واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /برپايي هيات نمايندگان اتاق ايران در حضور لاريجاني/ رييسمجلس: رويكرد ما سرهم بندي مسائل اقتصادي نيست بخش خصوصي: تدوين برنامه پنجم توسعه با مشاركت ما باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
اعضاي هيات نمايندگان اتاق بازرگاني با اينكه از يك هفته پيش خود را براي بيان خواستههايشان از رييس مجلس جديد آماده كرده بودند اما درخواست جدي و برنامهريزي شده و يا پيشنهاد جديدي از سوي فعالان اقتصادي ارائه نشد؛ آنها خواستار دقت در اجراي جراحي اقتصادي و دخالت مجلس در آن شدند و اصلاح قانون اتاقهاي بازرگاني، لايحه امور گمركي و نيز دقت مجلسيها براي در اولويت قرار دادن مسائل مربوط به فضاي كسب و كار را مورد تاكيد قرار دادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نشست اين ماه اعضاي اتاق ايران نيز به روال نشست ماههاي قبل به ارائه گزارشي از كميسيونهاي تخصصي و بيان مشكلاتي گذشت كه بارها و بارها بيان شده و راهحلي براي آن ارائه نشده است! با اين تفاوت كه اين بار ميزبان رييس مجلس بودند.
اما رييس مجلس در آغازين روزهاي فعاليت مجلس دور هشتم با مژده برقراري تعامل و همكاري نزديك نمايندگان خانه ملت با نمايندگان بخش خصوصي فعال در اتاقهاي بازرگاني و صنايع معادن كشور در جمع هيات نمايندگان اتاق بازرگاني كه پيش از اين پذيراي مقامات بلند پايه بسياري بوده حضور يافته بود به اتاقيها اطمينان داد كه درخواستهاي آنان در اولويت قرار ميگيرد.
وي با اظهار نظر آنان درباره اصل 44 نيز همراهي كرد و گفت: با اين نظر كه اصل 44 هدف نيست بلكه ابزاري براي عبور است موافقيم و قبول داريم كه بخش خصوصي بايد نقش محوري در اجراي سياستهاي اصل 44 داشته باشد بنابراين تلاش ميكنيم تا راه را برايتان باز كنيم.
رييس مجلس درباره ضرورت اصلاح قانون اتاقهاي بازرگاني كه از سوي رييس اتاق مورد تاكيد قرار گرفت، عنوان كرد: قبول داريم كه اتاقهاي بازرگاني بايد حضور نظاممندي داشته باشند بنابراين منعي در آن نيست كه به قانون آن شكل دهيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي كه به سوالات و موارد مطرح شده در سخنرانيهاي اعضاي هيات نمايندگان اتاق ايران پاسخ ميگفت درباره پيشنهاد يكي از اعضاي در زمينه انجام نقدي شدن و هدفمند شدن يارانهها در قالب برنامه پنجم توسعه اظهار كرد: قبول دارم بحث يارانهها و تحولات اقتصادي امر بزرگي است و نياز به تامل و حوصله دارد به همين منظور تشكيل كميسيون ويژهاي در مجلس مصوب شده و از اتاق بازرگاني نيز براي حضور در اين كميسيون دعوت ميشود.
وي خاطرنشان كرد: هدفمند شدن يارانهها و اجراي طرح تحولات اقتصادي بايد با تامل و دقت انجام گيرد و مجلس عجله را در اين امر مفيد نميداند چرا كه رويكرد ما سرهم بندي مسائل نيست!
لاريجاني افزود: زماني كه بحث هدفمندي 90 هزار ميليارد مطرح است بايد مراقب باشيم تا به هنگام درست كردن و اصلاح آن چشم برخي جاها را كور نكنيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه موافقت خود را با خواسته بخش خصوصي مبني بر اولويتبندي رفع موانع كسب و كار و ايجاد رونق اقتصادي در مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد.
وي همچنين قول داد كه قانون امور گمركي مجددا در مجلس مورد بررسي قرار گيرد و مسائل مربوط به حمل و نقل هم پيگيري ميشود.
لاريجاني درباره چگونگي مشاركت اعضاي بخش خصوصي در كميسيونهاي مجلس شوراي اسلامي هم گفت: نظر نهاونديان درباره كميسيونهاي دعوت از اتاق بود كه برخي روساي كميسيونهاي مجلس با اين خواسته موافقت كردهاند و از نظر ما هم مانعي ندارد و اين اقدام به غناي تصميمات در مجلس كمك ميكند.
وي عنوان كرد كه در موضوعات و تحقيقات كارشناسي مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي نيز براي مشاركت و استفاده از توان پژوهشي بخش خصوصي مذاكراتي انجام ميشود.
مژده رييس مجلس به اتاقيها اين بود كه رويكرد مجلس نسبت به تعامل منطقي با اتاق خوب است و فضاي مطلوبي براي آن شكل گرفته است بنابراين از نظرات بخش خصوصي در مجلس استقبال ميشود و مشكلي براي همكاريهاي تنگاتنگ و صميمانه نيست.
