واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دولت تلاش براي گسترش فرهنگ قرض الحسنه را در دستور كار دارد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): رئيس جمهوري اسلامي ايران در پيامي به همايش قرض الحسنه، راهبرد اقتصاد سالم با تاكيد براينكه "از گذشته هاي دور، فرهنگ قرض الحسنه در جامعه ما رواج داشته است"، گفت: امروز نيز دولت تلاش فراواني را براي گسترش اين سنت الهي در دستور كار دارد.
به گزارش روز شنبه ايرنا، به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دكتر محمود احمدي نژاد در اين پيام افزود: هدف اوليه از گسترش فرهنگ قرض الحسنه، تحقق فرمان الهي تحريم ربا است، چرا كه با ترويج قرض الحسنه، رحمت و خير و مهرباني گسترش مي يابد.
"متن كامل پيام دكتر محمود احمدي نژاد به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم عجل لوليك الفرج والعافيه والنصر واجعلنا من خير اعوانه و انصاره و المستشهدين بين يديه
همزماني همايش قرض الحسنه با اعياد مسعود ماه رجب، باعث خير و بركت است. در آستانه روزهاي دهم و سيزدهم ماه رجب، ميلاد مسعود و فرخنده مولي الموحدين حضرت علي ابن ابيطالب (ع) و فرزند برومندش دهمين اختر تابناك امامت و ولايت حضرت امام محمد تقي (ع) را به محضر حضرت ولي عصر(عج) و رهبري معظم انقلاب اسلامي ، مردم مسلمان ايران و حضار محترم تبريك عرض مي نمايم.
مجموع معارف و احكام الهي مبين آن است كه مسووليت و فعاليت پيامبران، تنها به قلمروهاي معنوي و فكري امت خود محدود نبوده است بلكه بر بالاترين سطح زندگي مادي و زمينه سازي براي برپايي نظام اجتماعي و اقتصادي سالم، پويا و عدالت پرور اهتمام و براي بهتر زندگي كردن مردم تلاش و تاكيد داشته اند.
تدقيق در احكام اسلامي مبين آن است كه نظام اقتصادي اسلامي از جامعيت كامل برخوردار است و با تعريف عقود متنوع، روش هاي اجراي فعاليت هاي اقتصادي را تسهيل نموده و در عين حال، توجه ويژه به اقشار كم درآمد و نيازمند جامعه دارد و براي تامين نيازهاي معيشتي آنان، راهكارهاي انساني و متناسب با شأن و كرامت انسان درنظر گرفته است. يكي از اين راهكارها كه در قرآن كريم و روايات مورد تشويق و ترغيب جدي قرار گرفته، اعطاي بدون بهره و به اصطلاح قرآني آن، قرض الحسنه است. چنانكه در آيه شريفه 245 سوره بقره مي فرمايد:
«كيست كه به خدا قرض دهد. قرض نيكو را، تا آن را براي او مضاعف سازد به اضعاف بسيار و خداست كه تنگ مي گيرد و يا مي بخشد و بازگشت همه شما به سوي اوست» و نقل است از پيامبر گرامي اسلام حضرت محمد مصطفي (ص) كه فرمودند: «كسي كه در راه خدا صدقه مي دهد ده برابر پاداش به او عطا مي شود و كسي كه قرض مي دهد ، ثواب آن هجده برابر است.»
و بالعكس شدت برخورد با ربا در كلام حق و روايات بقدري بالاست كه كمتر در ديگر فروع دين ديده مي شود، در اسلام عدالت خواهي و ستم ستيزي، اصلي انكار ناپذير است. عدالت معياري كلي براي سنجش و ارزيابي بيشتر فعاليت هاي اقتصادي و اجتماعي به شمار مي رود، ربا با اين اصل مترقي در تضاد است و به همين دليل اسلام آن را تحريم و مورد سرزنش و عتاب قرار داده است. در آيات متعددي از كلام الله مجيد به ويژه آيات 274 تا 280 سوره بقره خداوند قادر رحمان پس از بيان حرمت ربا و ذكر ويژگي هاي روحي رباخواران آنان را از رباخواران و برحذر مي دارد و آن را اعلام جنگ با خدا و پيامبر مي داند و درمقابل آن، مكرراً به سنت زيباي قرض الحسنه اشاره دارد.
هدف اوليه از گسترش فرهنگ قرض الحسنه، تحقق فرمان الهي تحريم ربا و از طرف ديگر اجراي دستور قرض الحسنه است. بديهي است رويكرد مادي و انتفاع مالي قرض الحسنه از اين اهداف استتاج نمي شود و صرفاً دستيابي به درجاتي از كمال انساني و پاداش اخروي شكل دهنده مباني فكري اين حركت معنوي است.
شكي نيست كه قرض الحسنه به عنوان يك نظام مالي جذب و تخصيص منابع مي تواند در تعديل درآمدها، توزيع عادلانه ثروت، افزايش كارايي و كاهش هزينه هاي توليد و خدمات و افزايش سطح اشتغال و توليد، نقش بسزايي ايفا نمايند و با ترويج قرض الحسنه، آثار وضعي آن كه در محاسبات مادي نمي گنجد ظاهر مي گردد و رحمت و خير و مهرباني گسترش مي يابد.
خوشبختانه از گذشته هاي دور، فرهنگ قرض الحسنه در جامعه ما رواج داشته است. امروز نيز دولت تلاش فراواني را در جهت گسترش اين سنت الهي در دستور كار دارد.
ملت عزيز ايران نيز از گسترش صندوق هاي قرض الحسنه استقبال مي كند و امروز بخش مهمي از سپرده هاي مردم سپرده هاي قرض الحسنه است. تاسيس صندوق مهر رضا از اولين اقدامات دولت نهم بود؛ البته هدف دولت بسيار گسترده تر از وضعيت موجود است، در عين حال در همين مدت كوتاه و با منابع كمي كه در اختيار صندوق بوده با همت مديريت آن خدمات ارزنده اي ارائه گرديده است كه اينجانب در همين جا از آنان تقدير و تشكر مي كنم.
دولت تلاش خواهد كرد فرصت ها را براي مشاركت مردم در ترويج و تحكيم اين سنت الهي بيشتر فراهم نمايد. در پايان از دست اندركاران اين نشست تقدير و تشكر مي كنم واميدوارم با مشاركت فعال حضار و ارايه راه حل هاي قانوني بتوان قدم هاي والاتر و بلندتري در اين زمينه برداشت.
سيام.1336 - 1535
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]