تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847306160




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي: كيوسك‌هاي صنايع دستي در مناطق گردشگري راه‌اندازي مي‌شوند صنايع دستي با الگوهاي جديد مصرف كاربردي مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي: كيوسك‌هاي صنايع دستي در مناطق گردشگري راه‌اندازي مي‌شوند صنايع دستي با الگوهاي جديد مصرف كاربردي مي‌شود


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنايع دستي

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: فعاليت در بازارهاي فروش و عرضه‌ي محصولات صنايع دستي معمولا در مسير درست و حرفه‌يي انجام نمي‌شود. بنابراين با مشكل فروش، خواب نقدينگي و ركود در معامله روبه‌رو مي‌شويم كه افزايش قيمت، كاهش كيفيت و از دست دادن سهم بازار را موجب مي‌شود.

مهدي كيايي در گفت‌وگويي تفصيلي با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به تشريح و توضيح وضعيت بازارهاي داخلي و خارجي، نمايشگاه‌هاي صنايع دستي، طرح‌هاي پيشتاز در اين اداره براي امسال، برنامه‌هاي حمايتي از توليد و توليد‌كنندگان، وضعيت پرداخت وام‌هاي بانكي و قرار گرفتن صنايع دستي در سبد جوايز بانك‌ها پرداخت.

واسطه‌ها بيشتر از توليدكنندگان در بازار حضور دارند

وي بازار را موضوعي كليدي در صنايع دستي دانست و با اشاره به انواع بازار در بعد داخلي و خارجي، بيان كرد: در بازار داخلي، روش تبادلات صنايع دستي، مكانيزم سنتي دارد. متأسفانه واسطه‌ها بيشتر از هنرمندان و توليد‌كنندگان در بازار حضور مستقيم دارند كه اين موضوع، سود سرشار و قابل توجهي را براي آن‌ها به ارمغان مي‌آورد، به توليد‌كننده و مصرف‌كننده زيان وارد مي‌كند و در نهايت، قيمت عرضه‌ي محصولات افزايش مي‌يابد كه مشتري متضرر مي‌شود و ميزان خريد كاهش مي‌يابد و توليد‌كنندگان نيز از اين جريان متأثر مي‌شوند. متأسفانه كار علمي و زيربنايي در اين زمينه انجام نشده است، البته اكنون اقداماتي را آغاز كرده‌ايم.

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي ادامه داد: در بازارهاي خارجي نيز كه معمولا صادركنندگان فعال‌اند، بيشتر حضور ما با واسطه است و چون ماهيت حضور اين افراد براي به‌دست آوردن سود بيشتر است، امكان دارد كه از كيفيت غافل شوند يا اعتماد مشتري از بين برود، چون دلال‌ها حاصل دست‌ توليد‌كنندگان را به ارزان‌ترين قيمت ممكن مي‌خرند و آن‌را به هر شكلي صادر مي‌كنند تا سود بيشتري به‌دست آورند.

وي با بيان اين‌كه اداره‌ي كل حمايت از توليد و بازرگاني معاونت صنايع دستي برنامه‌هاي مختلفي را پيش‌بيني كرده است تا بخش توليد و بازرگاني را بتواند سامان‌دهي كند، اظهار داشت: نخستين و بديهي‌ترين گامي كه جامعه از ما انتظار دارد و از طريق آن با صنايع دستي آشنا مي‌شود، موضوع نمايشگاه است. البته فعاليت‌هاي نمايشگاهي از گذشته انجام مي‌شدند، اما اكنون به‌دنبال اين هستيم كه از نمايشگاه‌ها به‌صورت حرفه‌يي بهره‌برداري كنيم، چون نمايشگاه كاركردهاي مختلفي مي‌تواند داشته باشد و زمينه‌ساز فضاي مطلوبي براي ارايه‌ي خلاقيت‌ها باشد كه به ارتقاي كيفيت در رقابت‌ها نيز منجر مي‌شود.

به گفته‌ي او، نمايشگاه‌ها امكان دسترسي به آثار نفيسي را كه ممكن است، مخاطب در تهيه‌ي آن مشكل داشته باشد، فراهم مي‌كند و هنرمندان نمونه نيز در اين فضاها شناسايي مي‌شوند. نمايشگاه سليقه‌ي مشتري‌ها را آشكار مي‌كند و مشخص مي‌شود كه چه محصولي با استقبال بيشتري مواجه است.

