واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: وزارت جهاد كشاورزي كود توليد داخل را نمي خرد
گلايه توليدكنندگان از ريس جمهور؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: انجمن توليد كنندگان كودهاي شيميايي در نامه به رييس جمهور اعلام كرد: عليرغم گذشت يكسال از دستور رييس جمهور و قول و تعهد وزير جهاد كشاورزي در كميسيون امنيت ملي مجلس ، مشكل همچنان باقي است و وزارت جهاد كشاورزي در خريد كود كارخانه هاي داخلي اقدام نكرده است.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران در اين نامه آمده است: جناب آقاي احمدي نژاد ، يك سال قبل در چنين روزي (روز صنعت) وعده كرديد، ظرف دو هفته مشكل 300 واحد توليدي كود كامل با 15 هزار اشتغال را حل خواهيد كرد و به وزير جهاد كشاورزي نيز مرقوم فرموديد، مشكل را حل كنند، اما عليرغم اين دستور صريح و قول و تعهد جناب وزير جهاد كشاورزي در كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي مشكل همچنان باقي است.
در ادامه اين نامه آمده است: پس از جلسه سال گذشته كميسيون امنيت ملي مجلس و چند ماه تاخير، انعقاد و مبادله تفاهم نامه با معاونت وزارت جهاد كشاورزي، مبني بر خريد 500 هزار تن كود كامل (حدود 10درصد از كل نياز كودي كشور) از توليدكنندگان داخلي، متاسفانه يك سال با وعده و وعيد سپري شد و هيچ خريدي از توليدكنندگان داخل انجام نشد و فقط به واردات از خارج و خريد از پتروشيمي اكتفا شد.
انجمن توليد كنندگان كود شيميايي در اين نامه افزود: تاسف بيشتر آن كه مصوبه مورخ 18/2/87 هيات وزيران در خريد 375 هزار تن كود كامل از توليدكنندگان داخلي نيز در اجرا توسط وزارت جهاد كشاورزي دچار دخل و تصرف و تغيير شد، به طوري كه برخلاف اين مصوبه مقدار خريد نصف شد و تامين مواد اوليه حذف شد، ضمن آنكه تامين پيشپرداخت نيز كلا منتفي شد و ضمانت شركت در مناقصه به طور غيرمتعارف از 30 ميليون تومان به 250 ميليون افزايش داده شد تا هرچه بيشتر براي توليدكننده مانع ايجاد شود.
در ادامه نامه آمده است: نكته مهم اينكه اين واحدها كه مدت دو سال و بيشتر در تعطيلي به سر بردهاند و اغلب توليدكنندگان داراي بنيه مالي ضعيف هستند و بدهي معوق به بانكها دارند.
نامه انجمن توليد كود شيميايي حاكي است: اين كارخانه ها در مناقصه با عدم تامين مواد از طرف شركت خدمات حمايتي مواجه شده و بايستي بدون دريافت پيشپرداخت، سرمايه در گردش حداقل 24 تا 34 ميليارد دريال نيز براي خريد مواد اوليه تهيه كنند و اين در عمل به معني انجام نشدن توليد داخلي و يا جمعآوري كودهاي يارانهاي توزيع شده و توليد قاچاق خواهد بود.
انجمن توليد كود شيميايي خطاب به رئيس جمهوري آورده است: اين چه نوع مديريت و عدالت است كه اعمال ميشود، از يك طرف كود شيميايي يك كالاي يارانهاي است كه توليدكننده نميتواند راسا آن را توليد و به فروش رساند و اگر هم به صورت آزاد توليد كند قدرت رقابت و فروش آن را در مقابل كالاي يارانهاي نخواهد داشت و از طرف ديگر دولت هم خود را موظف به خريد آن نميداند، پس تكليف اين 300 واحد توليدي با ميلياردها تومان سرمايهگذاي و تسهيلات بانكي و هزاران كارگران بيكار شده چه ميشود؟
اانجمن توليد كنندگان كود شيميايي در اين نامه خطاب به رييس جمهور افزود: از شما انتظار حمايت قانوني و اجراي تصميمات مورخ 26/09/86 كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي و مصوبه مورخ 18/02.87 هيات دولت را خواهيم داشت.
انتهاي پيام//
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]