واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه: در عمل بايد نشان دهيم كه پيرو مكتب امام صادق (ع) هستيم نه در شعارها
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: حجت الاسلام سيد رضا تقوي با اشاره به رواياتي از اهل بيت (ع)، با بيان اينكه عقايدمان را بايد در عمل، رفتار، نگاه، اعضا و جوارح تجلي بخشيم، اظهار داشت: در عمل بايد نشان دهيم كه پيرو مكتب امام صادق (ع) هستيم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران« ايسكانيوز» حجت الاسلام سيد رضا تقوي رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه در سخنراني پيش از خطبه نماز جمعه تهران با اشاره به سيره نبوي در خصوص برخورد پيامبر با مردم جامعه اظهار داشت: سيره نبي اكرم مي تواند سرلوحه زندگي ما قرار گيرد و از مكتب نبي اكرم درس چگونگي برخورد با مردم را بياموزيم.
تقوي با بيان اينكه استعدادهاي انسان در بستر اجتماع شكوفا ميشود، اظهار داشت: رشد، پيشرفت و موفقيت هر انساني مديون تلاشهاي ديگران است.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه يكي از مواردي را كه در تنظيم اين قوانين، ايجاد آرامش و ... در جامعه موثر است، اخلاق اجتماعي دانست و گفت: زير پا گذاشتن فضليتهاي اخلاقي موجب ميشود تا جامعه از هم پاشيده شود و ناديده انگاشتن اخلاق، به فرو پاشي و شكست جامعه ميانجامد.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران افزود: اخلاق اجتماعي نوع برخورد انسان با ديگران است، حيات اجتماعي يك مجموعه انساني به اخلاق اجتماعي نيازمند است.
وي با بيان اينكه نوع ارتباط و داد و ستدها، برخي حقوق و تكاليف را براي انسانها ايجاد ميكند، اظهار داشت: اينها بايد بر اساس قانون و ضابطهمند باشد تا تنازع و تصادم ايجاد نشود.
تقوي خاطر نشان كرد: رشد و پيشرفت هر انسان موفقي مديون تلاش هاي ديگر افراد جامعه است اگر مقدمات اين موفقيت توسط ديگران مهيا نشود فرد پيروز نمي شود.
سخنران قبل از خطبههاي نماز جمعه تهران خاطر نشان كرد: ارتباط با ديگران رعايت حقوقي را مي طلبد كه بايد ضابطه مند باشد تا انسانها براي جذب منابع تنازع نداشته باشند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه بر ضرورت رعايت اخلاق اجتماعي در جامعه و مردم دوستي واقعي در ميان مسئولان تاكيد كرد و پيامبر را الگوي مناسب تحقق اين امور برشمرد.
وي تصريح كرد : بد اخلاقي و زير پا گذاشتن فضائل اخلاقي موجب از هم پاشيدگي جامعه مي شود ولي حسن خلق دشمني را مي زدايد.
تقوي بر رعايت فضائل اخلاقي مانند صداقت، امانتداري، ايثار و فداكاري، گذشت، حسنخلق و ... تاكيد كرد و گفت: در صورت رعايت اينگونه موارد ميتوانيم در دنيا نمونهاي از بهشت را ايجاد كنيم و بهشت زندگي انسان در سايه اخلاق نيكو تحقق پيدا ميكند.
وي افزود: رعايت معيارهاي اخلاقي در سيره نبي به خاطر منفعت طلبي پيامبر نبود بلكه او به ارزش هاي اخلاقي اعتقاد داشت، پيامبر اخلاق اجتماعي را بر اساس مردم دوستي انجام مي داد.
سخنران قبل از خطبههاي نماز جمعه تهران با اشاره به رواياتي از اهل بيت (ع)، با بيان اينكه عقايدمان را بايد در عمل، رفتار، نگاه، اعضا و جوارح تجلي بخشيم، اظهار داشت: در عمل بايد نشان دهيم كه پيرو مكتب امام صادق (ع) هستيم.
وي در ادامه افزود: اين طور نباشد كه افراد وقتي كه مي خواهند راي جمع كنند شعار مردم دوستي دهند و بعد از آن زمان ، آن شعار را فراموش كنند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه به سيره نبوي در مناسبات اجتماعي اشاره و تصريح كرد: هيچ رفتاري از پيامبر اكرم (ص) نشنيده و نخواندهايم كه خارج از چارچوبهاي اخلاقي صورت گرفته باشد.
وي با بيان اينكه پيامبر اكرم (ص) اخلاق اجتماعي را بر اساس مردمدوستي انجام ميداد، اضافه كرد: نبايد به عنوان مثال در مقطعي خاص براي كسب رأي مردم اظهار مردمدوستي كنيم و بعد از رأي آوردن آنها را فراموش كنيم.
تقوي با بيان اينكه پيامبر (ص) در مردمدوستي به شدت خود را به زحمت ميانداخت، خاطرنشان كرد: طبيعي است كسي كه نسبت به مردم احساس دوستي ميكند، نسبت به قرار گرفتن آنها در مسير ايمان تعلق خاطر و دغدغه خواهد داشت.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران مردمزيستي را ديگر اخلاق اجتماعي پيامبر عنوان كرد و افزود: پيامبر با مردم بويژه فقرا و مساكين نشست و برخاست داشت و مراعات و مدارا با مردم هم ديگر ويژگي ايشان بود./110
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]