نمايشگاه گام مهمي براي اصلاح مبادلات اقتصادي بين توليد‌كننده و خريدار است

كيايي گفت: مشتري‌ها در نمايشگاه‌ها با طيف‌هاي مختلف توليد‌كنندگان آشنا مي‌شوند و توليد‌كننده با دريافت مستقيم نظر مخاطب براي بازار خود، با مطالعه برنامه‌ريزي مي‌كند. نمايشگاه گام مهمي براي اصلاح مبادلات اقتصادي بين توليد‌كننده و خريدار است. حمايت دولت با اختصاص يارانه براي حضور رايگان هنرمندان در نمايشگاه‌ها نيز يكي از اقدامات مؤثر با هدف تقويت بنيه‌ي اقتصادي توليد‌كنندگان محسوب مي‌شود.

وي در ادامه با اشاره به نقش فرهنگي نمايشگاه‌هاي صنايع دستي، بيان كرد: صنايع دستي در زمره‌ي بخشي از فعاليت‌هاي دولت محسوب مي‌شود كه مورد علاقه‌ و توجه همه‌ي اقشار جامعه است. در هر طيفي از جامعه، علاقه به صنايع دستي مشاهده مي‌شود، بنابراين برگزاري نمايشگاه صنايع دستي كاركرد جدي فرهنگي دارد.

او در اين زمينه به نمايشگاه سراسري صنايع دستي برتر و هداياي جمهوري اسلامي ايران كه به‌مناسبت روز جهاني صنايع دستي در تبريز برگزار شده بود، اشاره كرد و افزود: حدود 600 هزار نفر در شش روز از اين نمايشگاه ديدن كردند و تعداد بازديد‌كنندگان و ميزان فروش در بخش توليدات زنده از ديگر بخش‌ها، بيشتر بود و اين موضوع، از تأثير ظرفيت نمايشگاه‌ها در بستر فرهنگي نشان دارد.

15 استان امسال مجوز برپايي نمايشگاه سراسري صنايع دستي را گرفته‌اند

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي با بيان اين‌كه صنايع دستي افتخار فرهنگي كشور است و در نمايشگاه‌هاي آن، تابلوي زيبايي از تنوع فرهنگي و اقوام ايراني به‌شكل متحد نشان داده مي‌شود، به رويكرد اين اداره در برگزاري نمايشگاه‌هاي صنايع دستي براساس اين شرايط اشاره كرد و گفت: نمايشگاه‌هاي داخلي متناسب با توان، ظرفيت مديريتي، اجرايي و اعتباري به سه دسته‌ي منطقه‌يي، استاني و سراسري تقسيم شده‌اند و با توجه به ظرفيت اجرايي، تجربه‌هاي گذشته و فضاي مناسب نمايشگاهي، امسال به 15 استان براي برپايي نمايشگاه سراسري مجوز داده شده است.

وي بيان كرد: وقتي از نمايشگاه سراسري صحبت مي‌شود، بايد استان برگزاركننده توانايي ايجاد دست كم 200غرفه، برگزاري همايش‌ها و برنامه‌هاي جنبي، امكان اسكان هنرمندان با اختصاص يارانه‌ي دولتي به‌صورت رايگان و پوشش خبري و تبليغاتي را داشته باشد. براساس ارزيابي‌هاي كارشناسي اين اداره از نمايشگاه‌هاي سراسري سال گذشته، امسال 15 استان مجوز برپايي نمايشگاه سراسري را دريافت كرده و تاكنون چهار نمايشگاه برگزار شده‌اند. تلاش مي‌شود، در جريان‌ برپايي نمايشگاه‌ها از فن‌آوري‌هاي جديد و علمي بهره‌مند شويم.

به اعتقاد او، از ابتداي سال، معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري روند برگزاري نمايشگاه‌هاي صنايع دستي را به‌صورت حرفه‌يي براي استفاده‌ي بهينه از سرمايه‌ در دستور كار قرار داده است و اين حركت طيفي آغازشده را نيز هنرمندان و شركت‌كنندگان در نمايشگاه‌ها تأييد مي‌كنند.

