واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان ملي جوانان: اصليترين وظيفه ما بررسي عالمانه مقتضيات جواني در كشور است
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ملي جوانان گفت: اصليترين وظيفه سازمانهاي مرتبط با جوانان، ديدباني هوشمندانه از پديده جواني و بررسي عالمانه مقتضيات جواني كشور و دخالت دادن آن در برنامهريزي كشور است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، حجتالاسلام محمدجواد حاجعلياكبري عصر ديروز در جلسه شوراي اداري استان همدان افزود: جمعيت 25 ميليون جوان ما 36 درصد جمعيت كشور را در بر ميگيرد كه اگر اين آمار را مدبرانه تفسير كنيم به معني آن خواهد بود كه به برنامهريزي خاص در اين زمينه نيازمنديم.
معاون رئيسجمهور با اشاره به بهمخوردن تركيب ساختار جمعيتي و تغيير شكل هرم جمعيتي افزود: براي مواجهه با اين مسئله به يك دهه تدابير ويژه نيازداريم.
وي در عين حال با اشاره به فرصت بسيار قابل استفاده از اين ظرفيت موجود اظهار داشت: اين پديده يك هديه الهي است و بايد از اين موقعيت، بيشترين بهرهبرداري صورت گيرد، اما اين امر الزامات خود را ميطلبد كه در يك برنامهريزي كلان و ميداني به آن بايد توجه شود.
حاج علياكبري گفت: حتي اگر چنين وضعيت جمعيتي نداشتيم، باز هم بايد اهتمام ويژهاي به قشر جوان صورت گيرد، چرا كه اين مسئله حتي براي كشورهايي كه گرفتار پيري جمعيتي شدهاند هم اصلي اجتنابناپذير است.
وي با اشاره به اين كه براي كشوري با خصوصيات جمهوري اسلامي، مسأئله نگاه به مقتضيات جواني متفاوت از ديگر كشورهاست تصريح كرد: كشور ما داراي آرمان الهي است و اين از خصوصيتهاي جواني است. لذا پيامبران هميشه به دنبال جوانان بودهاند.
رئيس سازمان ملي جوانان با اشاره به اين كه برنامهريزيهاي فعلي با وضعيت جمعيت جوان كشور ما هماهنگي ندارد، تأكيد كرد: هم به لحاظ ساختار جمعيتي و هم به لحاظ نگاه ايدئولوژيك بايد به جوانان جامعه خود نگاهي ويژه داشته باشيم و الزامات و مداخلات لازم را در برنامهريزي و ساختار اداري و تقويمي كشور داشته باشيم.
وي با اشاره به پيشنهادات مجموعههاي تحت پوشش سازمان ملي جوانان در تحول ساختار برنامهريزي كشور افزود: اگر به اين اقتضائات پاسخ لازم داده نشود، هم اكنون دچار مشكلات متعدد خواهيم شد و هم در آينده دچار سوءتعبير در برنامهريزيهاي كلان خواهيم شد.
وي سپس با اشاره به وضعيت جمعيت ازدواج نكرده در جامعه گفت: متأسفانه هماكنون با اعمال محدوديتهاي مختلف در ساختار تشكيل خانواده، 15 ميليون جمعيت جوان مجرد در كشور وجود دارد.
حاجعلياكبري تأكيد كرد: نرخ افزايش ازدواج در سال گذشته 8٪ بوده كه اگر بتوانيم اين ميزان را كه 840 هزار نفر را در بر دارد به يك و نيم ميليون نفر افزايش دهيم، ميتوان اميدوار بود كه كسي در نوبت ازدواج باقي نماند.
وي گفت: البته اين معنايش اين است كه فعلاً در وضعيت هشدار هستيم و حاكميت بايد سهم خود را نسبت خانوادهسازي مشخص كند وگرنه به وضعيت بحران خواهيم رسيد.
معاون رئيسجمهور سپس به فرآيند مطالعه 10 سال گذشته سازمان ملي جوانان اشاره كرد و گفت: در ساختار اداره كشور سامانهاي توانمند براي خانوادهسازي جاسازي نشده و پاسخگويي روشني به اين مسأله نداريم.
وي گفت: سازمان ما به عنوان مركز ستادي طراحي و برنامهريزي اين موضوع را در دستور كار خود قرار داده و برنامه ملي در اين زمينه تعريف كرده است.
حاجعلياكبري افزود: به همين منظور ستاد ملي ساماندهي امور جوانان را تشكيل داديم تا بتواند نقشههاي ملي برنامههايمان را در قامت استاني قرار دهد.
وي سپس به وضعيت هويتيابي جوانان اشاره كرد و گفت: مشاركتهاي اجتماعي و سازماندهي اجتماعي جوانان تأثير مستقيم در شكلگيري هويت آنها دارد و جامعه بايد زمينه را براي شكلگيري استقلال جوانان ايجاد كند.
وي سپس با اشاره به روش هدفمند رئيسجمهور در گردهمآوري مشاوران جوان، گفت: مشورت با جوانان از اين لحاظ موضوعيت پيدا ميكند كه نخست ميتواند هويت اجتماعي آنان را بسازد و دوم آن كه جوانان ذهن تيزبين و سريعالانتقال و نوآوري دارند.
وي ضمن بيان وضعيت نامطلوب تشكلها در همدان تأكيد كرد: تشكيل ستاد ساماندهي امور جوانان بايد در استان جديتر پيگيري گردد تا از ظرفيتهاي موجود بتوان بهرهبرداري لازم را كرد.
انتهاي پيام؛/ب
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]