واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/يادآوري يك حماسه؛پيامدهاي ويرانگر شكست در برابر حزب الله
خبرگزاري مهر-گروه بين الملل: امروز 12 جولاي(22 تير) دومين سالگرد آغاز جنگ 33 روزه و ناكامي رژيم صهيونيستي در جنگ با حزب الله است؛جنگي كه حاميان غربي و عربي اسرائيل، تمام امكانات خود را براي نابودي مقاومت به كار گرفتند، اما در نهايت خفت و سرافكندگي نصيب آنها و عزت و سربلندي نصيب ملت لبنان شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، رژيم صهيونيستي دو سال پيش در چنين روزي به بهانه اسارت دو نظامي اسرائيلي به نام هاي "ايهود گلد واسر" و "الداد رگو" توسط مبارزان حزب الله در عملياتي موسوم به وعده راستين، لبنان را هدف حمله نظامي قرار داد.
ارتش رژيم صهيونيستي در جريان اين جنگ كه 33 روز به طول انجاميد؛ صد هزار بمب بر سر مردم بي گناه لبنان فرو ريخت كه منجر به كشته شدن بيش از هزار و 100 شهروند لبناني شد.
مبارزان حزب الله با مقاومت جانانه خود توانستند ارتش تا بن دندان مسلح رژيم صهيونيستي را كه از حمايت مالي و معنوي آمريكا و كشورهاي غربي برخوردار بود، شكست دهد. در اين گزارش به هزينه هاي اقتصادي، سياسي، نظامي و تلفات رژيم صهيونيستي در جنگ 33 روزه پرداخته خواهد شد.
هزينه هاي اقتصادي؛
- خسارتهاي وارده به كارخانه هاي حيفا و شمال سرزمينهاي اشغالي : ميزان خسارتهاي مالي مستقيم به كارخانه هاي موجود در مناطق حيفا و شمال فلسطين اشغالي طي جنگ 33 روزه بالغ بر 4 ميليارد و 300 ميليون شيكل بود. بيشتر اين خسارتها در نتيجه توقف توليد در كارخانه ها در جريان جنگ حاصل شده است.
روزنامه عبري جروزاليم پست پس از پايان جنگ اذعان كرد كه حملات موشكي حزب الله به اسرائيل روزانه 122 ميليون دلار به اين رژيم خسارت وارد مي كرد.
بخش گردشگري رژيم صهيونيستي نيز از ديگر بخشهايي بود كه بر اثر حمله نظامي اسرائيل به لبنان دچار خسارت شد. و از آنجايي كه امنيت لازمه صنعت توريسم است، در جريان جنگ 33 روزه، صنعت گردشگري اسرائيل 25 درصد كاهش پيدا كرد و گردشگران زيادي سفر خود را به فلسطين اشغالي لغو كردند.
هزينه هاي سياسي؛
- بي اعتمادي صهيونيستها به مقامهاي سياسي و نظامي خود و انتقاد از ايهود اولمرت نخست وزير، عمير پرتز وزير جنگ و دان حالوتس رئيس ستاد مشترك وقت رژيم صهيونيستي و درخواست براي استعفاي اين افراد در سطح داخلي
- بر ملا شدن ضعف جبهه داخلي
جنگ 33 روزه به مرحله اي كه جبهه داخلي اسرائيل در زمان جنگها در آرامش به سر مي برد؛ پايان داد به گونه اي كه شماري از سياستمداران صهيونيست معتقدند جبهه داخلي اسرائيل به طور عملي به نقطه ضعف مركزي اين رژيم تبديل شد. و با گذشت دو سال از پايان جنگ، برخي مقامهاي صهيونيست بر اين باورند كه تجهيز پناهگاه ها همچنان صورت نگرفته است و همه آن چيزهايي كه درباره افزايش توان دفاعي براي مقابله با موشكهاي كوتاه برد و موشكهاي با برد متوسط گفته مي شد؛ تنها در حد رويا ياقي مانده است.
- تضعيف جايگاه رژيم صهيونيستي در منطقه
- افزايش روحيه مقاومت در منطقه
- از بين رفتن توجيه اقدامات يكجانبه رژيم صهيونيستي در جهان
جنگ 33 روزه به ويژه فاجعه قانا كه در جريان آن بيش از 50 كودك بيگناه لبناني به شهادت رسيدند بيش از پيش ماهيت ددمنشانه رژيم صهيونيستي را آشكار كرد و سبب شد كه اقدامات يكجانبه اين رژيم چه در لبنان يا فلسطين توجيه خود را از دست داده و ديگر اين رژيم همچون گذشته از تاييدات سابق بين المللي برخوردار نباشد. به عنوان مثال "هوگو چاوز" رئيس جمهوري ونزوئلا سفير اسرائيل در كاراكاس را فرا خواند و روابط ديپلماتيك و اقتصادي خود را با اين رژيم قطع كرد.