حضور در 9 نمايشگاه خارجي در دستور كار قرار گرفت

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي با بيان اين‌كه در نمايشگاه‌هاي خارجي تأكيد و نگرش بيشتر بر شركت در نمايشگاه‌هاي تخصصي بين‌المللي است، افزود: تاكنون حضور در 9 نمايشگاه خارجي در دستور كار قرار گرفته است كه در صورت تأمين اعتبار و فراهم‌ شدن زمينه‌ي حضور، شركت در اين نمايشگاه‌ها امكان‌پذير مي‌شود. هم‌چنين حضور در برخي كشورها كه تفاهم‌نامه‌هاي فرهنگي با ايران دارند، به‌مناسبت هفته‌ي فرهنگي پيش‌بيني شده است كه اين حضور در كنار بخش‌هاي گردشگري تجربه مي‌شود.

كيايي درباره‌ي اساس انتخاب 9 نمايشگاه بين‌المللي صنايع دستي، اظهار كرد: نمايشگاه‌هاي بسياري در دنيا در حوزه‌ي صنايع دستي برپا مي‌شوند، اما اين 9 نمايشگاه براساس تخصصي بودن، نزديكي به بازارهاي هدف، ميزان فروش و نياز مخاطبان انتخاب شده‌اند و تلاش شده است كه از بازخورد توليد‌كنندگان و نظر صادر‌كنندگان شركت‌كننده در نمايشگاه‌هاي سال گذشته، در مطالعات و تصميم‌گيري‌ها استفاده شود.

وي نبود شناخت از بازارهاي هدف و بي‌اطلاعي توليد‌كننده از سليقه و نياز اين بازارها را از بزرگ‌ترين مشكلات دولت در صادرات صنايع دستي دانست و ادامه داد: توسعه، ترويج و ارايه‌ي صنايع دستي در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي و تخصصي، شناسايي خريداران اصلي، تعامل با تجار، صادر‌كنندگان و متقاضيان خارجي از جمله اهداف حضور در نمايشگاه‌هاي خارجي است. امسال نيز رويكرد اعزام هنرمندان صاحب‌نام براي توليد زنده در نمايشگاه‌ها و صادر‌كنندگان مانند سال گذشته پي‌گيري مي‌شود و ما بستر مناسب را براي حضور صنايع دستي در خارج از كشور در اين قالب مي‌بينيم.

براي انتخاب نمايشگاه‌هاي خارجي به آزمون و خطا نيازي نداريم

او در پاسخ به اين پرسش كه انتخاب بازارهاي هدف براي ارايه‌ي صنايع دستي براساس آزمون خطا و شناخت گذشتگان است يا نظر كارشناسي در انتخاب اين بازارها اعمال شده است؟ به خبرنگار ايسنا گفت: ما با يك نگاه تخصصي و مطالعه‌شده در كشورهاي هدف براي امتحان بازار حضور مي‌يابيم و حتما نظر‌سنجي مي‌كنيم و به آزمون و خطا نيازي نداريم. متأسفانه برخي مناطق را در گذشته از دست داده‌ايم و ممكن است، اين برنامه‌ها اصلاح شوند. به هر حال، رويكرد ما اين است كه حضور ايران براساس نظرسنجي، ارزيابي و بازاريابي باشد. در نمايشگاه‌هاي سال گذشته از بازديد‌كنندگان نظرسنجي شد، چون بازخورد حضور ايران در نمايشگاه‌هاي صنايع دستي به سياست‌گذاري صادرات كمك مي‌كند.

صنايع دستي با نظر تخصصي در نمايشگاه‌هاي گردشگري حضور مي‌يابد

كيايي درباره‌ي جايگاه صنايع دستي در نمايشگاه‌هاي گردشگري و ميزان مشاركت در اين نمايشگاه‌ها، اظهار داشت: بخشي از حضور صنايع دستي ايران در خارج از كشور در زمينه‌ي نمايشگاه‌هاي غيرتخصصي و همراه با بخش‌هاي ديگر مانند گردشگري متمركز است. مذاكراتي انجام شده‌اند كه صنايع‌ دستي با نظر تخصصي‌ در نمايشگاه‌هاي گردشگري حضور يابد تا از بستر گردشگري استفاده شود. براساس دستور رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي تعامل دو بخش صنايع دستي و گردشگري با ستاد تبليغات و نمايشگاه‌هاي اين سازمان مذاكراتي شده و طرح‌هايي داده شده‌اند و منتظريم با تمركز و همگرايي، از امكانات سازماني در حوزه‌ي گردشگري بهره‌برداري بيشتري داشته باشيم.

