واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس كل دادگستري خوزستان: اشتغال و استقلال مالي راز امنيت اقتصادي زنان در جامعه است
رييس كل دادگستري استان خوزستان گفت: اشتغال و استقلال مالي راز امنيت اقتصادي زنان در جامعه است و به رسميت شناخته شدن اين استقلال در اسلام و قانون مدني كشور از افتخارات ماست.
عباس جعفري، چهارشنبه در جمع نمايندگيهاي حمايت از حقوق زنان و كودكان ادارات دادگستري استان در اهواز افزود: مقوله اشتغال زنان در خانواده را نبايد سياه و سفيد ديد، زيرا اشتغال عاملي براي موثر بودن حضور اجتماعي زنان و تامينكننده امنيت آنهاست مشروط براينكه وظايف ديگرشان را تحت - الشعاع قرارندهد.
وي بابيان اينكه اشتغال و نفقه دو مشكل عمده مطرح درحوزه امنيت اقتصادي زنان و خانواده است اظهار داشت: در ماده ۱۷قانون حمايت خانواده تبصرهاي در زمينه اشتغال بانوان بود كه بااشكال شوراي نگهبان مواجه شد واين موضوع موجب شد كه قضات ما در احكام مرتبط با حوزه اشتغال زنان با ترديد مواجه شوند.
وي توضيح داد: يعني وقتي مردي با همسرش اختلاف پيدا ميكند نخستين حربهاي كه به كار ميبرد منع اشتغال همسر به استناد قانون است درحالي كه اين زمان دقيقا هنگامي است كه زن بيشترين نياز را با شغل و داشتن امنيت و استقلال مالي دارد.
وي گفت: حاكم كردن عدالت در هنگام قضاوت و تطبيق قوانين در اين گونه موارد خود را نشان ميدهد و حفظ اشتغال زنان با نگاه ديني و دقيق ميتواند زن را در برابر بسياري آسيبهاي اجتماعي آتي حفظ كند.
رييس كل دادگستري خوزستان خاطر نشان كرد: دربحث نفقه نيزاز آنجا كه پرداخت نفقه توسط مرد يك حكم شرعي و قانوني است دادگاههاي ما بايد توجه لازم را نموده و وصول نفقه توسط زنان را تا حد امكان تسهيل كنند تا زناني كه با همسر خود دچار اختلاف شدهاند در روند طولاني اداري گرفتن نفقه دچار عسر معيشتي نشوند.
جعفري دولت آبادي، تاكيد كرد: متاسفانه راهكاري براي سهل الوصول كردن نفقه زنان در قانون و دادگاهها پيش بيني نشده و روال طولاني اداري مانع تحقق اين امر مهم ميشود بنابر اين دادگاهها بايد تهور و شجاعت به خرج داده و دعاوي نفقه را خارج از نوبت و روال اداري رسيدگي كنند.
وي همچنين بااشاره به ارتباط امنيت زنان و بهداشت و سلامت آنان گفت:
بيشترين مشكلات زنان ما دراين حوزه هستند وبرطرف كردن انها نياز به سرمايه گذاري و برنامه ريزي دقيق و كارشناسي دارد.
وي خطاب به حاضران گفت: با توجه به وجود مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال ۷۶در زمينه سياستهاي حوزه سلامت زنان در كشور ظرفيت خوبي براي فعاليت دراين بخش وجود دارد و تحقق اين بخش از امنيت براي زنان ميتواند امنيت خانواده و اجتماع را به دنبال داشته باشد.
رييس كل دادگستري خوزستان دربخش ديگري از سخنانش امنيت رواني را از ديگر مقولههاي مرتبط با زنان برشمرد و گفت: بيشترين مشكلات دادگاههاي خانواده به اين مبحث مرتبط است وتجربه ثابت كرده كه بخش مهمي از اختلافات خانوادكي به موضوع سلامت رواني زن و مرد باز ميگردد ولي ازانجا كه جامعه ما پنهانكار است كسي حاضر به پذيرش اين موضوع و مراجعه به ارگانهاي مشاوره و روانشناسي نيست .
جعفري دولت آبادي گفت: ترويج فرهنگ مشاوره و ارزانسازي هزينههاي مشاوره و روانشناسي، پيش بيني دورههاي اموزش براي زنان دراين زمينه ميتواند بسيار راهگشا باشد.
وي توضيح داد: افسردگي زنان را نبايد موضوع كم اهميتي تلقي كرد اين مشكل ميتواند بنيان خانواده را به هم بريزد كه گاه قاضي نيز بدون آگاهي ازاين بيماري (دروجود زن ) ممكن است احكام نادرستي صادر نموده و نتواند مشكل خانواده رابرطرف كند.
رييس كل دادگستري خوزستان همچنين به موضوع قتلهاي ناموسي اشاره كرد و گفت: قوانين اسلام و شرع ما در زمينه تخلف يا انحراف اخلاقي زنان كاملا مشخص است وكسي حق ندارد به صرف يك گمان يا حتي وجود يك ارتباط حق حيات هيچ زني را خودسرانه بگيرد.
وي گفت: بايد روي اين قضيه دراستان كار فرهنگي صورت گيرد و اين رويه ضد اسلامي و ضد انساني متوقف شود و رسيدگي به تخلفات هر فردي بايد به دادگاه و مرجع قضايي رسمي احاله شود نه اينكه به عذر و دستاويز سنتهاي عشيرهاي هركس حق ريختن خون انساني ديگر را به ناروا براي خود قائل باشد.
در ادامه اين نشست مشاور استاندار خوزستان به بيان ديدگاههاي جريانات مختلف فعال در حوزه حقوق زنان پرداخت و گفت: دراين زمينه سه جريان سياسي ،غيرديني و سكولار و ديني حضور دارند كه هريك از ديدگاه خاص خود به اين حوزه ميپردازند.
وي با اشاره به ويژگيهاي هريك ازاين سه جريان گفت: انقلاب اسلامي ما هويت تازهاي به زنان كشور داد و راه را براي داشتن يك هويت مستقل منحصر به فرد براي انان در عرصه هستي گشود.
وي گفت: ديدگاههاي شهيد مطهري در زمينه حقوق زن با توجه به تفاوتهاي وجودي زن و مرد، توجه به حفظ كانون خانواده و حفظ استقلال زن و پرهيز از انفعال دربرابر الگوهاي ارايه شده توسط غرب و نيز پرهيز از تحجرگرايي و تجدد گرايي در اين زمينه كاملترين و اصيلترين نگرش را براي زن مسلمان عرضه ميكند.
وي گفت: فروپاشي نظام خانواده از مهمترين چالشهاي اجتماعي نظام ليبرال دموكراسي در جهان امروز است و از سوي ديگر افت تحجر و تجدد طلبي مانع از شناخته شدن چهره واقعي زن مسلمان شده است.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]