واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مشاور رييس جمهور در گفت و گو با ايسكانيوز: اختصاص 120 ميليارد ريال اعتبار در بخش پيشگيري از اعتياد// گردش مالي اعتياد در جهان، سالانه بالغ بر دو هزار ميليارد دلار است
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: مشاور رييس جمهور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري با بيان اينكه سال 87، سال پيشگيري از اعتياد است، گفت: بر همين اساس اعتبار اين بخش از 5/2 ميليارد تومان در سال گذشته به 12 ميليارد تومان افزايش يافته است.
سرتيپ دكتر اسماعيل احمدي مقدم، دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري روز جمعه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، با اعلام اين مطلب افزود: در سند چشم انداز سياست هاي كلان مبارزه با مواد مخدر به صراحت حفاظت از اقشار سالم جامعه در مقابل تهديدات و آسيب هاي ناشي از اعتياد از طريق هماهنگي و مشاركت بين بخشي كليه سازمان ها و دستگاه هاي مسوول دولتي و غير دولتي و كاهش نرخ رشد گرايش به مواد مخدر مورد تاكيد قرار گرفته است.
** پيشگيري از اعتياد مهم ترين سياست كلان در سند چشم انداز است
وي يادآور شد: اجراي برنامه هاي پيشگيري اوليه براي مصون سازي خانواده، محيط هاي كارگري، اداري، نيروهاي مسلح، محيط هاي آموزشي و محلات از آسيب هاي ناشي از سوء مصرف مواد مخدر به عنوان يك راهبرد ملي در سند چشم انداز مورد توجه قرار گرفته است.
** مشاركت همه جانبه در مهار اعتياد يك امر ضروري است
دكتر احمدي مقدم با تاكيد بر اينكه مشاركت مردم در قالب سازمان هاي مردم نهادي تاثير قابل توجهي در افزايش اطلاع رساني و كاهش دايره اعتياد دارد، خاطر نشان كرد: مشاركت همه جانبه بين سازمان هاي مختلف در راستاي پيشگيري از اعتياد تنها راه حل مهار اعتياد به عنوان خانمان سوزترين بليه جهاني در كشورمان محسوب مي شود.
** برنامه ريزي مشخصي در خصوص اعتياد در جهان وجود ندارد
مشاور رييس جمهور با اشاره به مقابله هاي بين المللي عليه معضل مواد مخدر گفت: متاسفانه مهم ترين عامل افزايش اعتياد در جهان و افزايش كشت مواد مخدر ناشي از عدم اتحاد كشورهاي جهان است.
وي تصريح كرد: مهم ترين دليل در عدم توفيق در مبارزه با مواد مخدر و افزايش توليد مواد مخدر طبيعي و صناعي، فقدان برنامه ريزي مشخص مبتني بر لحاظ كردن اولويت هاي بومي و منطقه اي دانست.
** كشورهاي ناتو عاملي مهم در افزايش توليد خشخاش در افغانستان
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: متاسفانه از سال 2001 ميلادي تاكنون، همواره توليد مواد مخدر افيوني در افغانستان روند قابل توجه صعودي داشته به طوري كه جهان را با مشكلات عديده و تهديداتي جدي مواجه كرده است.
مشاور رييس جمهور با تاكيد بر نياز به برنامه واقع گرايانه و مبتني بر شرايط موجود در افغانستان، خواستار تغيير وضعيت وابستگي اقتصادي آن كشور از اقتصاد مواد مخدر به اقتصادي سالم و پويا شد و خاطر نشان كرد: اين تغيير وضعيت مستلزم نگرش نوين به برنامه هاي توسعه اي يا قانوني كردن كشت محدود براي مصارف دارويي است.
احمدي مقدم گفت: تاكنون سياست ها و برنامه هاي نيروهاي بيگانه در افغانستان راه به جايي نبرده و كمترين نتيجه اي را در فرآيند مبارزه با مواد مخدر و تامين ثبات و امنيت در آن كشور به دست نداده است.
** سالانه از طريق قاچاق مواد مخدر 600 ميليارد دلار عايد مافيا مي شود
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري با بيان اينكه گردش مالي اعتياد در جهان در هر سال هزار و 600 تا دو هزار ميليارد دلار است، گفت: سالانه حدود 600 ميليارد دلار سود عايد مافيا مي شود.
** اعتياد ريشه كن نمي شود، بلكه فقط قابل كنترل است
مشاور رييس جمهور با اشاره به اينكه هر كسي كه شعار مي دهد كه اعتياد قابل ريشه كني است، كاملا در اشتباه است، گفت: معضل اعتياد را در حال حاضر فقط مي توان تحت كنترل نگه داشت تا دايره آن بيشتر نشود.
** بيش از 500 هزار نفر در پروسه درمان اعتياد قرار دارند
دكتر اسماعيل احمدي مقدم با تاكيد بر اينكه سال گذشته مهم ترين اولويت ستاد مبارزه با مواد مخدر درمان محوري بوده است، خاطر نشان كرد: سال گذشته بالغ بر 578 هزار نفر معتاد تحت پروسه درمان قرار گرفتند.
** كارت ويژه معتادان به زودي اجرايي مي شود
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري با اشاره به طرح كارت ويژه معتادان گفت: اين طرح به صورت پايلوت ابتدا در تهران و بعد در ساير شهرستان ها اجرا مي شود.
وي همچنين از اجرايي شدن طرح شربت ترياك براي درمان معتادان تا پايان تابستان خبر داد و افزود: اين طرح براي اولين بار در دنيا اجرايي مي شود و بعد گذراندن مراحل پايلوتي آن به ساير كشورها قابل انتقال است.
** پيشگيري تنها علاج كاهش معضل اعتياد در كشور است
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه اگرچه نمي توان جلوي افزايش چند برابري توليد خشخاش را در افغانستان گرفت كه سالانه مقادير زيادي از آن وارد كشور مي شود و خسارات فراواني را وارد ايران مي كند بنابراين تنها علاج اين معضل جهاني پشگيري است.
به طوري اينكه با آموزش و اطلاع رساني كافي از گرايش افراد به مواد مخدر جلوگيري كنيم. بي ترديد همكاري ساير سازمان ها و نهاد در اين امر مهم بسيار حائز اهميت است./05/110
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]