سياست‌گذاري در اصلاح روابط بازار از وظايف مهم دولت است

وي در ادامه با بيان اين‌كه ايجاد مشكل در بازار فروش و عرضه‌ي محصولات صنايع دستي در داخل و خارج كشور يكي از آسيب‌هاي اصلي متوجه‌ي صنايع دستي كشور است، بيان كرد: هرگاه توليد محصول، توجيه اقتصادي خود را از دست دهد، به تعطيلي و نابودي محكوم است. بنابراين يكي از وظايف مهم دولت، سياست‌گذاري در اصلاح روابط بازار است و بايد با مكانيزم‌هاي مختلف، كمك كنيم تا قيمت تمام‌شده‌ي محصولات توليد‌شده، كاهش و كيفيت محصولات افزايش يابد و مكان مناسب عرضه‌ي آن‌ها فراهم شود و دولت نيز براي ارايه‌ي محصولات، پوشش تبليغاتي مناسب دهد.

كيايي با يادآوري چهار عنصر اصلي آميخته در بازاريابي با عنوان 4P، يعني محصول، قيمت، مكان و تبليغات، افزود: سياست كاري را برسامان‌دهي اين چهار عنصر متمركز كرده‌ايم و براساس آن پيش مي‌رويم. با اصلاح روش‌هاي توليد، اصالت محصول حفظ و فضاي استاندارد كارگاه‌ها بهينه و استاندارد مي‌شود و در كنار آن، تلاش خواهد شد تا هزينه‌هاي جنبي كاهش يابد. در بخش بازار نيز تبليغات پي‌گيري مي‌شود. رويكرد رسانه‌ها نيز اكنون مناسب است.

وي با اشاره به ايجاد شهرك‌ها و بازارچه‌هاي صنايع دستي با هدف سامان‌دهي بازار، يادآوري كرد: به پيشنهاد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تا پايان دور دوم سفر‌هاي استاني هيأت دولت، در هر استان يك شهرك و دست‌كم يك بازارچه‌ي دايمي صنايع‌ دستي ايجاد مي‌شود كه از اقدامات زيربنايي براي مسايل مرتبط با اقتصاد صنايع‌ دستي است.

بازارچه‌ها و شهرك‌ها، صنايع دستي را به مجموعه مبادلات اقتصادي بازمي‌گردانند

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي ايجاد فضاي استاندارد و مناسب براي توليد و كاركرد فرهنگي را براي نمايش دايمي توليدات زنده‌ي صنايع دستي در گردشگري از جمله رويكردهاي دولت با ساخت شهرك‌ها و بازارچه‌هاي صنايع دستي ارزيابي كرد و گفت: مسافران معمولا با مشكل تهيه‌ي سوغات مواجه‌اند، چون فروشگاه‌هاي صنايع دستي در نقاط مختلف شهر پراكنده‌اند. بنابراين بازارچه‌هاي دايمي صنايع دستي به‌صورت متمركز در فضاي شهري ايجاد مي‌شوند تا گردشگران به‌راحتي امكان دسترسي به صنايع دستي آن منطقه را داشته باشند. اين از اقدامات زيربنايي است كه موجب مي‌شود، صنايع دستي به‌عنوان ارزش و كاركرد اقتصادي به مجموعه‌ي مبادلات اقتصادي كشور بازگردد.

چهار ميليارد تومان فروش نوروزي صنايع دستي

او در ادامه درباره‌ي ايجاد بازارچه‌هاي موقت صنايع دستي، اظهار كرد: به دلايل فرهنگي و در مقاطعي از سال، امكان سفر در كشور افزايش مي‌يابد و اين شرايط، بهترين فضا را براي فروش و ارايه‌ي صنايع دستي فراهم مي‌كند. نوروز امسال با استفاده از اين ظرفيت در فضاهاي گردشگري، بازارچه‌هاي موقت صنايع دستي ايجاد شدند كه با وجود نبود نظام آماري رسمي و دقيق، ولي طبق ارزيابي به‌عمل آمده از استان‌ها، چهار ميليارد تومان فروش نوروزي صنايع دستي گزارش شد. اين موضوع نشان مي‌دهد كه پي‌گيري و اصلاح روش‌ها چه تأثيراتي دارد. البته نبايد فراموش كرد كه ايراني‌ها بدون اعمال فشار اين آثار را خريده‌اند.

