واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير دفتر شبكه الجزيره در گفتگو با فارس: سياست احمدي نژاد در موضوع هستهاي درست است
خبرگزاري فارس: مدير دفتر شبكه الجزيره در تهران سياست رئيس جمهوري ايران در موضوع هستهاي را درست خواند و توصيه كرد كه ايران با تمسك و پايبندي نسبت به حق خويش باب گفتگو با 1+5 را باز نگه دارد.
«محمد حسن البحراني» مدير دفتر شبكه الجزيره در تهران در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس با اشاره به موضوع هستهاي ايران گفت: تصورم اين است كه سياست احمدي نژاد رئيس جمهور ايران مبني بر اينكه همان حمله بهترين دفاع است، در موضوع هستهاي درست است و ثابت شد كه غرب به صورت مجاني حقوق و امتيازاتي به مردم كشورهاي ديگر نميدهد.
وي به تعليق غني سازي اورانيوم به مدت دو سال اشاره كرد و افزود: در زمان رياست جمهوري خاتمي بيش از دو سال ايران غنيسازي را براي جلب اعتماد غرب تعليق كرد اما به نظر من اين اعتماد توسط آمريكا و غرب هرگز صورت نميپذيرد و هرگز آنها به كشوري همانند ايران و با عنوان جمهوري اسلامي كمكي نميكنند. مخصوصاً در قضيه هستهاي تاريخ گواهي ميدهد كه غرب به هيچ كشوري چنين اجازهاي نداده و فقط پاكستان - آن هم در زمان جنگ سرد- استثناء بود لذا اگر پاگستان در زمان حال ميخواست چنين كاري انجام دهد غرب به دليل اسلامي بودن اين كشور چنين اجازهاي به آن نميداد.
به گفته وي ايران اسلامي با شعارهاي اسلامي و كفرستيز، منافع آمريكا و غرب را به مخاطره مياندازد.
وي با بيان اينكه آمريكا هر كاري كه براي متوقف كردن غني سازي اورانيم توسط ايرانيها باشد انجام خواهد داد، اظهار داشت: در صورتي كه ايران از حقوق فلسطينيها دفاع نميكرد و كاري به اسرائيل نداشت آمريكا هم با ايران هستهاي مشكلي نداشت و اگر همين امروز ايران اسرائيل را به رسميت بشناسد هيچ مشكلي از طرف آمريكا و غرب نيز وجود نخواهد داشت.
البحراني يادآور شد: در زمان شاه آنها با ساخت 20 نيروگاه موافقت كرده بودند و هيچ مشكلي هم با اين موضوع نداشتند.
وي گفت: امروز احمدي نژاد رئيس جمهور ايران با حمايت مستقيم رهبري آيتالله خامنهاي تصميم گرفته است تا آخرين لحظه و تا به ثمر نشستن اهداف ايران در اين مسير حركت كرده و به آنچه غرب ميخواهد توجهي نكند لذا ديديد كه در عمل طي سه سال گذشته ابتدا غرب يك بسته پيشنهادي در قبال تعليق كامل غني سازي ارائه داد اما ايران به راه خود ادامه داد سپس بر عليه ايران قطعنامههايي صادر شد كه باز هم تاثيري در اراده ايران نداشت تا جايي كه در آخرين سفر سولانا به تهران از ايران خواست فقط شش هفته غني سازي را تعليق كنند و گفت كه من تعجب ميكنم چگونه ايران تعليق را در قبال اين همه تشويق و كمك از سوي ما نپذيرفت.
البحراني گفت: عقيده من اين است كه ايران با تمسك و پايبندي نسبت به حق خويش نبايد راه گفتگو را ببندد و همچنان باب گفت و گو را باز نگه دارد چرا كه در صورت بستن باب گفت و گو آمريكا خواهد توانست جامعه جهاني را بر عليه ايران بشوراند، آن چيزي كه آمريكائيها ميخواهند.
وي گفت: ايران بايد تحركات ديپلماتيك خود را فعالتر كند و آن را هدفمندتر انجام دهد مخصوصاً با روسيه و عدم تعهد مذاكرات جدي تري را انجام دهد تا به آمريكائيها اجازه ندهند كه از طريق رسانهها به ايران حمله و آن را تحت فشار قرار دهند.
مدير دفتر الجزيره در تهران گفت: ايران اين توانايي را دارد كه جامعه بينالمللي را متقاعد كند كه آنها به دنبال ساخت سلاح نيستند - البته بايد آمريكا را فاكتور بگيرند- چون ايران هر ضمانتي به آمريكاييها بدهد باز هم نميتواند اين كشور را مجاب كند.
