام امور صورت گرفته زيرا رحمتي نتوانسته است به برنامه ها و انتظارات دولت به صورت شايسته جامه عمل بپوشاند.
به عقيده كارشناسان، وزارت راه در طول سالهاي اخير با چالشهاي بزرگي همراه بود و رحمتي در حل آنها ناكام ماند
شماري از كارشناسان نيز تاييد مي كنند كه رحمتي كارنامه چندان درخشاني در وزارت راه نداشته است. دو كارشناس كه خواستند نامشان فاش نشود، به خبرنگار جام جم آنلاين گفتند رحمتي از نظر شخصيتي فردي "آرام" و "بااخلاق" ، از نظر سياسي، فردي بي حاشيه و غير جناحي و از نظر مديريتي، مطيع دولت و رييس جمهوري بوده اما از نظر عملكرد، در سه سال اخير نتوانسته است انتظاراتي را كه احمدي نژاد از وي داشت، محقق سازد.
به عقيده آنها، وزارت راه در طول سالهاي اخير با چالشهاي بزرگي همراه بود و رحمتي در حل آنها ناكام ماند. عدم پيشرفت در ساخت آزادراه تهران – شمال با وجود صدها بار وعده اجراي آن در سالهاي اخير، عدم تحقق شايسته طرحهاي گسترش آزادراهها همچون قزوين – رشت و مشهد- باغچه، ناكامي در توسعه خطوط اصلي راه آهن همچون راه آهن غرب كشور و عدم بهبود كيفيت و كميت ناوگان هوايي كشور از طريق خريد هواپيما، افزايش ظرفيت انتقال مسافر ، شناورسازي قيمت بليت، جمع آوري پروژه هاي فرودگاهي و كاهش سوانح هوايي از جمله اين چالشها عنوان مي شود.
اين كارشناسان يكي از بزرگترين توفيقات رحمتي را در سال گذشته، عدم وجود سانحه هوايي منجر به مرگ سرنشينان و مسافران هواپيما عنوان مي كنند، اگرچه مي گويند كه سوانح ناشي از وجود مشكلات فني در هواپيماها يا عامل انساني در اين مدت كم نبوده است.
مقامهاي دولتي تاكنون بطور رسمي در باره علت بركناري رحمتي 50 ساله سخني نگفته اند، جز آنكه "غلامحسين الهام" سخنگوي دولت امروز در جمع خبرنگاران بطور تلويحي ، "بازنشستگي" را دليل كنار رفتن وزير راه بيان كرد.
او گفت: در جمهوري اسلامي ايران بازنشستگي به معناي كنار رفتن از كار و تلاش و مسئوليت نيست و هيچ كس در كار خدمت بازنشسسته نمي شود.
الهام با تاكيد براينكه در دولت نهم خدمت به مردم اصالت دارد، تصريح كرد: در دولت، ممكن است براي حسن خدمت جابجايي هايي صورت بگيرد و نيروهاي جديدي جايگزين نيروهاي قبلي شود چون انجام تكليف و وظيفه از سوي همه خدمتگزاران وكارگزاران براي خدمت به مردم يك اصل اساسي است.
رحمتي كيست؟
بنا بر اطلاعاتي كه در باره اعضاي كابينه محمود احمدي نژاد انتشار يافته، محمد رحمتي متولد 1337 در يزد، متاهل، داراي دو فرزند پسر و دانش آموخته دوره كارشناسي راه و ساختمان از دانشگاه صنعتي شريف در سال 1364 و كارشناسي ارشد در رشته عمران از دانشگاه تهران در سال 1372 است.
او پيش از برعهده گرفتن وزارت راه، از سال 1360 تا 1368 كارمند جهاد دانشگاهي و پس از آن به مدت 8 سال رييس جهاد دانشگاهي بود تا آنكه با روي كارآمدن دولت سيدمحمد خاتمي از دي ماه 1376 تا 1379 قائم مقامي مديرعامل شركت راه آهن جمهوري اسلامي را بر عهده گرفت. او از بهمن 79 تا آبان 80 معاون وزير و مديرعامل شركت راه آهن شد و پس از آن نيز به مدت سه سال به عنوان معاون ساخت و توسعه راههاي وزارت راه و ترابري خدمت كرد.