وي از راه‌اندازي كيوسك‌هاي دايمي فروش صنايع دستي در سايت‌هاي تاريخي و طبيعي گردشگري كه بيشترين بازديد‌كننده را دارند، خبر داد و بيان كرد: تلاش مي‌شود، در تعاملي با بخش خصوصي، اين طرح اجرا شود. تاكنون مطالعات نخست آن انجام شده‌اند و پس از طراحي نظام فروش درستي، مجري مناسبي از بخش خصوصي شناسايي و كار با نظارت معاونت‌هاي صنايع دستي استان‌ها آغاز مي‌شود تا اين كار، ابزاري براي كمك به ارتقاي فروش صنايع دستي باشد.

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني در ادامه‌ي گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، بسته‌بندي نامناسب را يكي از آسيب‌هاي جدي متوجه‌ي فروش صنايع دستي كشور دانست و افزود: طرحي براي بسته‌بندي در معاونت صنايع دستي درحال پي‌گيري است، چون بسته‌بندي از اركان مهم در بازاريابي به‌شمار مي‌آيد.

659 هزار و 966 ميليون ريال مجموع تسهيلات پرداخت‌شده در سال گذشته

پرداخت تسهيلات به صنايع دستي تحت تأ ثير سياست‌هاي انقباضي در برداشت وام

وي درباره‌ي سياست‌ها و برنامه‌هاي اين اداره در حمايت از توليد و توليد‌كننده، گفت: اعطاي تسهيلات خوداشتغالي در قالب وام‌هاي قابل واگذاري در بنگاه‌هاي زودبازده، از جمله‌ي اين سياست‌هاي حمايتي است. سهم صنايع دستي در سال گذشته قابل توجه بوده است، به‌طوري كه سال 1386، سه‌هزار و 773 طرح با تسهيلات خوداشتغالي در استان‌هاي مختلف بهره‌برداري شدند و براساس گزارش‌ها، پنج‌هزار و 529 نفر در اين بخش شاغل شدند و در مجموع، 659 هزار و 966 ميليون ريال تسهيلات پرداخت شد.

كيايي درباره‌ي دلايل معطلي و بلاتكليفي برخي از پرونده‌ها براي دريافت تسهيلات مالي و اقدامات انجام‌شده ازسوي اين اداره براي رفع اين مسأله، توضيح داد: در ماه‌هاي اخير با توجه به سياست‌هاي انقباضي در برداشت وام‌ها به‌صورت عمومي، اين بخش نيز مقداري تحت تأثير قرار گرفته است. البته تاكنون وزارت كار و امور اجتماعي و صندوق مهر امام رضا (ع) در اين زمينه همكاري‌هاي خوب و قابل تقديري كرده‌اند.

وي ادامه داد: مذاكراتي با وزارت كار و امور اجتماعي و صندوق مهر امام رضا (ع) درحال انجام‌اند و با پي‌گيري‌هايي كه مي‌شوند و قول‌هاي مساعدي كه داده شده‌اند، اميدواريم بخش صنايع دستي به‌دليل ويژگي‌هاي خاص، در دريافت تسهيلات مستثنا شود و روند مطلوبي كه در سال‌هاي گذشته وجود داشته است، دوباره به جريان افتد.

او بيان كرد: به شيوه‌هاي مختلفي درحال پي‌گيري وام و تسهيلات هنرمندان هستيم و آمارهايي كه ارايه ‌شده، مورد توجه‌اند. در ارزيابي از وضعيت هنرمندان، توجه به نقدينگي و كمك به معيشت آن‌ها نيز قابل توجه است.

امكان پرداخت تسهيلات با اجراي طرح مشاغل خانگي و تيپ

كيايي با اعتقاد به اين‌كه نوع حمايت، در سياست‌ كلان تجلي مي‌يابد، گفت: با وزارت كار و تأمين اجتماعي تفاهم‌نامه‌اي درباره‌ي طرح مشاغل خانگي امضا شده است كه امكان پرداخت تسهيلات از طريق آن فراهم مي‌شود. هم‌چنين طرح تيپ براي تمام رشته‌هاي صنايع دستي با هدف گرفتن وام خوداشتغالي در دست تدوين است و اگر مراحل تصويب آن طي شود و با وزارت كار به توافق برسيم، از اين راه نيز زمينه‌ي پرداخت تسهيلات را مي‌توان فراهم كرد. البته بخشي از اين كار متأثر از سياست‌هاي كلي دولت است و ما نيز از وضعيت مالي دولت نسبت به پرداخت وام، بي‌نصيب نيستيم؛ اما تلاش مي‌شود، اين موضوع پي‌گيري شود.