وي ادامه داد: ايران براي عدم انحراف از مسير صلحآميز راهحلهاي منطقي ارائه داد و اعلام كرد كه ما به همه ضمانت ميدهيم و حاضريم تحت نظارت آژانس باقي بمانيم و حتي شركتهاي بينالمللي نيز در اين كار شريك شوند به شرط آن كه اين كار در خاك ايران صورت پذيرد اما آمريكا از بيم آينده و اينكه اين امر خطري براي اسرائيل محسوب شود نگران است.
وي گفت: حدود هفت، هشت ماه پيش يا بيشتر در تصاوير جالبي از بوش رئيس جمهور آمريكا وي با انگشت خود به مغز خود اشاره كرد و گفت: حتي نميخواهيم كه ايرانيها به داشتن انرژي هستهاي فكر كنند و اين نشانگر آن است كه اين امر براي آنها سنگين بوده كه براي اولين بار يك كشور اسلامي توانسته به انرژي هستهاي بدون كمك هيچ يك از كشورهاي دنيا و با دستان خود به آن دست يابد و اين امر ابهت و سيطره آنها بر عالم را شكننده ميكند و بايد بگويم كه آمريكا با انرژي هستهاي مشكلي ندارد بلكه با مغز متفكر ايراني مشكل دارد.
وي همچنين نقش رسانهها در جهان را بسيار مهم دانست و گفت: در برخي اوقات رسانهها نقش خطرناكي را ايفاء ميكنند و ايران بايد توجه ويژهاي به رسانهها داشته باشد، رسانهها ميتوانند يك تفكر تحولي را در يك جامعه ايجاد كنند.
مدير دفتر الجزيره با اشاره به سفر سولانا براي ارائه بسته پيشنهادي به تهران گفت: زماني كه سولانا به تهران آمد و منوچهر متكي وزير خارجه بسته پيشنهادي را از او دريافت كرد هيچ عكس العملي نسبت به آن نداشت و موضعي اتخاذ نكرد، ولي حدود يك يا دو ساعت بعد بوش در يك كنفرانس مطبوعاتي در حالي كه در كنار ساركوزي ايستاده بود - در حالي كه ايران هيچ موضعي اعلام نكرده بود و متكي به تنهايي نميتوانست به اين بسته جوابي دهد - از موضع انجام نگرفته توسط ايرانيها سخن گفت و اين نشان دهنده اهميت رسانه است هر چند كه فكر ميكنم بوش ميدانست كه ايران هنوز جوابي به اين بسته نداده است.
وي ادامه داد: اكنون كشورهايي كه در حال حاضر با ايران مذاكره ميكنند گروه 1+5 ميباشند كه آمريكا فقط يكي از شش تا است و اگر ايران، روسيه، آلمان و بقيه را مجاب كند مطمئناً ميتواند مسير را به نفع خود عوض كند.
وي گفت: ايران در زمينه رسانههايي كه با زبان غيرفارسي و به سمت و براي ديگران است قدم برداشته اما هنوز در ابتداي راه قرار دارد و بايد رسانهها را به كاردان بسپارد تا بتواند گفتمان خود را در جهان گسترش دهد.
البحراني گفت: در رسانه اگر گام اول را به اشتباه بداريم اين ساختمان به صورت خطرناكي كج خواهد شد و همينطور بالا خواهد رفت لذا بايد از تجربيات ديگران استفاده كرد و در اين زمينه شبكهاي چون الجزيره نشان داد كه ميتواند شبكهاي قومي كه در جهان حرفهاي زيادي براي گفتن دارد ايجاد كرد، به نظر من ايران امكانات كافي از پول گرفته تا دستهاي توانا و خلاق را در اختيار دارد و بايد از پول در كنار نيروهاي خلاق به خوبي و درستي استفاده كند تا رسانهاي جهاني و موفق داشته باشد.
وي گفت: رسانهها بايد به خوبي از نيروهاي خود پشتيباني كنند تا نيروها با فراغ بال براي رسانه خلاقيت و نوآوري را به ارمغان بياورند.
محمد حسن البحراني با ذكر توانمنديهاي ايرانيان در زمينههاي مختلف هنري سينما و ورزشي، پزشكي و حتي هستهاي گفت: ايران در زمينه كمي به آنچه ميبايست برسد رسيده و رشد خوبي داشت لذا بايد سعي كند كه به كيفيت كار بيفزايد.
انتهاي پيام/خ
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]