تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى بهره از ادب بيشتر طمع مى كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837557277




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حجت‌الاسلام تقوي:رعايت معيارهاي اخلاقي در سيره نبوي به خاطر منفعت‌طلبي نبود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حجت‌الاسلام تقوي:رعايت معيارهاي اخلاقي در سيره نبوي به خاطر منفعت‌طلبي نبود
گروه سياسي: پيامبر رفتار خود را در مناسبات با معيارهاي اخلاقي در جامعه تنظيم مي‌كرد و رعايت معيارهاي اخلاقي در سيره نبوي به خاطر منفعت‌طلبي نبود كه نشان‌دادن رفتارهاي مناسب اخلاقي براي منافع، نوعي نفاق است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور امروز، جمعه 21 تيرماه در سخنراني پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تهران سلسله مباحث سيره نبوي خود را با محوريت اخلاق اجتماعي پيگيري كرد.

وي در اين‌باره گفت: انسان يك اخلاق فردي و يك اخلاق اجتماعي دارد؛ اخلاق اجتماعي از نوع برخورد و رفتاري است كه انسان با ديگران از خود نشان مي‌دهد؛ حيات اجتماعي يك مجموعه انسان، نيازمند اخلاق اجتماعي است.

سخنران پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تهران تصريح كرد: استعدادهاي انسان با بسترهايي كه ديگران براي او فراهم مي‌كنند رشد مي‌كند؛ رشد، پيشرفت و موفقيت هر انساني مديون تلاش‌هاي ديگران است ولي اين ارتباط رعايت حقوقي را بر گردن انسان واجب و لازم مي‌كند و اين ارتباط بايد ضابطه‌مند باشد تا انسان‌ها براي جذب منافع با يكديگر تنازع نداشته باشند.

وي با بيان اينكه اخلاق اجتماعي فضاي فكري و اجتماعي جامعه را سالم، آرام و زيبا مي‌كند، افزود: اخلاق نيك و رعايت اصول اخلاقي بركاتي از جمله هم‌گرايي بيشتر و سلامت جامعه را به همراه دارد. نايده انگاشتن فضليت‌هاي اخلاقي سرانجام به فروپاشي و شكست جامعه مي‌انجامد و پيامبر(ص) مي‌فرمايد: «اخلاق نيك و گشاده‌درويي كينه‌ها را از بين مي‌برد و به دوستي‌ها قوام مي‌بخشد.»

رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور در ادامه سخنان خود اخلاق اجتماعي را به معناي رعايت فضايل و معيارهاي اخلاقي در برخوردها و مناسبات تعبير كرد و گفت: تواضع، صداقت، ايثار، امانتداري، مهر و محبت از جمله معيارهاي اخلاقي هستند كه اگر رفتارمان را با اين صفات زينت بخشيم، يك جامعه الهي و انساني خواهيم داشت و در همين دنيا مي‌توانيم نمونه‌اي از بهشت را به وجود بياوريم؛ بهشت زندگي انسان در سايه اخلاق زيبا تحقق مي‌يابد.

اين كارشناس علوم ديني با تأكيد بر اين نكته كه زبان عمل از زبان گفتار رساتر و مؤثر است، عنوان كرد: بايد اعتقاد و فكر خود را در عمل، رفتار و نگاه و اعضا تجلي بخشيم و با عمل نشان بدهيم كه حقيقتا مؤمن و مسلمان هستيم.

حجت‌الاسلام تقوي با اشاره به حديثي از پيامبر (ص) متذكر شد: موضوع اخلاق اجتماعي آنقدر مهم است كه انبيا براي تكميل اخلاق مبعوث شده‌اند و مسلم است كسي كه براي تكميل اخلاق برانگيخته شده بايد خود اخلاق كاملي داشته باشد كه قرآن نيز درباره پيامبر (ص) مي‌فرمايد:«وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيم».

عضو جامعه روحانيت مبارز اظهار كرد: پيامبر رفتار خود را در مناسبات با معيارهاي اخلاقي در جامعه تنظيم مي‌كرد و رعايت معيارهاي اخلاقي در سيره نبوي به خاطر منفعت‌طلبي نبود كه نشان‌دادن رفتارهاي مناسب اخلاقي براي منافع، نوعي نفاق است.

رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور افزود: ايشان اخلاق اجتماعي را بر اساس مردم‌دوستي انجام مي‌دادند و در هرحال به مردم عشق مي‌ورزيدند چون مردم را عباد‌الله و عيا‌ل‌الله مي‌دانستند و احترام به مردم را به يك معنا احترام به خداوند مي‌دانست و خود را در خدمت به مردم به شدت به زحمت مي‌انداخت تا جايي كه آيه‌اي در اين ارتباط نازل شد؛ «مَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى»

تقوي در پايان گشاده‌رويي در برخورد با مردم، پيش‌دستي در سلام كردن‌، مصافحه و دست دادن، مردم‌داري، مردمي‌زيستن، مدارا و مراعات ديگران حتي در عبادت و نماز جماعت، تكريم صاحبان فضيلت و احترام به پشگامان در اسلام را از جمله شيوه‌هاي برخورد پيامبر با مردم بيان كرد.
 جمعه 21 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن