واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: محيط زيست - سوختن زباله كام مردم سراوان را تلخ كرده است
محيط زيست - سوختن زباله كام مردم سراوان را تلخ كرده است
فارس: دود حاصل از سوختن زباله در سراوان، كام مردم اين منطقه را تلخ كرده و موجب اعتراضهاي مكرر آنان شده است. مدت هاست كه به هنگام عبور از منطقه سرسبز سراوان و جنگلهاي بكر و درختان كاج سر به فلك كشيده آن، بوي دود و تعفن ناشي از آتش زدن زباله در مركز دفن زباله سراوان تا كيلومترها مشام انسان را آزار ميدهد. سراوان زيبا كه در دل باغهاي سرسبز خود، آلوچههاي شيرين و تمشكهاي قرمز و ترش را پرورش ميدهد زبانزد خاص و عام بوده، اما از مدتها قبل اين بهشت كوچك به جهنمي سرسبز تبديل شده و امان مردم منطقه را بريده و اعتراضهاي آنان را برانگيخته است. يكي از اهالي قديمي سراوان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: بوي تعفن زباله بچههاي كوچك و همسرم را دچار بيماري كرده است. وي كه خواست نامش فاش نشود اظهار داشت: متاسفانه مسوولان استان دردها را ديده و حرفهاي ما را ميشنوند اما هيچ چارهاي براي درمان اين دردها پيدا نميكنند. وي با انتقاد از عملكرد شوراي شهر سراوان افزود: يكي از وظايف مهم شوراها رسيدگي به امورات بر حق مردم است ولي تاكنون هيچ حركتي از سوي شورا انجام نگرفته است. اين شهروند سراواني گفت: اكثر مردم سراوان در شغل كشاورزي و باغداري فعاليت دارند و از قشر كمدرآمد جامعه هستند.
وي تاكيد كرد: از مسوولان استان ميخواهيم فقط يك شب را مهمان خانههاي ما باشند و از نزديك درد مردم منطقه را ببينند شايد از خود حركتي نشان داده و به فكر حل مشكل سراوان باشند. يكي از كسبه سراوان كه از وضعيت نابهنجار اين منطقه به شدت گلهمند بود نيز گفت: گاهي شدت دود به قدري است كه تا صبح سرفه ميكنيم يا مجبور به استفاده از ماسك هستيم در حالي كه نميدانيم تا كي بايد تاوان اشتباهات برخي از مسوولان استان را دهيم. رئيس شوراي سراوان در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به وضعيت زباله سراوان گفت: براي برطرف كردن مشكل زباله سراوان از زمان آغاز بهكار شوراي دوره سوم، جلسات مكرري با مسوولان استان و استاندار گيلان برگزار كرديم و مكاتبات زيادي با محيط زيست، فرمانداري و استانداري انجام گرفت و اخيرا نيز رئيس سازمان محيط زيست كشور به همراه استاندار به منطقه سراوان آمده و از نزديك مسئله را بررسي كردند و قول دادند كه تا اول مهر امسال مركز دفن زباله سراوان جمعآوري شود. اسماعيل غلامپور افزود: ما براي پيگيري حل مشكل زباله سراوان طوماري با امضاي مردم سراوان براي رئيسجمهور ارسال كرديم كه ايشان نيز پاسخ نامه ما را دادند و خواستار پيگيري موضوع شدند. غلامپور كه عضو كميته بحران زباله سراوان نيز هست، خاطرنشان كرد: مشكل زباله سراوان براي مردم منطقه دردسرهاي زيادي ايجاد كرده است و ما بارها اين مسئله را از طريق رسانهها به گوش مسوولان رسانديم و هرگز در اين زمينه كوتاهي نكرديم.
وي گفت: اميدواريم تا اول مهر امسال مركز دفن زباله سراوان جمعآوري شود و مردم از گرفتاري و مشكلات آن رهايي يابند. در ادامه اين گزارش، رئيس كميسيون فرهنگي شوراي شهر رشت نيز اظهار داشت: بازديد رئيس سازمان محيط زيست كشور از منطقه سراوان يك سويه بود و بايد بهگونهاي هماهنگي صورت ميگرفت كه مشكل حل شود. محمد حسن عاقلمنش وجود شيرابههاي ناشي از زباله سراوان را مشكل اساسي دانست و افزود: حل مشكل زباله سراوان به همت استاني بستگي دارد نه اينكه گناه را به گردن يكديگر بيندازيم. رئيس اداره مبارزه با بيماريهاي دامي دامپزشكي گيلان نيز در گفتوگو با خبرنگار فارس در خصوص استفاده دام از زبالههاي سراوان گفت: يكي از اعتراضهاي ما به محلهاي دپوي زباله گيلان و محل تجمع گاوهاست. محمد ابراهيمي افزود: جلسهاي در اين رابطه با سازمان بازيافت برگزار كرده و اعتراضهاي خود را به آنان مطرح كرديم و اعلام كرديم كه نه تنها دامهاي روستايي با استفاده از زبالههاي سراوان دچار بيماري ميشوند، بلكه موجب شيوع بيماريها نيز خواهند شد. وي تصريح كرد: دامدار روستايي مقصر نيست زيرا بينش او از قديم رها كردن دام در فضاي آزاد است و لذا بايد راهكار اساسي براي اينكار در نظر گرفته شود. ابراهيمي ديواركشي را از راههاي مناسب براي جلوگيري از ورود دام به منطقه زباله عنوان كرد و تاكيد كرد: سيستم پرورش دام در گيلان سنتي و به صورت چراي « چريدن» آزادست و حيوان نيز در چراي آزاد همه چيز ميخورد كه با سلامت انسان در ارتباط است. رئيس اداره مبارزه با بيماريهاي دامي دامپزشكي گيلان خاطرنشان كرد: از آنجا كه سيستم جغرافيايي گيلان با ساير استانهاي كشور متفاوت است، راهاندازي كارخانه كمپوست جوابگو نيست و بايد فكر اساسي شود. به گزارش فارس، اعتراض مردم سراوان ادامه دارد و همچنان و مكررا، خواستار رسيدگي مسوولان به وضعيت زباله منطقه هستند.
استان گيلان با داشتن جمعيت دو ميليون و 400 هزار نفر، روزانه بيش از يكهزار و 400 تن زباله توليد ميشود كه اين رقم در ايام تعطيل سال به دليل ورود مسافران و گردشگران تا دو هزار تن در روز افزايش مييابد. همچنين سرانه توليد زباله شهري براي هر نفر 750 گرم در روز و هر نفر روستايي 350 گرم است.
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]