پس از آنكه مجلس هفتم در سال 1383 ، در جريان يك استيضاح جنجالي، "احمد خرم" را با راي عدم اعتماد از وزارت راه و ترابري بركنار كرد، خاتمي در يازدهم دي ماه 1383 در حالي كه فقط 9 ماه از دور دوم رياست جمهوري اش باقي مانده بود، براي رحمتي از مجلس هفتم راي اعتماد گرفت.
پس از استيضاح احمد خرم، رحمتي دومين گزينه پيشنهادي رييس جمهور براي وزارت راه بود زيرا پيش از وي صادق بناب نتوانسته بود راي اعتماد مجلس را كسب كند.
خاتمي در مراسم معرفي رحمتي به مجلس، از او به عنوان يكي از فرزندان انقلاب و انسانهاي پرتلاش و شايسته كه كارنامه درخشاني در دوران انقلاب دارد، ياد كرده و گفته بود:«اگر در حال حاضر بخواهيم تعداد معدودي از مديران شايسته، متدين، كارآمد و خدمتگزار را معرفي كنيم، حتما يكي از آنها آقاي محمد رحمتي است. هرجا ايشان بوده است كارها به درستي انجام شده و با پرهيز از مسائل احساسي و جناحي، اعتقاد خدمت به كشور، مردم و نظام همراه با پشتكار و تدبير و برنامهريزي كارها را پيش برده است و اينك براي وزارت راه و ترابري معرفي ميشود و انشاءالله با راي مجلس بتوانيم اين وزارتخانهي مهم را فعالتر و پرنشاطتر در عرصهي خدمت به كشور داشته باشيم».
جايگزين رحمتي
رحمتي كه در مجموع به مدت 41 ماه وزير راه و ترابري و به گفته كارشناسان، تنها نقطه مشترك كابينه هاي خاتمي و احمدي نژاد بود، اكنون در شرايطي دولت را ترك مي كند كه به گزارش خبرگزاري مهر، شايد بتوان گفت برخلاف احمد خرم وزير سابق راه و ترابري، فعاليت به دور از مسايل سياسي از نكات بازر دوران وزارت او بود.
رحمتي سال گذشته در پاسخ به اين پرسش مهر كه آيا شما اهل استعفا هستيد، تنها گفته بود:«من اهل يزدم». او امروز پس از قطعي شدن رفتنش از وزارت راه و ترابري نيز بر خلاف بسياري از وزيران بركنار شده تاكيد كرده است كه "ناگفته اي از دوران وزارتم در دولت نهم ندارم" تا نشان دهد آنان كه معتقد بودند او فردي سياسي و جناحي نيست، درست مي گفتند.
اما در باره هماهنگي او با دولت احمدي نژاد، خبرگزاري مهر نوشته است: "رحمتي دراين دوران حتي با آمدن افراد نزديك رئيس جمهور به وزارت راه و ترابري همچون بهبهاني معاون اقتصادي وزارت راه و ترابري، خانلري رئيس سازمان هواپيمايي كشوري، حسامي مديرعامل شركت هواپيمايي هما و زياري مديرعامل راه آهن جمهوري اسلامي ايران مخالفت نكرد، اگرچه نسبت به عدم تغيير طاهري مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي و كتابچي مديرعامل شركت فرودگاه هاي كشور تاكيد داشت."
اما، با همه اين ويژگيها، او بالاخره كابينه را ترك مي كند تا قرعه وزارت به نام فرد ديگري بيفتد كه همچون او ، در واپسين ماههاي پر تلاطم دولت نخست احمدي نژاد مسئوليت وزارت راه و ترابري را بر عهده مي گيرد.
سخنگوي دولت از جايگزين رحمتي نام نبرده اما گفته است كه يكي از معاونان وي به عنوان سرپرست وزارت راه تعيين خواهد شد.
گزارشها حكايت از آن دارد كه در ميان معاونان يادشده، بهبهاني معاون اقتصادي وزارت راه و ترابري، زياري مديرعامل راه آهن ، علي طاهري مطلق رييس سازمان بنادر و كشتيراني و حسامي مديرعامل هواپيمايي هما احتمالا يكي به عنوان سرپرست اين وزارتخانه منصوب خواهد شد، اگرچه احتمال جايگزيني بهبهاني به جاي رحمتي بيش از ساير گزينه ها است. در كنار همه اينها، نام افرادي خارج از وزارت راه نيز براي معرفي مسئوليت اين وزارتخانه شنيده مي شود.
سرپرست چه از درون وزارت راه باشد و چه خارج از آن، يكي از همكاران و معاونان رئيسجمهور در دوران شهرداري تهران خواهد بود
اما آنچه تاكنون قطعي شده اين است كه سرپرست از درون وزارت راه باشد يا خارج از آن، يكي از همكاران و معاونان رئيسجمهور در دوران شهرداري تهران خواهد بود و اين ويژگي تقريبا در تمامي نامزدها به چشم ميخورد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي جام جم، هماكنون 3 گزينه از درون وزارت راه و ترابري براي سرپرستي مطرح هستند. گزينه نخست حسن زياري، مديرعامل فعلي راهآهن است كه دوره مديريت وي در اين حوزه هنوز به يك سال نرسيده است. وي دكتراي راه و ترابري داشته و در دوره شهرداري دكتر احمدينژاد در سالهاي 82 تا 83 رئيس هيات مديره شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه و سپس عضو دوره دوم شوراي شهر تهران بوده است.
دومين گزينه حميد بهبهاني است كه هماكنون معاون برنامهريزي و اقتصاد حمل و نقل رحمتي است و دكتراي راه و ساختمان از دانشگاه فلوريداي آمريكا دارد. جالب آنجاست كه بهبهاني روزگاري رئيس دانشكدهاي بود كه احمدينژاد به عنوان استاد در آن تدريس ميكرد.
وي از سال 57 تا 77 رئيس دانشكده عمران دانشگاه علم و صنعت، يعني محل اصلي درس خواندن و تدريس رئيسجمهور بوده است. وي نيز در دوره رياست احمدينژاد به شهرداري تهران در سمتهاي مختلف از جمله معاون حمل و نقل و ترافيك، مديرعامل سازمان حمل و نقل و ترافيك و رئيس سازمان نظام مهندسي استان تهران مشغول بوده است.
گزينه سوم علي طاهري مطلق از مقامات موشكي سپاه پاسداران، داراي دكتراي بتون از هلند و معاون وزير راه و ترابري و مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي است كه شايد پرسابقهترين و فنيترين گزينه در ميان گزينههاي موجود است. منابع خبري كه خبرنگار ما با آنان گفتگو كرد، مذاكره ابتدايي با سعيد حسامي، مديرعامل هما و برزگر مديرعامل آزمايشگاه فني و مكانيك خاك را نيز تاييد، اما تاكيد كردند كه گزينههاي اصلي درون وزارتخانه سه گزينه اول ياد شده هستند.
اما مطرحترين گزينه سرپرستي وزارت راه و ترابري خارج از اين وزارتخانه رحيم قرباني، استاندار آذربايجان غربي است. وي همسر طيبه صفايي، يكي از نمايندگان تهران در مجلس هشتم است كه از زمان شهرداري احمدينژاد 7 سمت مختلف در اين سازمان از جمله معاون هماهنگي و برنامهريزي، دبير شورايعالي انفورماتيك، دبير كميته تخصيص اعتبار، رئيس ستاد تدوين برنامهريزي استراتژيك پنجساله شهرداري و ... را داشته است. وي دكتراي مديريت صنعتي داشته و با 47 سال سن تنها 3 سال از رحمتي كوچكتر است.
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]
-
گوناگون
پربازدیدترینها