واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /افتتاح خط توليد مشترك كاميونت و كاميون در تبريز/ مديرعامل رخش خودرو ديزل: پاتريوت داخليسازي شده را نيز مردادماه عرضه ميكنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
با حضور عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي، معاون برنامهريزي استانداري آذربايجان شرقي، مديرعامل رخش خودرو ديزل و قائم مقام مدير عامل شركت كاماز روسيه خط دوم توليد كاميون كاماز، خط توليد كاميونت چيني و سواري شاسي بلند پاتريوت افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اكبر ميرزا حسيني - مديرعامل رخش خودرو ديزل - در حاشيه اين مراسم گفت: در توليد كمپرسي و كشنده به ترتيب به 30 و 15 درصد ساخت داخل رسيدهايم و استقبال از محصولاتمان نيز تا به حال خوب بوده است.
وي افزود: سازمان پايانههاي كشور با توجه به بررسيهاي انجام شده خود در كنار ايران خودرو ديزل و سايپا ديزل با رخش خودرو ديزل نيز قراردادي در خصوص نوسازي ناوگان سنگين كشور امضا كرده است.
او با اشاره به اينكه شركت كاماز روسي برنامهاي را براي تاسيس يك جونيتونچر (شركت مشترك) در ايران پيگيري ميكند، درباره سرمايهگذاري مشترك دو طرف گفت: براي پروژه همكاري مشتركمان با روسيه سرمايهگذاري 100 ميليون يورويي در نظر گرفته شده كه نيمي از آن توسط شركت كاماز انجام خواهد شد. در رابطه با استفاده از توليدات شركتهاي ايراني نيز قراردادي بين شركت كاماز و رخش خودرو ديزل امضا شده كه از طريق آن بتوانيم قطعات مورد نيازمان را از طريق شركتهاي داخلي تامين كنيم.
ميرزاحسيني ادامه داد: در اين ميان رخش خودرو ديزل با شركت چرخشگر تفاهمنامهاي را براي تهيه گيربكش ZF امضا كرده و با شركت ايدم نيز براي تامين موتور همكاري ميكنيم.
وي درباره خودروهاي شاسيبلند روسي پاتريوت كه هم اكنون به صورت نمونه و CBU وارد ميشود، گفت: اين خودروها در كلاس پرادو هستند و از مرداد ماه داخليسازي و عرضه آنها آغاز ميشود.
او درباره حجم موتور اين خودرو SUV و اينكه آيا ميتواند سهميه بنزين دولتي دريافت كند؟ اظهار كرد: اين خودروها دوگانهسوز و داراي حجم موتور 2400 و 2600 سيسي است و با توجه به مجوزهاي خاصي كه براي آنها گرفته شده، داراي سهميه بنزين نيز هستند.
مديرعامل رخش خودرو ديزل تصريح كرد: مرداد امسال اين خودروها توليد خواهند شد و امسال در نظر داريم كه 1500 دستگاه سواري توليد كنيم. اين خودرو داراي پايه بسيار محكم و 39 هزار كيلومتر نيز در كشور تست شده است.
او نياز كشور به كاميون را در ايران سالانه 40 هزار دستگاه عنوان كرد و افزود: كشورهاي همسايه ما نياز بسيار وسيعي به اين صنعت دارند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا سه سال آينده خودرو ايراني خود را روي همين پلت فرم فعلي پاتريوت ارائه ميدهيد؟ اظهار كرد: مدلهاي فعلي خودروهاي ما تنها سه سال است كه از طراحي آن در روسيه گذشته است و اگر بتوانيم در يك محصول به 40 تا 50 درصد ساخت داخل برسيم، ميتوانيم به آن محصول لقب ايراني بدهيم؛ بنابراين ميتوانيم تا سه سال ديگر در پاتريوت به 40 تا 50درصد ساخت داخل برسيم.
ميرزاحسيني همچنين درباره كاميونتهاي چيني كه در اين شركت به توليد ميرسند، توضيح داد: كاميونتهاي چيني در سه مدل 3تن، 5 تن و 7 تن توليد ميشوند. توليد آنها از اين ماه (تير) آغاز شده و از ماههاي آينده سرعت بيشتري ميگيرد و امسال چهار هزار دستگاه كاميونت توليد ميكنيم.
وي با بيان اينكه افتتاح دو خط توليد جديد اخير ظرفيت توليد كاميون در اين كارخانه را تا شش هزار دستگاه در سال افزايش داده است، خاطرنشان كرد: همچنين خط توليد كاميونت و سواري شاسي بلند با ظرفيت 10 هزار دستگاه در سال مورد بهرهبرداري قرار گرفته است كه هر سه محصول در امر خدمات رساني به مناطق محروم نقش كليدي دارند.
او در ادامه گفت: برنامههاي توسعهاي اين شركت نيز در جهت ساخت واحد تست مدرن و سالنهاي جديدي براي محصولات جديد اتوبوس و ون در حال اجراست.
به گزارش ايسنا، در اين مراسم اخت اورمانوف ـ قايم مقام مديرعامل شركت روسي كاماز - نيز در سخناني اظهار كرد: در توليدات داخلي كاميون در ايران بسته به مدلهاي مختلف از 5 تا 30 درصد محصولات ساخت داخل شده است. در اين ميان يك برنامه توافق شده براي ساخت داخل وجود دارد.
وي با اشاره به اينكه از ديدگاه ما بحث صادرات محصول به خارج از ايران محدوديت ندارد، افزود: شركت كاماز جزو 10 شركت اول كاميون سازي دنياست. در اين رابطه سال گذشته ظرفيت توليدمان را از 20 به 60 هزار دستگاه افزايش داديم.
او خاطرنشان كرد: يك چهارم از توليدات خود را به 40 كشور دنيا صادر ميكنيم. همچنين در 10 كشور آسيايي، اروپايي و آفريقايي داراي سايتهاي توليد هستيم.
اورمانوف با بيان اينكه كاماز 8 سال است كه فعاليت خارجي دارد، اظهار كرد: خيلي وقت بود كه ميخواستيم با ايران وارد همكاري شويم و دولت ايران نيز در اين ميان كمكهاي زيادي به ما كرد و از اين ماه به بعد توليد سه مدل كاميونت و يك مدل سواري شاسي بلند در كنار 5 مدل خودرو سنگين ديگر اين شركت توليد ميشود.
در اين مراسم همچنين فرخ مسجدي - معاون برنامهريزي استانداري آذربايجان شرقي - با بيان اينكه اقدامات مربوط به اولين شهرك صنعتي سرمايهگذاري خارجي شكل گرفته است، افزود: بيش از هفت هزار و 729 واحد صنعتي داراي پروانه بهرهبرداري در استان فعال است كه 112 هزار نفر در آنها اشتغال دارند.
مير تاجالديني - عضو هيئت رئيسه مجلس - نيز با اظهار اينكه براي اقتصاد كشور ريلگذاري جديدي شده است، افزود: اين ريلگذاري همان اصل 44 و سياستهاي ابلاغي است كه طي آن ميخواهيم 80 درصد اقتصاد در دست مردم باشد و دولت در جايي مجاز به سرمايهگذاري است كه اين كار از توان مردم خارج باشد كه چنين طرحهايي نيز پس از بهرهبرداري بايد واگذار شوند.
انتهاي پيام
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1499]