كاربردي شدن صنايع دستي با استفاده از الگوهاي جديد مصرف

مطالعات پنج رشته تا پايان سال به نتيجه مي‌رسد

مدير كل حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي با اشاره به طرح كاربردي‌ كردن صنايع دستي با الگوهاي جديد مصرف‌، اظهار كرد: درحال برنامه‌ريزي براي اين‌ طرح هستيم، چون يكي از مشكلات در بخش توليد، زماني بروز مي‌كند كه هم‌سويي و هماهنگي محصول با نياز و مصرف از بين مي‌رود. بنابراين يكي از رويكردهاي دولت، كمك براي اصلاح اين مسأله است.

وي ادامه داد: امسال مطالعات كاربردي شدن پنج رشته‌ي صنايع دستي از ميان توليدات تك و چندمحصولي با هدف احيا در بازار و كاربردي شدن مطابق با الگوهاي جديد مصرف آغاز مي‌شود و تا پايان سال به نتيجه مي‌رسد.

به گفته‌ي او، كاربردي شدن زماني ميسر مي‌شود كه مطالعات درست انجام شود. اگر خروجي اين مطالعات درست باشد، به اجراي اين الگو كمك مي‌شود و در اين راه، حتما از صاحبان نظر و متخصصان دانشگاهي استفاده مي‌شود. اكنون طرح اين پروژه تصويب شده است و درحال انتخاب مشاور داراي شرايط هستيم. اين طرح جزو پروژه‌هاي پيشتاز امسال است.

اجراي مصوبه‌ي دولت درباره‌ي اختصاص 20 درصد از جوايز بانك‌ها به صنايع دستي

وي قرار گرفتن صنايع دستي در سبد جوايز بانك‌ها را از ديگر محورهاي فعاليتي اين بخش دانست و افزود: تعامل و ارتباط با بانك‌ها براي اجرايي ‌شدن مصوبه‌ي هيأت دولت مبني‌ بر اختصاص 20 درصد از جوايز بانك‌ها به صنايع دستي آغاز شده است و در مرحله‌ي نخست قرعه‌كشي بانك‌ها در تابستان امسال، صنايع دستي در سبد جوايز قرار مي‌گيرد.

كيايي اظهار كرد: بانك‌ها از اين موضوع استقبال كرده‌اند و دستورالعمل‌ چگونگي معرفي آثار تنظيم شده است. براي تمركززدايي در اجرا نيز هر استاني را مكلف كرده‌ايم كه با هماهنگي‌ سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان با سرپرست بانك‌هاي آن استان تعامل برقرار ‌كند تا اين حركت در 30 استان به‌صورت موج فراگيري شكل گيرد.

او بانك‌هاي مركزي، ملت، كشاورزي، رفاه كارگران، سپه، تجارت، اقتصاد‌ نوين و صادرات را بانك‌هاي مورد تعامل اعلام و بيان كرد: پس از مرحله‌ي نخست قرعه‌كشي، نحوه‌ي مشاركت بانك‌ها در اين طرح آسيب‌شناسي مي‌شود كه اگر مشكلي در نحوه‌ي ارتباط بود تا پايان سال و در مرحله‌ي دوم قرعه‌كشي بانك‌ها رفع شود.

وي با اشاره به دستاوردهاي قرار گرفتن صنايع دستي در سبد جوايز بانك‌ها، گفت: با اين حركت بخش فروش و عرضه‌ي صنايع‌ دستي تحت تأثير قرار مي‌گيرد و با توجه به اين‌كه ماهيت بانك‌ها روي تبليغات گسترده است، ناخودآگاه در جريان تبليغ قرار مي‌گيريم كه در فرهنگ عمومي تأثير مي‌گذارد.

كيايي تأكيد كرد: قرار گرفتن صنايع دستي در سبد جوايز بر جايگاه صنايع دستي به‌عنوان هديه‌اي ارزشمند تأكيد مي‌كند و در شرايطي كه هنرمندان نسبت به از دست رفتن جايگاه صنايع دستي گله دارند، اين حضور در حفظ جايگاه فرهنگي صنايع دستي مي‌تواند مؤثر باشد.

انتهاي پيام
 شنبه 22 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن