واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: صدور مدارك قرآني غيراستاندارد؛ مولود موازيكاري در امور قرآني مسئول موسسه آيات هدايت: نبود تطابق بين آموختهها و مدرك قرآنآموزان به حيثيت نهادهاي صادركننده لطمه وارد ميكند
گروه فعاليتهاي قرآني: فقدان هماهنگي ميان اندوختههاي فراگيران قرآني با مدارك دريافتي آنان واقعيت تلخي است و به حيثيت و موقعيت موسسات و نهادهاي صادركننده اين مدارك لطمه وارد ميكند.
«حبيبالله عزيزي» مسئول موسسه قرآني آيات هدايت در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: نبود هماهنگي بين اندوختههاي قرآنآموزان با مدرك دريافتي آنها به ويژه مدارك شركتكنندگان دورههاي تربيت مربي قرآن كريم، واقعيت تلخي است كه به يك معضل در حوزه امور قرآني تبديل شده است.
وي در ادامه افزود: برخي از نهادهاي قرآني به معلمان قرآني توانمند احتياج دارند و براي به كارگيري نيروي جديد در اين زمينه اعلام آمادگي ميكنند اما متاسفانه با افرادي روبهرو ميشوند كه اندوختهها و آموختههاي آنها با مدرك قرآني كه دريافت كردهاند، مطابقت ندارد و همين موضوع به حيثيت و موقعيت موسسات صادركننده لطمه زده و اين مراكز را زير سئوال ميبرد.
اين كارشناس قرآني يادآور شد: موسسات قرآني هم هستند كه به اندوختههاي فراگيران خود بها ميدهن و در صورتي مدرك صادر ميكنند كه قرآنآموزان در دورههاي آموزشي مناسب و آزمونهاي اين مراكز شركت كنند و امتياز قبولي به دست آورند.
صدور مدارك با ارزشهاي استخدامي تنها در شان آموزش عالي است
وي درباره نحوه اعطاي مدارك قرآني از سوي نهادهاي مختلف به فراگيران تصريح كرد: صدور مدارك با ارزشهاي استخدامي تنها در شان آموزش عالي است و طبيعتا به جز اين نهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همانطور كه براي هنرمندان، خوشنويسان و غيره مدرك صادر ميكند، قابليت انجام اين كار را دارد و ميتوان گفت كه اين مباحث در كل در اختيار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
عزيزي درباره مدارك اعطايي به حفاظان كل قرآن كريم گفت: در سال 1384 شوراي عالي انقلاب فرهنگي آييننامهاي را براي حافظان كل قرآن كريم طي پنج درجه تصويب كرده كه مقدمات و امور اجرايي آن به عهده سازمان تبليغات اسلامي و اعطاي اين مدارك با امضاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت ميگيرد همچنين موسسات و نهادهاي قرآني ميتوانند براي صدور مدارك قرآني معتبر در ديگر رشتههاي قرآني هماهنگ با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اقدام كنند.
اين استاد دانشگاه درباره شاخصها و چارجوبهاي صدور مدرك براي مربيان قرآن كريم اظهار كرد: دورههاي آموزشي تربيت مربي قرآن كريم بر مبناي طراحي دورهها و سرفصلهاي آن برپا ميشود كه اين موضوعات توسط متخصصان فن تعريف و بعد از اين تعريف با توجه به ويژگيهاي علمي به اين موضوعات پرداخته ميشود.
اعتبار مدارك قرآني موسسات ارزش دروني دارد نه ارزش استخدامي
وي درباره اعتبار مدارك موسسات قرآني افزود: اعتبار مدارك قرآني موسسات ارزش دروني دارد نه ارزش استخدامي، طبيعتا نهادهاي دولتي اين مدارك را فقط به عنوان گواهينامههاي داخلي ميشناسند و اين گواهينامهها قابليت و اعتبار مداركي را كه توسط سازمانهاي معتبر دولتي صادر ميشود دارا نيستند.
مسئول موسسه قرآني آيات هدايت در ادامه گفت: اتحاديه تشكلهاي قرآني مردمي براي هماهنگي مدرك و معلومات قرآنآموزان، در حال تدوين، تعريف و تهيه شاخصها و معيارهايي است. همچنين درباره معضل فراگيراني كه معلومات آنها با مدرك دريافتيشان مطابقت ندارد عليالقاعده بايد اتحاديه تشكلهاي قرآني مردمي پاسخگو باشد.
وي درباره صدور مدرك قرآني معتبر براي خارج از كشور توسط وزارت كار و امور اجتماعي گفت: اعتبار مدارك وزارت كار و اموراجتماعي در حد ديپلم است و برنامههاي قرآني آن نيز توسط خانه كارگر نظير طرح قرآني بشارت كه برنامه ارزشمندي است، اجرا ميشود.
عزيزي اظهار كرد: از شنيدن اينكه مدارك قرآني اين وزارتخانه(وزارت كار و امور اجتماعي) در خارج از كشور، معتبر است خوشحالم، اما از استاندارد و معيارهاي اعطاي آن اطلاعي ندارم.
عزيزي يادآور شد: همه نهادها با اجراي برنامههاي قرآني سعي در متبرك كردن امور خود به برنامههاي قرآني دارند و به اين دليل زير مجموعههاي خود را تشويق به پرداختن به امور قرآني كرده و زمينه فعاليتهاي قرآني را فراهم ميكنند بنابراين فعاليتهاي قرآني را نميتوان محدود به نهادها و مراكز قرآني كرد چراكه در حوزه امور قرآني آحاد مردم تمايل به شركت و اجراي برنامههاي قرآني دارند اما اين مباحث بايد تعريف شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و اتحاديه تشكلهاي مردمي ميتوانند با تعريف استاندارهاي مشخص و معين، اين امور را ساماندهي كنند.
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]