به گزارش ايسنا، پيش از پاسخ رييس مجلس شوراي اسلامي، رييس كميسيون اقتصاد كلان و بانك و بيمه همچنين رييس كميسيون اصل 44 و سند چشمانداز، رييس كميسيون صنعت، رييس كميسيون حمل و نقل و امور گمركي و رييس اتاق بازرگاني مشهد و عضو هيات رييسه اتاق ايران و نيز علاميرمحمدي صادقي ـ نايب رييس اتاق ايران به بيان نكتههايي درباره موضوعات اقتصادي و نيز ارائه گزارش از كميسيونهاي زير مجموعه اتاق پرداختند.
رييس كميسيون اقتصاد كلان و بانك و بيمه اتاق ايران خطاب به رييس مجلس از مشكلات تحريم سخن گفت و افزود: محدوديت هاي اقتصادي خارج از كشور به همراه حركتهاي داخل به ضرر توليد و بخش خصوصي شده است.
وي از فضاي ديوانسالاري موجود در كشور نيز انتقاد كرد و گفت كه اين فضا هيچگاه فضا را براي فعاليت بخش خصوصي باز نكرده است.
بحرينيان از لاريجاني خواست تا بخش خصوصي در تصميم سازي و تصميمگيريها به مشورت گرفته شود و اين موضوع به شكل مصوبه قانوني كه ريسك نداشته باشد در آورد!
به گفته او مشاوره خواستن بدون گرفتن مشاركت در تصميمگيريها مفهوم نمييابد.
وي به جراحي اقتصادي و اهميت آن در وضعيت كشورمان اشاره كرد و افزود: رويهاي كه براي انجام اين جراحي در پيش گرفته شده جاي تعامل دارد چرا كه وقتي تنها 90 هزار ميليارد يارانه به انرژي و پنج هزار و 300 ميليارد هم يارانه به كالاهاي اساسي اختصاص مييابد و ميزان آن 135 درصد بودجه كل كشور كه 70 هزار ميليارد تومان است ميشود بايد اين جراحي با صبر و حوصله انجام شود.
به اعتقاد او ميزان يارانه و قطع به يك باره آن اثراتي دارد كه قطعا بخش توليد اولين ضربه آن را خواهد خورد و قطعا اگر در طول 9 ماه هدفمند شود فشار بياندازهاي به بخشهاي توليدي وارد ميآيد.
بحرينيان خواستار آن شد تا ترتيبي اتخاذ شود كه يارانهها در برنامه پنجم توسعه هدفمند شود و نه يك باره!
در عين حال رييس اتاق بازرگاني مشهد نيز بر لزوم مشاركت بخش خصوصي در تدوين برنامه پنجم توسعه تاكيد كرد.
در ادامه نيز علا ميرمحمد صادقي ـ نايب رييس اتاق بازرگاني ايران ـ هم عنوان كرد: در حال حاضر برخي از مشكلات مربوط به مسائل پولي و بانكي از سوي دولت ايجاد شده و استفاده از تجارب اقتصادي اتاق ايران در شرايط فعلي ضروري است.
نايب رييس اتاق ايران پيشنهاد حضور مشاوران اتاق در كميسيون هاي اقتصادي مجلس را مطرح كرد.
در ادامه صادقي ـ رييس كميسيون صنعت نيز از مظلوميت صنعت سخن راند و گفت: بهتر است اولويت قانونگذاري در مجلس در جهت رفع مشكلات فضاي كسب و كار اختصاص يابد تا مجلس نيز نقش بيشتري در رفع موانع توليد داشته باشد.
وي خواست تا رفع موانع اقتصادي با مشورت اتاق و بخش خصوصي انجام شود.
صادقي اصلاح ماده 27 قانون كار، قوانين تامين اجتماعي، تجميع عوارض و موانع توليد را به عنوان خواهش ويژه مطرح و تصريح كرد: استدعا داريم براي انجام سريع آنها كه در مجلس هفتم بوده نظرات مشورتي اتاقهاي بازرگاني را نيز مورد توجه قرار دهد.
در ادامه خوانساري، رييس كميسيون حمل و نقل با بيان گزارش كوتاهي از وضعيت حمل و نقل، تعرفههاي آن و نيز تاثير افزايش قيمت حمل و نقل در بخش هاي مختلف اقتصادي پرداخت.
وي خواستار بررسي مجددا لايحه اصلاح قانون امور گمركي در مجلس شد و گفت: تعرفههاي گمركي حمل و نقل موجب افزايش قيمت حمل و نقل شده و فضا را براي رقابت سختتر كرده است.
به گزارش ايسنا در اين نشست رييس اتاق ايران نيز در آغاز درباره عملكرد اتاق طي يك ماه گذشته و سفرهاي هيات رييسه سخناني را بيان كرد.
وي همچنين تلاش هيات رييسه براي رتبه بندي كارتهاي بازرگاني و تعيين امتيازاتي براي شخصيتهاي حقيقي و حقوقي دارنده كارت بازرگاني را مورد تاكيد قرار داد.
انتهاي پيام
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]