واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي خبر داد: پيش نويس نقشه جامع علمي كشور
جام جم آنلاين: در سال جاري همچنان سه اولويت مهندسي فرهنگي كشور، نقشه جامعه علمي كشور و تحول و نوسازي نظام آموزشي محول فعاليتها و برنامههاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي ميباشد. محمدرضا مخبر ، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اين مطلب گفت: نقشه جامع علمي كشور نقشهاي پويا، جامع و سيال است.
به گزارش ايسنا ، وي تاكيد كرد: تهيه كامل اين نقشه نيازمند به بازخوردسنجيهاي گوناگوني است كه براي انجام آن از نقطه نظرات و پيشنهادات انديشمندان و نخبگان دانشگاهي و حوزوي حتما استفاده خواهد شد.
مخبر تصريح كرد: شوراي عالي انقلاب فرهنگي به اصلاحاتي كه در حين عمل براي بهبود و ارتقا نقشه جامع علمي كشور لازم باشد اهتمام جدي خواهد داشت.
وي، سيال بودن نقشه جامع علمي كشور را يكي از ويژگيهاي مهم آن دانست و تاكيد كرد : اين ويژگي باعث خواهد شد كه اين نقشه به عنوان يك راهبرد كارآمد در راستاي رسيدن به اهداف سند چشمانداز بيست ساله از انعطاف، جامعيت و قابليت بالايي برخوردار باشد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دليل سيال بودن نقشه جامع علمي كشور را فراهم شدن امكان جاسازي و اعمال نقطه نظرات تكميلي و اصلاحي ارائه شده از سوي شخصيتها و نخبگان، مراكز و موسسات علمي و پژوهشي مرتبط از جمله وزارتخانههاي ذيربط دانست و افزود: استفاده از تحولات روزپيش آمده در حوزههاي علم، فرهنگ و فنآوري در سطح جهاني جهت تهيه نقشه جامع علمي كشور ضروري است.
مخبر در همين رابطه گفت: پيش نويس نقشه جامع علمي كشور آماده شده كه حدود هزار صفحه پيوست دارد و بيش از هزار نفر به صورت مستمر و فعال درگير تهيه اين پيش نويس و پيوست آن بودهاند و تا سه ماه ديگر به سرانجام خوبي خواهد رسيد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره ديگر فعاليتهاي اين شورا در سال جاري گفت: علاوه بر اقدامات محوري ياد شده، آئين نامه ارتقاي اعضاي هيئت علمي، سياستهاي فنآوريهاي پيشرفته، مديريت كلان دستگاههاي فرهنگي، ساماندهي فعاليتهاي قرآني كشور و برخي موضوعات خاص فرهنگي ديگر در اولويت كاري شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال 1387 است.
مخبر گفت: در ادامه تصويب اسنادي همچون فنآوري نانو، زيست فنآوري، پيش نويس سياست هوا فضا براي تصويب به شوراي عالي ارائه شده و در نوبت تصويب است. همچنين در سال 86 بررسيهاي مقدماتي براي تصويب سند سياستهاي زيست محيطي آغاز شده كه تلاش ميشود تا پايان سال 87 اين سند پس از انجام مراحل كارشناسي به تصويب شوراي عالي برسد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: با توجه به تاثيرات جهاني سازي بر فرهنگ ملي و ديني جامعه، شوراي عالي از چند سال پيش برخي مراكز پژوهشي را مامور تهيه گزارشي در اين خصوص كرد كه در سال 86 نخستين گزارش به شورا ارائه شد و سياستها، راهبردها و راهكارهايي كه توسط هر يك از دستگاهها بايد انجام شود در دستور كار امسال اين شوراست.
وي درباره ساماندهي فعاليتهاي قرآني كشور گفت: به دليل اهميت قرآن كريم و لزوم فعاليتهاي هماهنگ دستگاهها و مراكز قرآني در زمينه آموزش و تعميق فرهنگ قرآني، بررسيهاي كارشناسي اين موضوع در دبيرخانه شورا با حضور دستگاههاي دستاندركار صورت گرفته و نتايج اين كار آماده ارائه به شوراي عالي است.
دكتر مخبر گفت: براي تهيه سياستها و راهكارهاي تحول علوم انساني در دانشگاهها، كارگروهي از ابتداي خرداد سال 86 با حضور صاحب نظران دلسوز حوزوي و دانشگاهي و برخي مسوولان آموزشي در دبيرخانه تشكيل شده است كه اميدواريم اين موضوع هر چه زودتر به نتيجه برسد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: شورا در محور مهندسي فرهنگي با نظرخواهي از كارشناسان، اقدام به شناسايي آسيبهاي مهم در سه حوزه فرهنگ خانواده باموضوع طلاق، فرهنگ مصرف با موضوع اسراف و فرهنگ اداري در حوزه فرهنگ عمومي كرده است كه در حال حاضر براي حل اين آسيبها راهكارهايي در حال تدوين است كه تا پايان سال به اتمام ميرسد.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]