واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: گوگل وارد دنياي مجازي شد
Google"s Lively، يك پروژه مبتني بر وب و يك دنياي مجازي نظير Second Life به شمار ميرود.
نسترن صائبي- گوگل، سردمدار جستوجوي اينترنتي، پس از موفقيت در سازماندهي اطلاعات جهاني، اين بار دست روي دنياي فانتزي گذاشته است.
اين شركت سهشنبه گذشته سرويس جديدي در زمينه نرمافزار سه بعدي معرفي كرد كه به افراد امكان ميدهد در اتاقهاي الكترونيكي يا نسخههاي مجازي دنياي واقعي به گشت و گذار بپردازند.
Google"s Lively، يك پروژه مبتني بر وب و يك دنياي مجازي نظير Second Life به شمار ميرود. البته اين غول اينترنتي قصد دارد اين دنياي مجازي را به بخشي از زندگي روزمره كاربران خود تبديل كند.
مقامات گوگل اعتقاد دارند Lively ميتواند كاربران را تشويق كند كه دنياي مجازي را به جاي دنياي واقعي تجربه كنند. به گفته آنان، Lively بسيار شبيه دنياي مجازي 5 ساله Second Life است با اين تفاوت كه اين دنيا كاملا رايگان بوده و لازم نيست كه كاربران در آن به مسايل مادي فكر كنند و با نصب يك بسته نرمافزاري كم حجم ميتوانند به راحتي از هر وب سايتي، حتي از شبكههاي اجتماعي يا وبلاگها به دنياي Lively وارد شوند.ورود به دنياي Lively هماكنون از طريق سرويس Facebook، يكي از پرطرفدارترين شبكههاي اجتماعي تحت وب، ميسر است و گوگل قصد دارد نسخههاي مناسبتر آن را براي شبكههاي اجتماعي بزرگتر نظير MySpace نيز طراحي كند.
نينيان وانگ، يكي از مهندسان گوگل كه از سال گذشته تاكنون روي پروژه Lively كار ميكند، ميگويد: ميدانيم كه افراد بيشتر زمان خود را در شبكههاي اجتماعي آنلاين سپري ميكنند، ما فقط سعي داريم تا اين محيط را براي آنها لذتبخشتر كنيم.
اگرچه گوگل در زمينه موتور جستوجو يك غول بيرقيب است و تاكنون نيز از طريق اين ابزار جستوجو پول زيادي به جيب زده، اما اين بار سرويس معرفي كرده كه كاملا رايگان است.
از محصولات جنبي گوگل كه تاكنون طراحي شده ميتوان به نرمافزار سه بعدي «Earth»، ابزار Picasa براي به اشتراكگذاري تصاوير و برنامههاي ويرايش كلمات، تقويم و صفحات گسترده اشاره كرد كه همه اين موارد براي كاربران هزينه دربرداشت و حال كمي سوال برانگيز است كه وانگ در اين مورد ميگويد: گوگل قصد ندارد از طريق تبليغات در دنياي مجازي Lively درآمدزايي كند.
از جهت ديگر ميتوان گفت: هرچند به نظر ميرسد كه گوگل در راهاندازي Lively به مسايل اداري اهميتي نداده، اما همين سرويس به طور غيرمستقيم به درآمدزايي گوگل كمك ميكند زيرا افراد را تشويق ميكند كه زمان بيشتري را آنلاين بگذرانند.
مديريت گوگل معتقد است كه وبگردي مداوم كاربران نهايتا آنها را به كليكهاي پولساز بيشتري هدايت ميكند يا بر اساس نتايج جستوجوي آنان در گوگل يا ميليونها صفحه وب ديگر، گوگل علايق كاربران را متوجه شود و تبليغاتي را متناسب با سلايق آنها ارايه دهد.
كاربران Lively، همانند Second Life ميتوانند خود را در قالب يك آواتار يا شخصيت مجازي كه ميتواند زن، مرد يا حتي يك شي باشد درآورند.
كاربران ميتوانند با چند كليك ساده ماوس لباسها يا ظاهر شخصيت مجازي خود را همانگونه كه ميخواهند تغيير دهند.اين سرويس همچنين به كاربران امكان ميدهد كه مكانهاي ديجيتالي مختلفي را از كافيشاپ گرفته تا يك جزيره ناشناخته براي پرسه زدن در دنياي مجازي طراحي كنند.
كاربران با دستكاري در قسمت تنظيمات اين سرويس نيز ميتوانند دكوراسيون خانه مجازي خود را با سليقه خود تغيير دهند، مثلا مبلمان خود را تعويض كنند يا از تلويزيونهاي با صفحه نمايش بزرگ مجازي استفاده كنند.آنها حتي ميتوانند در تلويزيون خود كليپهاي مختلفي از سرويسهاي YouTube يا سرويسهاي مشابه تماشا كنند.
كاربران Lively همچنين ميتوانند دوستان و خانواده خود را به اين دنياي مجازي دعوت كنند. در اين محيط همانند دنياي واقعي ميتوانند چت كنند، گريه كنند، همديگر را در آغوش بگيرند، بخندند و حتي با شخصيتهاي يك بازي ويديويي به تعامل بپردازند.
گوگل اعلام كرده كه كاربران Lively بايد حداقل 13 سال سن داشته باشند تا از اين طريق از موارد كودك آزاري يا انتشار محتواهاي مستهجن براي كودكان جلوگيري شود.
وانگ ميگويد: كاربران با سفارشي كردن ظاهر آواتار خود، به نوعي شخصيت خود را به نمايش خواهند گذاشت.گوگل چندين ماه را براي آزمايش دنياي مجازي Lively صرف كرده و قبل از راهاندازي اين سرويس به طور همگاني، آن را توسط دانشجويان دانشگاه ايالت آريزونا به بوته آزمايش گذاشته است.
Lively هم اكنون در آدرس www.Lively.com در دسترس است و كاربران از طريق وب سايت شبكه اجتماعي Facebook نيز ميتوانند به اين دنياي مجازي راه پيدا كنند.
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]