هزينه هاي نظامي؛
- آشكار شدن ضعف اطلاعاتي رژيم صهيونيستي؛
ربوده شدن دو نظامي صهيونيست، غافلگيري نيروي دريايي رژيم صهيونيستي با موشكهاي حزب الله، ناكامي كماندوهاي صهيونيست در فرود شبانه در بعلبك و صور و ناتواني اين رژيم در جلوگيري از شليك موشكهاي كاتيوشا همگي بيانگر ضعف اطلاعاتي اسرائيل در جريان جنگ 33 روزه بود.
- ناكامي در تحقق اهداف نظامي؛
ارتش رژيم صهيونيستي به ويژه تكيه بيش از حد آن بر نيروي هوايي نيز نتوانست هدف اين رژيم را كه همان تضعيف نيروي حزب الله بود،محقق كند.
توان موشكي حزب الله تا پايان جنگ دچار ضعف نشد و حتي يكي از فرماندهان حزب الله نيز در اين حملات كشته يا اسير نشد.
عدم اشغال جنوب لبنان تا رودخانه ليطاني نيز از ديگر ناكامي هاي رژيم صهيونيستي به شمار مي رود. ارتش صهيونيست ادعا كرده بود جنوب لبنان تا رودخانه ليطاني را در اختيار خواهد گرفت و يك منطقه حائل و خالي از عناصر مقاومت ايجاد خواهد كرد، اما اين هدف نيز محقق نشد.
- شكست روياي خاورميانه جديد؛
رژيم صهيونيستي طي جنگ 33 روزه تلاش كرد در راستاي تحقق يكي از اهداف مشترك خود با آمريكا يعني ايجاد خاورميانه جديد گام بردارد، اما اين جنگ افسانه شكست ناپذيري اسرائيل را از بين برد و مقاومت لبنان اجازه نداد اين رژيم با وجود حمايت هاي مادي و معنوي گسترده آمريكا به اهداف خود دست يابد.
- كاهش تمايل جوانان صهيونيست براي خدمت در ارتش اسرائيل؛
نتايج تحقيقات ارتش رژيم صهيونيستي حاكي از آن است كه در پي ناكامي جنگ 33 روزه، بيش از يك سوم سربازان صهيونيست به دنبال يافتن راه هايي براي خروج از ارتش هستند.
تلفات رژيم صهيونيستي؛
مبارزان حزب الله در طول جنگ، با شليك چهار هزار فروند موشك عليه اهداف اسرائيل، 124 نظامي اين رژيم را به هلاكت رساندند. علاوه بر اين 40 شهرك نشين صهيونيست كشته و نزديك به يك ميليون تن ديگر وادار به فرار از سرزمين هاي اشغالي فلسطين شدند.
در اين رابطه ذكر اين نكته ضروري است كه ارتش اسرائيل در ژوئن 1967 در جنگ شش روزه با اعراب، 80 هزاركيلومتر مربع از اراضي اعراب يعني 8 برابر مساحت لبنان را به اشغال خود درآورد. رژيم صهيونيستي همچنين 400 هواپيماي اعراب را نابود و 17 هزار سرباز كشورهاي عربي را به قتل رساند در حالي كه ارتش اين رژيم در جنگ 33 روزه حزب الله متحمل خسارتي شد كه در مجموع چند برابر خسارت هاي ارتش اسرائيل در جنگ هاي 1967 و 1956 بود.
همچنين دو ناوچه فوق مدرن، 3 فروند بالگرد از نوع آپاچي و دو فروند جنگنده اسرايلي در جريان جنگ 33 روزه منهدم شدند.
رژيم صهيونيستي كه نتوانسته بود به اهداف خويش در جنگ 33 روزه دست يابد؛ تصويب قطعنامه 1701 شوراي امنيت را مهمترين دستاورد اين جنگ توصيف كرد.
ادعاي رژيم صهيونيستي در حالي مطرح شد كه خود مقامهاي اين رژيم پس از پايان جنگ بارها اعلام كردند كه توان نظامي حزب الله افزايش يافته است و مبارزان آن داراي بيش از 40 هزار موشك هستند كه مي توانند مركز فلسطين اشغالي را هدف قرار دهند.
از سوي ديگر دومين سالگرد تهاجم نظامي اسرائيل به لبنان در حالي آغاز شده است كه كابينه ايهود اولمرت پس از موافقت با تبادل اسرا با حزب الله شكست ديگري را براي خود رقم زده است،زيرا اولمرت پس از اسارت دو نظامي خود در پارلمان اين رژيم اعلام كرد كه بدون هيچ قيد و شرطي نظاميان خود را آزاد خواهد كرد و براي آزادي آنها هرگز با حزب الله كه وي به زعم خود آن را يك سازمان تروريستي قلمداد كرد؛ مذاكره نخواهد كرد.
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]